Hokejisté Litvínova udolali v prodloužení Plzeň, rozhodl Kudrna

foto Utkání 38. kola hokejové extraligy: HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň, 4. ledna 2022 v Litvínově. Zleva Peter Čerešňák z Plzně, Pawel Zygmunt z Litvínova, brankář Plzně Dominik Pavlát a Jiří Fronk z Litvínova.

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili ve 38. kole extraligy Plzeň 4:3 v prodloužení a posunuli se na 12. místo tabulky před Karlovy Vary, které dnes nehrály. Utkání rozhodl v 62. minutě slovenský útočník Andrej Kudrna.

Úvod patřil Severočechům, již ve druhé minutě mohl otevřít skóre Hübl, Pavlát ale jeho šanci zlikvidoval. Plzeňský brankář si následně připsal další dobré zákroky a ve 4. minutě hosté z rychlého protiútoku skórovali. Godlu prostřelil Suchý.

Domácí poté nevyužili první početní výhodu, neujal se ani pokus Balinskise, ve 13. minutě ale již vyrovnal v přesilovce tvrdou střelou od modré čáry Irving. Hned dvakrát následně Verva zahrozila v oslabení, Irving ani Strejček z brejku Pavláta nepřekonali.

Začátek druhé třetiny ale patřil Západočechům, kteří dokázali svou aktivitu přetavit i ve dva góly v rozmezí 77 sekund. Nejprve tečoval Mertlovu střelu Martin Lang a trefou navázal na hattrick z předešlého duelu, poté při signalizované početní výhodě dokončil pohotovou dorážkou Bulířovu individuální akci Kodýtek.

Litvínov se ale z nečekaného úderu oklepal a ve 30. minutě snížil. Pavlát sice Chalupovu akci zastavil, obránce Graňák však pod Irvingovým tlakem usměrnil puk nešťastně do vlastní branky. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, Jarůšek ale trefil jen tyč.

Vyrovnat se domácím podařilo až ve 44. minutě, kdy Kolářovu střelu od modré čáry tečoval Sukeľ. Slovenský útočník v polovině třetí třetiny vypracoval další šanci pro Jarůška, Pavlát byl ale pozorný. Plzeňský gólman měl i poté více práce, rozhodnout v normální hrací době se ale domácím nepodařilo a utkání se muselo prodlužovat. Rozhodl v čase 61:48 Kudrna.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Růžička (Litvínov): "První třetina byla vyrovnaná, byl to hokej nahoru dolů. Druhá byla naše klasika. Čtyři minuty jsme na začátku nevylezli z našeho obranného pásma, soupeř dal dva góly a vypadalo to, že se v tom zase budeme motat. Od stavu 3:1 jsme ale začali hrát, jako kdyby nás to nakoplo. Měli jsme hodně šancí a potvrzovali jsme to i ve třetí třetině. Jsme rádi, že jsme zápas otočili, za což bych chtěl hráčům poděkovat. Bojovali až do konce."

Miloš Říha (Plzeň): "Dnes musíme být k naší hře kritičtí. Vůbec jsme nepředváděli to, co chceme hrát. První třetina a začátek druhé by ještě šly, ale od stavu 3:1 jsme absolutně nepochopitelně vypnuli. Domácí nás přehrávali ve všech směrech, pořád jsme ztráceli kotouče, prohrávali všechny souboje. Myslím si, že bod můžeme brát jako pozitivní. Vyhrát jsme si tady určitě nezasloužili."

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Irving (V. Hübl), 30. Chalupa, 44. Sukeľ (D. Kolář, Chalupa), 62. A. Kudrna (D. Kolář) - 5. Suchý (Dufek, Mertl), 25. M. Lang (Mertl, Kvasnička), 26. Kodýtek (Bulíř, J. Kindl). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Strejček, Balinskis, Stříteský, Demel, Hrbas, Baláž - Havelka, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, Kudrna - Jarůšek, Sukeľ, Chalupa - P. Svoboda, Fronk, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Budík, Graňák, J. Kindl, V. Lang - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Dufek, Bulíř, Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - P. Musil, G. Thorell, Marcel. Trenéři: Baďouček a Říha.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď