4. ledna 2022 • 16:03

Gól roku: Schickův lob z EURO je ve finálové trojici s Lamelou a Íráncem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Patrik Schick se s dalekonosným gólem z úvodního utkání českých fotbalistů na letním mistrovství Evropy proti domácímu Skotsku dostal do užší tříčlenné nominaci na cenu Ference Puskáse o nejhezčí branku roku 2021. Spolu s kanonýrem Leverkusenu zůstali ve hře o ocenění Argentinec Erik Lamela a Íránec Mahdí Taremí. FIFA o tom informovala na svém webu.



Schick v červnu v Glasgow využil vyběhnutí skotského brankáře Davida Marshalla a lobem ze 49,7 metru vstřelil gól z největší vzdálenosti v historii evropských šampionátů. Úchvatnou trefou zvýšil na konečných 2:0. Celkem na turnaji skóroval pětkrát a ve střelecké tabulce skončil druhý za útočníkem Cristianem Ronaldem jen kvůli tomu, že hvězdný Portugalec měl při stejném počtu branek na kontě o asistenci navíc.

Schick se nejprve dostal mezi 11 uchazečů o Puskásovu cenu a nyní ho FIFA zařadila mezi finálovou trojici. Vedle českého kanonýra se o vítězství ucházejí útočník Porta Taremí s parádním gólem „nůžkami“ v dubnovém čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea a záložník Lamela, který ještě před svým letním příchodem do Sevilly v dresu Tottenhamu v březnovém utkání anglické ligy proti Arsenalu pohotově překřížil nohy a skóroval kopem zvaným „rabona“.

Schickův lob v létě podle očekávání vyhrál anketu UEFA o nejhezčí gól evropského šampionátu. Ucházel se také o ocenění za nejlepší branku v soutěžích UEFA, trofej ale nakonec získal Taremí. Vyhlášení výsledků Puskásovy ceny se uskuteční v Curychu 17. ledna, kdy FIFA oznámí také vítěze ostatních kategorií.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud