Hlavní obsah

Trenérská rošáda v Jablonci. Na lavičku jde klubová legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový Jablonec zahájil přípravu na svou nejtěžší jarní misi ve své prvoligové historii změnou mezi trenéry. Novým asistentem hlavního kouče Petra Rady bude vedle Jiřího Vágnera i klubová legenda Tomáš Čížek, jenž na lavičce střídá dlouholetého asistenta Zdeňka Kluckého.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada se nestačil divit, jak se týmu na podzim v lize nevedlo.

Článek

„Věřím tomu, že budu nápomocný tomu, abychom se zvedli a začali stoupat tabulkou nahoru," říká Tomáš Čížek, který se do Jablonce jako hráč ve své kariéře celkem třikrát vrátil a v zelenobílém dresu odehrál celkem 176 utkání a vstřelil 21 gólů.

„Mám pomáhat jako asistent trenéra a vypomáhat i jako vedoucí týmu, což bude prakticky něco podobného, jako jsem dělal v béčku. Tady to bude ve větší míře, co se týče organizace, protože u ligového týmu je to složitější. Určitě se na to těším, je to pro mě krok dopředu," říká 43letý Čížek, který hrál i za Spartu, Bohemians a v Rusku za Kazaň, Vladikavkaz či Novosibirsk.

Na lavičce prvního týmu se již jako trenér mihl v uplynulé sezoně, kdy trenérský štáb Petra Rady vyřadilo onemocnění covidem-19. Severočeši pod vedením trenérů béčka Jaroslavem Vodičkou a Čížkem padli doma 0:1. Dosavadní asistent Petra Rady Zdeněk Klucký bude na Střelnici trénovat mládež.

Jablonec čeká velmi náročné jaro. Po 19. kole je zatím s pouhými 16 body na čtrnáctém místě a na jaře ho čeká boj o záchranu. Klub navíc výrazně ovlivňuje dotační kauza majitele Miroslava Pelty, který byl nepravomocně odsouzen k šesti letům vězení.

V zimní pauze navíc tým opustil nejlepší střelec Tomáš Čvančara, který přestoupil do Sparty. K mužstvu se však z hostování vrací lotyšský reprezentant Davis Ikaunieks a z béčka ho doplní záložník David Nykrín. Úvod zimní přípravy zmešká Davis Houska, jenž doléčuje svalové zranění. První zápas čeká zelenobílé v sobotu s Duklou v rámci zimní Tipsport ligy. Formu na ligu budou Jablonečtí ladit ve Španělsku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice