TOPlist

iPhone byl opět oblíbeným vánočním dárkem. Prodalo se jich přes 40 milionů

iphone 13 Pro Max 2

Applu se i přes nedostatek čipů ve výrobě podařilo přes Vánoce prodat 40 milionů iPhonů 13. S touto informací přišel analytik společnosti Wedbush Daniel Ives. Vypadá to tedy, že zpomalující trend prodejů se navrací zpět do normálu a poptávka dokonce posiluje.

V posledním kvartálu roku 2021 poptávka převyšovala možnosti výroby o několik milionů kusů. V první polovině roku 2022 by mohly problémy ve výrobě ustat a Apple bude schopen uspokojit i větší část čekajících zákazníků.

Apple iPhone 13 011
Apple iPhone 13

Podle Ivese je pro Apple jedním z nejsilnějších trhů uplynulého roku Čína, především pokud se bavíme o iPhonu, jehož prodejní cyklus se v posledních letech prodloužil. Na nový model za poslední tři a půl roku stále neupgradovalo celých 230 milionů z 975 milionů uživatelů jablečných telefonů, prodeje se tedy jen těžko zastaví.



apple ar headset concept 1



Nepřehlédněte

Bude takto vypadat AR/VR headset od Applu? Designér popustil uzdu své fantazii

Velmi očekávanou novinkou má být také headset pro virtuální realitu, který by měl Apple představit letos v létě. Zásadní součástí Applu i z hlediska finančních výsledků jsou také služby v podobě Apple Music, iCloud, Apple TV+ nebo Apple Fitness+. Apple nyní překonal tržní kapitalizaci v rekordní výši 3 bilionů USD (asi 75 bilionů korun), což se zatím žádné jiné společnosti nepodařilo.

Autor článku Adam Bělunek
Adam Bělunek
Baví mě Apple, kvalitní audio-video technika a obecně chytrá řešení, která fungují. Volné dny se snažím trávit na kole v bikeparcích a trailcentrech, nebo na horách s batohem na zádech. Užívám si dobrou hudbu, občas zajímavou knihu a rád cestuji.

Kapitoly článku