bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsi pašák, Albi! Kristian Reichel vsítil první gól, pak rozesmál šatnu

3. ledna 2022, 9:00

Patrik Czepiec

Editujte tabulky, Česko hlásí dalšího úspěšného lovce gólů z NHL. Kristian Reichel se z neděle na pondělí připsal ke 190 krajanům na seznam těch, kteří alespoň jednou prožili radost z vlastního zásahu na nejokázalejší hokejové scéně. Reichel procitnul hned ve svém druhém zápase v lize. Pomohl Jets k vítězství 5:4 v prodloužení, k tomu v historickém srovnání pokořil věhlasnějšího otce Roberta.

Najíždí z druhé vlny a získává ledabyle vyhozený kotouč v pravém kruhu pro vhazování. Prásk! Puk se třepotá v síti. 

Kristian Reichel neměl u své premiérové trefy moc času na přemýšlení. Vyhrál souboj natažených holí s Brettem Howdenem a zamířil ideálně nad pravé rameno bezmocného brankáře Vegas Laurenta Brossoita. Jets zásluhou třiadvacetiletého centra stáhli na počátku prostřední části ztrátu dvou branek a po 13 dnech bez utkání zvítězili v prodloužení.

„Neuvěřitelné. Jednoduše jsem vypálil. Učili mě, abych byl střelcem,“ popisoval Reichel životní moment na pozápasové konferenci. „Prostě jsem trefil horní růžek, v mých očích to bylo převážně štěstí.“

Přehnaná skromnost? Nejspíš ano. Zvlášť při přihlédnutí k faktu, že Kristian ukázkovým vikýřem předběhl otce Roberta, který musel na svůj první gól v dresu Calgary čekat do třetího duelu. Tento souboj má tedy současná naděje českého hokeje v kapse.

Ostatní srovnání jdou ovšem za Robertem Reichelem. V NHL později přidal dalších 251 branek a celkově za Flames, Islanders, Coyotes a Maple Leafs dosáhl na 830 utkání. Coby za takovou kariéru dal Kristian? Pozici v hlavním týmu Jets zatím nemá zdaleka jistou, ještě ho čeká spousta tréninkové dřiny a patrně řada návratů na farmu do Manitoby.

První důležitý krůček ovšem zvládl s veškerou grácií. 

Kompliment k nezaplacení

„Kristian má dobrou střelu, navzdory urostlé postavě skvěle bruslí. V tomhle se může měřit s Andrewem Coppem,“ chválí Reichela prozatímní kouč Winnipegu Dave Lowry. „Hokej není raketová věda. Podívejte se napříč celou soutěží. Když dostanete kotouč na bránu, dřív nebo později odměna přijde. Pokud dá kdokoliv svůj první gól v NHL, obvykle si to pamatuje do konce života.“

Reichel nebyl jediným strůjcem vítězství. Obrat nastartoval Jansen Harkins, který ve druhé formaci prokázal bojovného ducha. Tradiční zabiják Kyle Connor přispěchal s bilancí 1+1. Znovu zářil rovněž gólman Connor Hellebuyck, když výhru navzdory čtyřem inkasovaným gólům podepsal 42 zákroky. Vybrat v šatně nejlepšího hráče utkání tak nebylo pro Paula Stastného vůbec snadné.

„V téhle hale je to vždy zatraceně složité, ale o to víc, pokud nehrajete dva týdny. Harksi, ty jsi nás nastartoval, ale tohle patří Reichsovi za důležitý gól,“ pronesl Stastny a předal členovi třetí formace speciální helmu coby poděkování za individuální příspěvek.

Slušelo se, aby Reichel něco dodal. Jenže svým komentářem nedopatřením rozesmál celou kabinu.

„Helly, odchytal si fakt skvělou první třetinu,“ řekl Reichel, ale po reakci parťáků se rychle opravil. „Promiň, měl jsem říct celý zápas. Díky kluci.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.