Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nová paní premiérová Jana Fialová: Kam se hrabe botoxová Monike, soudí Češi

Sympatická Jana Fialová vystřídala Moniku Babišovou v roli druhé dámy
Zdroj: Profimedia
+ Další 4 fotografie
Druhá dáma

Česká republika vstoupila do roku 2022 nejen s novou vládou a premiérem, ale také "druhou dámou". Tou je manželka Petra Fialy (57) Jana (49), která vystřídala Moniku Babišovou (47). Jde na první pohled o výraznou změnu – blondýnku s důrazem na luxusní módní kousky střídá bioložka a proděkanka Masarykovy univerzity. O jejich vztahu nedávno promluvil Fiala v rozhovoru pro LP Life.


Premiér a předseda ODS Petr Fiala patří s manželkou Janou k nejstabilnějším párům na české politické scéně. Spolu jsou od sametové revoluce 1989 a vzali se v roce 1992. „Je důležité do vztahu pořád něco vkládat. Nikdy není statický, každý vztah se proměňuje. Ideální případ, jaký mám já, je, že moje žena je pro mě manželka, milenka i přítelkyně. To pak funguje dobře,” nechal se slyšet Fiala před časem v rozhovoru pro LP Life.


Fiala se s budoucí ženou seznámil během sametové revoluce. „Přijel v říjnu 1989 z vojny zpět do Brna a společní známí nás seznámili. Začátkem listopadu jsme se viděli poprvé,” zavzpomínala Jana v rozhovoru na CNN Prima News. Společně prý chodili na demonstrace a Petr ji pak vždy doprovodil domů. Tak vznikla jejich láska, která trvá dodnes.

Vystřídala Moniku

Kromě společného boje za svobodu pojila pár i vášeň pro učení. Oba totiž působili na Masarykově univerzitě. Zatímco Petr se věnoval politologii, jeho žena zase biologii. Když se pak rozhodl pro vstup do politiky a později převzal i vedení ODS, Jana svého muže podporovala, až to nakonec dotáhl na premiéra. Z bioložky se zaměřením na zdravý životní styl, výživu a škodlivost kouření se stala "druhá dáma".

V této roli vystřídala manželku expremiéra Andreje Babiše Moniku. Češi si ihned všimli výrazného kontrastu mezi oběma ženami. Zatímco blondýnka Monika jako designérka a manželka miliardáře má ráda luxusní módu, Jana volí decentnější styl oblékání a je patrné, že si tolik nepotrpí na líčení. Vedle premiéra ale podle lidí působí důstojně a elegantně.

"Jana je příjemnou změnou, konečně máme přirozenou ženu, která bude důstojně reprezentovat Česko. Kam se na ni hrabe botoxová Monike," napsala Pavla na Twitteru po novoroční návštěvě premiéra a jeho ženy na Hradě. Podobný názor zastávali i další komentující a některé příspěvky byly pořádně škodolibé. "Aspoň zvládne víc než jen zaraženě mlčet, jako to dělala Andrejkova Monika," přisadil si Jakub.



Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy