Možná máte rakovinu, sdělila mu fanynka přes plexisklo. Teď jí děkuje za záchranu života

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
nadia popovici
Zdroj: AFP PHOTO / Vancouver Canucks Image Library / Profimedia

Dvaadvacetiletá hokejová fanynka týmu Seattle Kraken Nadia Popovici seděla při zápase přímo za střídačkou hostí, když si všimla podezřelého znaménka na krku kustoda Vancouver Canucks Briana Hamiltona. Díky svému postřehu a rychlé reakci mu zachránila život.

„Všimla jsem si typických příznaků – neohraničenosti, diskolorace a poměrně velkého průměru,“ řekla mladá žena pro CBC News. „Pomyslela jsem si, že něco říct nebude na škodu,“ dodala.

Kdyby Popovici tehdy za Hamiltonem nestála, mohlo být všechno jinak.

Ukázala mu přes plexisklo vzkaz

Popovici se snažila získat Hamiltonovu pozornost, aby ho o svém podezření informovala. Nakonec napsala do svého telefonu poznámku a ukázala mu ji přes plexisklo.

Stálo v ní, že znaménko na jeho krku je pravděpodobně rakovinné, a poprosila ho, ať si dojde k lékaři.

Hamilton ji nejdřív odbyl, ale poté nechal znaménko zkontrolovat týmovým doktorem, který potvrdil, že se jedná o zhoubný melanom. Kdyby byl neléčený, mohl by silně ohrožovat mužovo zdraví.

„Zachránila mi život. Nevytáhla mě z hořícího auta, jako ve velkých příbězích, ale ušetřila mě pomalého utrpení,“ nechal se slyšet samotný Hamilton.

Pomozte nám ji najít

Ten stál za výzvou Canucks na twitteru, která vybízela fanoušky, aby jim neznámou ženu za střídačkou pomohli najít. Příspěvku si všimla její matka, jež svou dceru neprodleně kontaktovala.

Popovici je vděčná za to, že znaménko bylo Hamiltonovi odstraněno, a doufá, že prožije dlouhý život.

Oba aktéři příběhu se setkali před dalším vzájemným zápasem Seattlu Kraken s Vancouver Canucks, během něj pak bylo oznámeno, že týmy věnují Popovici 10 tisíc dolarů na studium medicíny.

Zdroj: CBS News, Twitter

Autor: Marek Slanina


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články