InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Start budějovické přípravy: Talovierov na cestě do Slavie, nováčkem je ruský obránce Matveev

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice dnes zahájili přípravu na jarní část Fortuna:ligy. Na začátku všichni prošli testy na Covid-19, nikdo nebyl pozitivní. Trenéru Davidu Horejšovi se hlásila většina podzimního kádru. Zůstává zatím i nejlepší střelec a objev sezony Fortune Bassey. Naopak chyběl ukrajinský stoper Max Talovierov, který by měl zamířit do pražské Slavie. Jediným nováčkem je ruský obránce Maksim Matveev, kterého si realizační tým vytipoval v juniorce Lokomotivu Moskva. Dvojice talentovaných hráčů z dynamácké líhně naopak míří na hostování do třetiligového Písku, aby se posunuli a udělali další krok do profesionálního fotbalu z budějovického B týmu v divizi. Do přípravy Dynama jdou také tři hráči přeřazení z dorosteneckého družstva dorazového ročníku 2003. Později, přesně řečeno ve středu 5. ledna, se zapojí cizinci Mršič, Čolič a Van Buren, chyběl aktuálně nemocný Škoda.

„Nějaké změny proběhly, ale není to nic závažného. Kádr jsme chtěli udržet. Odešel jen Max, který by měl posílit pražskou Slavii. A dva mladé kluky jsme chtěli posunout z béčka do vyšší soutěže, tak zamířili na hostování do Písku," potvrdil na prahu přípravy David Horejš. Zůstat by měli i všichni hráči, kteří na podzim v Budějovicích hostovali (Hellebrand, Mihálik a Van Buren), jejich hostování platí do konce sezony.

Jediným nováčkem je zatím Maksim Matveev, který by měl v kádru nahradit Dominika Maška, právě jednoho z mladíků, který odešel do Písku. „Věříme, že Maksim zvýší naši konkurenci, měli jsme ho vytipovaného a měl by podepsat smlouvu. Ten kluk má perspektivu, je pracovitý a charakterově velice dobrý. V juniorce Lokomotivu podával velmi dobré výkony, sledovali jsme ho delší dobu," uvedl Horejš na adresu devatenáctiletého obránce. Matveev může hrát na obou stranách obrany a zdobí jej velmi dobrá kopací technika a rychlostní dispozice. „Věřím, že třeba naváže na působení Maxe Talovierova, který k nám přicházel z východu v podobné roli jako mladý hráč a nakonec se výrazně prosadil," dodal Horejš.

Na dalších příchodech klub pracuje. Cílem je doplnit tým hlavně na postech, odkud hráči odešli. Zejména tedy pravděpodobně na postu stopera po Talovierovovi. „Příchod jednoho stopera dotahujeme a věřím, že se to dořeší už tento týden," prozrazuje Horejš. Do přípravy se zapojil Fortune Bassey, kolem kterého bylo v zimní přestávce velké rušno. „Všichni víme, že zájem o něho je, ale necháváme tomu volný průběh. Mluvili jsme o tom s majitelem klubu i Tomášem Sivokem, takže jsme na různé varianty připraveni. Zatím je Fortune tady a věřím, že pokud zůstane, tak bude dál odvádět stoprocentní práci. Já bych si to samozřejmě přál, protože to pro nás byl naprosto klíčový hráč směrem dopředu," netají budějovický lodivod. Zároveň ale dodává, že pokud na něho přijde oboustranně zajímavá nabídka, nikdo mu v posunu do většího klubu bránit nebude.

Složení kádru na začátku přípravy

Brankáři: Daniel Kerl, David Šípoš, Vojtěch Vorel.
Obránci: Jan Brabec, Benjamin Čolič, Lukáš Havel, Martin Králik, Maksim Matveev, Pavel Novák, Lukáš Skovajsa, Martin Sladký.
Záložníci: Patrik Čavoš, Patrik Hellebrand, Jakub Hora, David Krch, Matej Mršič, Nicolas Penner, Emmanuel Tolno, Jonáš Vais, Matěj Valenta.
Útočníci: Fortune Bassey, Patrik Brandner, Mick Van Buren, Daniel Hais, Ondřej Mihálik, Michal Škoda.

Změny v kádru

Odešli: Christian Veliký (hostování Písek), Dominik Mašek (hostování Písek), Petr Javorek (B tým).
Přišli: Jan Brabec, David Krch, Daniel Hais (přeřazení z dorostu), Maksim Matveev (Lokomotiv Moskva).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace