Každé prkno znamená svět. Nadaný tenorista Petr Nekoranec zazpíval v rodné Polné

4. leden 2022

Petr Nekoranec má za sebou vystoupení v New Yorku, v Bavorské státní opeře v Mnichově a zazpíval také na náměstí ve své rodné Polné.

Operní pěvec Petr Nekoranec je odborníky považován za jednoho z nejlepších mladých tenoristů na světě. Ještě ani ne třicetiletý sólista opery Národního divadla má za sebou například studia zpěvu na Metropolitní opeře v New Yorku.

Každé prkno znamená svět

Nezapomíná ale ani na rodnou Polnou, kde na náměstí oslavil společně s místními příchod nového roku. „Musím říct, že ta masa lidí, která přišla, byla dechberoucí,“ řekla krátce po své vystoupení.

Na otázku, jaký je rozdíl mezi pódiem ve velkém operním domě a na náměstí v Polné odpověděl: „Žádný rozdíl mezi tím není, ať je to velké pódium jako třeba v Metropolitní opeře nebo tady spojené praktikáble v Polné. Každé prkno znamená svět.“

Potřebujeme publikum…

Jako umělec potřebuje zpěvák publikum, bez něj to nejde. „Potřebujeme publikum na zpětnou vazbu. Vytváříme umění, které musíme někomu předat. Pokud tam nikdo není, to je zvláštní pocit až jakoby otupení. Vidět plné náměstí je opravdu krásné.“

Petr Nekoranec zpívá v Polné

Petr Nekoranec kromě klasických operních árií tu a tam zpívá hudbu populární, kupříkladu z muzikálů.

V lednu ho čeká premiéra opery ve Stavovském divadle v Praze a pak také galakoncert v pražském Rudolfinu.

autoři: Dušan Vrbecký , mik
Spustit audio

Související