Alkoholový skandál ruských hokejistů pokračuje. Tvrdí, že opilí byli především Češi

od Anna-Marie Rabová
2 minuty čtení
rusti hokejiste juniori
Zdroj: Profimedia

Ruská média přinesla nová svědectví o tom, co se údajně stalo na letišti v kanadském Calgary při odletu mládežnických reprezentací Ruska, Česka a také Finska z dějiště předčasně ukončeného světového šampionátu v hokeji.

Již několik dní v médiích rezonuje kauza týkající se skandálu ruských hokejových reprezentantů do dvaceti let, kteří byli kvůli porušení opatření a nevhodnému chování vyvedeni z letadla, když se z Kanady měli vrátit zpět do své domoviny.

Skandál je o to větší, že spolu s Rusy byli z letadla vyvedeni i Češi, a to údajně jen proto, že je od sebe personál letadla nedokázal rozlišit. Anebo to bylo celé jinak?

Rusové porušili daná opatření

Ze stanoviska české reprezentace vyplývá, že Češi žádná opatření neporušili, po celou dobu čekání na letišti navíc měli nasazené roušky.

Otakar Černý, manažer české reprezentace, naopak tvrdí, že Rusové nejenže porušovali opatření, ale navíc byli pod vlivem alkoholu. „Ruské hráče jsme viděli sedět v baru. Všechny naše kluky jsem dopředu upozornil, ať mají po celou dobu pobytu na letišti nasazené roušky a dodržují rozestupy,“ uvedl Černý ve svém vyjádření.

Vyjádření Čechů však nenechalo ruská média spát, proto nově přinesla svědectví ruských reprezentantů a členů realizačního týmu.

Ruská strana totiž tvrdí, že opilí byli především Češi, kteří oslavovali příchod nového roku. Z nevhodného chování navíc obvinili také jednoho finského hráče, který měl být údajně tak opilý, že se v letadle svalil na zem a zvracel.

Verzi o tom, že Češi byli z letadla vyloučeni omylem, protože je personál nedokázal od ruských hokejistů odlišit, Rusové také zpochybnili.

Podle nich by k takovému omylu ani dojít nemohlo, neboť obě reprezentace byly od sebe jasně rozlišené. Česká strana naopak tvrdí, že šedé mikiny obou skupin byly skutečně velmi podobné, rozlišoval je pouze nápis na nich uvedený.

Byli Češi opilí?

Zástupci letecké společnosti, která Čechům odmítla návrat do letadla, však do jisté míry uznala své pochybení, když našim reprezentantům na druhý den zajistila odlet nový, současně jim také zajistila hotel k přespání.

Českou verzi navíc potvrdili i zástupci dalších zahraničních médií. Například švédská sportovní reportérka Marie Lehmann, která také cestovala daným spojem, potvrdila, že Rusové se na palubě letadla chovali nevhodně a byli pravděpodobně opilí.

Čechů se ostatně zastali i zástupci slovenské reprezentace, kteří si nevšimli, že by se Češi něčím provinili. Avšak přiznali, že organizace na letišti byla s ohledem na předčasné ukončení šampionátu poněkud nepřehledná.

Ať už to bylo tak, či onak, celá záležitost bude mít ještě pravděpodobně nějaké konsekvence. Musíme tak počkat, zda bude jméno české hokejové reprezentace zcela očištěno, nebo zda ruská strana bude mít pro svá tvrzení konkrétní důkazy. Snad tyto skutečnosti neovlivní další výkony našich juniorských reprezentantů.

Zdroj: Český hokej, iDNES.cz, isport.blesk.cz
Autor: Anna-Marie Rabová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články