Siniaková počtvrté v řadě prohrála první zápas sezony, v Melbourne podlehla Bondárové

5. 1. 2022, 10:21
Aktuality 12
WTA MELBOURNE 1 - Kateřina Siniaková čtvrtý rok po sobě zahájila sezonu porážkou. Dnes na turnaji WTA 250 v Melbourne osmá nasazená Češka podlehla po dvou neproměněných setbolech 5-7 6-7 maďarské kvalifikantce Anně Bondárové.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Když Kateřina Siniaková zahajovala sezony 2015 až 2018 v čínském Shenzhenu, vždy svůj první zápas v novém roce vyhrála. V roce 2017 dokonce získala první ze dvou titulů na okruhu WTA, o rok později prohrála až ve finále se Simonou Halepovou.

Poslední čtyři sezony ale odstartovala porážkou, z toho už potřetí na turnaji v Austrálii. Letos na podniku Summer Set 1 v Melbourne nestačila na z kvalifikace rozehranou Maďarku Annu Bondárovou, které podlehla 5-7 6-7.

25letá rodačka z Hradce Králové, 49. hráčka singlového žebříčku, si jako jediná v první sadě prohrála servis v jedenáctém gamu. Ve druhém dějství vedla 3-1, ale Bondárová otočila na 5-3.

Osmá nasazená Češka si proti hráčce z konce první stovky vynutila tie-break, dva setboly ale nevyužila a po dvou hodinách boje první vzájemný zápas prohrála.

Siniaková v přípravě na Australian Open pokračuje už jen v deblu. S Američankou Bernardou Peraovou tvoří druhý nasazený pár na turnaji Summer Set 2 a už včera postoupily do 2. kola. Příští týden by měla startovat ještě na podniku WTA 250 v Adelaide.

• WTA 250 MELBOURNE (SUMMER SET1) •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
středeční výsledky (05. 01. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bondárová (Maď.) - Siniaková (8-ČR) 7-5 7-6(8)
Kuděrmětovová (3-Rus.) - Kužmová (SR) 7-6(4) 7-6(6)
Pattinamaová Kerkhoveová (Niz.) - Mendezová (Austr.) 6-3 6-4
Burelová (Fr.) - Čang Šuaj (Čína) 6-3 7-6(6)
Potapovová (Rus.) - Cabreraová (Austr.) 5-7 6-2 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Hontamaová (Jap.) 4-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň že to brala s humorem. ;-)
Reagovat
tommr
Katka dneska podala velmi špatnej výkon. S takovou hrou nemůže proti hráčkám ze širší špičky uspět. Její dnešní výkon je pro mě ještě větším zklamáním než porážka Petry ...
Doufám, že si selhání v singlu vynahradí aspon v deblu ve kterém tento týden obhajuje titul ze Shenzhenu 2020 ...
Reagovat
EllNino
začátek sezóny má Katka většinou vlažný, rychlé austraské kurty jí moc nesedí a nikdy neseděly, prakticky tam nikdy moc neuhrála, protože začátek roku většinou patřil Shenzhenu, kde slavila i titul :)

Tak uvidíme, hůř než loni to dopadnout nemůže
Reagovat
Fandina
Docela mě mrzí, že Katce se teď v singlu nedaří. Obvzlášť, když ji vidím v deblu, jak je šikovná hlavně na síti. A tak přemýšlím, jestli by u ní nešlo, chodit v singlu na tu síť častěji a ne se jen hýbat na základní čáře. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč se mi tak super jeví v deblu a v singlu tolik ne.
Reagovat
tommr
v deblu může hrát úspěšně na síti protože jí na BL jistí Bára. V singlu se na sít nedostane protože nemá čím zatlačit soupeřku a připravit si přechod na sít ...
Reagovat
Fandina
Asi ano, já tomu až tak nerozumím, ale stejně si myslím, že by se neměla pořád hýbat na základní čáře nebo třeba nabíhat na síť po kraťase. Pohyb má výborný a podle mě je škoda její tenisový čich, který v deblu vždycky dovede zafungovat v singlu neumí prodat.
Reagovat
EllNino
protože v singlu se k té síti musí nejdřív dostat, což jí moc nejde ...nemá nátlakový úder
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ani bh cross?smile
Reagovat
EllNino
V deblu
Reagovat
tommr
pohyb a kondici má Katka pořád nejlepší ze všech našich hráček, ale sráží jí špatná technika a hlavně její hlava. Doufal jsem že by se letos mohla prosadit i v singlu podobně jako loni Bára, ale její dnešní zápas tomu rozhodně nenapovídal ...
Reagovat
EllNino
tak nejde hodnotit podle jednoho zápasu na začátku po přípravě, navíc Katka evidentně zkouší nový servis, což si zkrátka musí sednout
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist