Šumperk zaskočil Vsetín! Sokolov porazil Jihlavu, Poruba se zvedá

Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

Přerovský Michael Petrásek, třebíčský Pavel Jekel, sokolovský Jakub Neužil a porubský Adam Brízgala vychytali ve 34. kole Chance ligy čistá konta. Jaké další výsledky přinesl středeční program?

Benátky opět doplatily na koncovku

Benátky nad Jizerou sice odjely do Přerova i s výraznou posilou do útoku, navrátilcem z Karlových Varů Jiřím Průžkem, přesto opět nebyly střelecky efektivní. Právě koncovka je něco, co Pojizeřany může stát záchranu v soutěži. V předešlých dvou zápasech daly Benátky dohromady jen dva góly, tentokrát se dokonce neprosadily ani jednou. Šancí a střel přitom bylo dost, ale Michael Petrásek chytal fantasticky. Přerov tak navázal na předešlé vítězství s Frýdkem-Místkem, že by se konečně začal zvedat?

HC ZUBR PŘEROV – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. J. Svoboda (Kubeš, Herman), 60. Šoustal.
Rozhodčí: Skopak, Koziol – Maštalíř, Roischel.
Vyloučení: 8:11.
Využití: 1:0, navíc Král (Přerov) a Špaček (Benátky n/J) 5 minut plus do konce zápasu.
Střely na branku: 30:38.
Diváci: 720.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Kubeš, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík, Dluhoš, Gréč – Jan Svoboda, Herman, Jakub Svoboda – Doležal, Šoustal, Süss – Sloboda, Dvořák, Goiš – M. Svoboda, Král, Sebera. Trenér: R. Svoboda. 
HC Benátky nad Jizerou: Pavelka (od 42. do 44. Žajdlík) – Kolmann, Šedivý, Aubrecht, Žůrek, Kovář, Bukač, Kunst – Rychlovský, Najman, Šír – Špaček, Průžek, Duda – Jiruš, Čederle, Dlouhý – Čermák, Dušek, Pabiška. Trenér: Val. Jiruš.

Ústí nad Labem se propadá tabulkou

Ústí nad Labem Slavia je doma druhým nejhorším týmem v lize, dosud měla na kontě stejně výher jako porážek. Tentokrát však v Edenu nezaváhala a díky povedené třetí třetině udolala Ústí nad Labem. Pro sešívané jde o čtvrtou výhru z posledních pěti kol, Pražané tak rázem povyskočili na sedmé místo v tabulce. Dvěma body (1+1) zaujal obránce Mikuláš Hovorka, jenž patří k objevům letošního ročníku. Do ztracené formy se navíc dostává brankář Martim Michajlov. Zatímco Slavia se zvedá, Slovan klesl po středečním kole ze dvanácté příčky na čtrnáctou, a ta by znamenala účast v baráži.

HC SLAVIA PRAHA – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Hovorka (T. Knotek, Kružík), 44. J. Doležal (Hovorka, Veber), 56. Poletín (T. Knotek, R. Havel), 60. V. Veber (Pšenička) – 15. Milfait (Vrdlovec, Š. Bláha), 53. D. Tůma (M. Tůma, Trávníček).
Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 32:27.
Diváci: 636.
HC Slavia Praha: Michajlov – Veber, Krejčí, Hovorka, T. Duda, Hrdlička, R. Havel – Kružík, T. Knotek, P. Kafka – Brož, P. Machač, Šteiner – D. Soukup, Poletín, Vlček – Kern, T. Pšenička, J. Doležal. Trenér: J. Veber. 
HC Slovan Ústí nad Labem:  Cikánek – J. Drtina, Š. Havránek, Trefný, Kottek, Brož, E. Mareš – Milfait, Vrdlovec, Š. Bláha – Trávníček, Urban, D. Tůma – M. Tůma, Grim, O. Bláha – Bernat, T. Čermák, Severa. Trenér: Mach.

Sokolov vynuloval Jihlavu

Byl to souboj dvou týmů se zcela odlišnou formou. Zatímco Sokolov šel do zápasu s vědomím pěti porážek z šesti duelů, Jihlava z předešlých sedmi utkání dovedla hned šest do vítězného konce. Kromě toho šlo o klání doma ne moc jistého Sokolova s naopak venku velmi silnou Jihlavou.

Papírové předpoklady ale shořely... No jako papír.

V brance Sokolova se znovu představil sparťanský Jakub Neužil a navzdory ofenzivní síle soupeře udržel čisté konto. Jeho spoluhráči naopak překonali Maxima Žukova hned čtyřikrát, trefil se i hokejový a životní bojovník Daniel Přibyl.

HC BANÍK SOKOLOV – HC DUKLA JIHLAVA 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. D. Zeman (Kverka, Vracovský), 20. Tomi (Seemann, T. Rohan), 32. D. Přibyl (Prymula), 55. J. Pohl (Kverka, Šmerha).
Rozhodčí: Bejček, Jaroš – Belko,, Baxa.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 32:30.
Diváci: 541.
HC Baník Sokolov: Neužil – Klejna, J. Novák, J. Pohl, D. Zeman, Vodička, Weinhold, Seemann – Jurčík, T. Rohan, Tomi – Šmerha, Jiskra, Kuťák – Prymula, Kverka, D. Přibyl – Vracovský, Hašek, D. Novotný. Trenér: Štrba. 
HC Dukla Jihlava: Žukov – L. Mareš, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Zeleňák, Bilčík, Eliáš – Helt, Lichanec, Illéš – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – Cachnín, M. Juda, Brož – T. Harkabus, F. Seman, Houška. Trenér: Ujčík.

Třebíč je zpátky ve formě

Třebíč se po slabším období, kdy přišla o první místo v tabulce, zase začíná zvedat. V minulém kole vyhrála na ledě Sokolova, teď si doma poradila s nevyzpytatelným Prostějovem. Pavel Jekel nedostal od zkušeného prostějovského útoku ani gól, čisté konto vychytal už počtvrté v sezoně. Tentokrát k němu potřeboval 28 zákroků. Zatímco Jestřábi prohráli potřetí za sebou, Třebíč potvrdila domácí sílu: z dosavadních šestnácti zápasů v KHNP Areně nebodovala pouze jednou. Gólem a asistencí k tomu tentokrát dopomohl Vojtěch Střondala.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Šťovíček (Střondala, Hunkes), 39. Ferda (Dočekal, Furch), 54. Střondala (Šťovíček, Stehlík).
Rozhodčí: Wagner, Jechoutek – Zídek, Kleprlík.
Vyloučení: 6:4.
Bez využití.
Střely na branku: 29:28.
Diváci: 791.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Hunkes, L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Jakub Stehlík, Poizl, Tureček – Střondala, L. Bittner, Šťovíček – D. Sklenář, Nedvídek, Krliš – Gajarský, Vodný, Dočekal – Ferda, D. Michálek, Křehlík. Trenér: Barvíř. 
LHK Jestřábi Prostějov: Altrichter – Klimíček, Husák, Babka, P. Krejčí, A. Havlík, Vala – Jiránek, T. Jáchym, P. Beránek – Mrázek, J. Kloz, Novák – Rudovský, Janeček, M. Švec – Štefka, T. Koblížek, Š. Jelínek. Trenér: Totter.

Poruba se zvedá, Brízgala má nulu

Poruba se zvedá: herně, výsledkově a ruku v ruce s tím i tabulkou. Doma od Kolína nedostala ani gól, bodovala popáté v řadě a po dlouhé době opustila barážové pozice. Ostravané v tabulce předskočili právě Kozly, kteří po skvělém prosinci nezačali rok 2022 dobře. Středočeši padli potřetí za sebou a rázem jsou až třináctí. Navíc se jim vůbec nedaří na kluzištích soupeře: Kozlové vydolovali venku jen patnáct bodů z možných 51. Z porubských hráčů potvrdil zlepšenou formu Martin Réway, jenž získal už sedmý bod během posledních čtyř kol. Čistým kontem se potom blýskl Adam Brízgala (předvést musel 31 zákroků).

HC RT TORAX PORUBA – SC MARIMEX KOLÍN 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Hajný (Guman), 10. Réway (Guman), 41. Korkiakoski (Gřeš, Jenyš).
Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Otáhal, Komínek.
Vyloučení: 7:3.
Bez využití.
Střely na branku: 37:31.
Diváci: 452.
HC RT TORAX Poruba: Brízgala – Szathmáry, Husa, Slavík, Žovinec, Urbanec, M. Houdek – Stloukal, Vachovec, Hrníčko – Jenyš, Korkiakoski, Gřeš – Guman, Hajný, Réway – Carter, Bitten, Brodek. Trenér: Režnar. 
SC Marimex Kolín: Kuzněcov – Piegl, Niko, Zorko, V. Čížek, Váchal, Kukla – Jankovský, Šafránek, Z. Král – J. Sklenář, Štohanzl, Veselý – L. Krejčík, Matějček, M. Svoboda – Síla, Morong, Ouřada – Zumr. Trenér: Martínek.

Dvanáctá výhra v řadě pro Litoměřice

Neuvěřitelná série Litoměřic se natáhla o další vítězství: Stadion díky povedené druhé polovině smetl Havířov šesti góly a slaví už dvanáctou výhru v řadě. Nadále tedy zůstává v čele prvoligové tabulky. 

Proti AZetu přitom nezačali Severočeši dobře, poslední tým soutěže lídrovi dlouho vzdoroval. Až ve 34. minutě poslal domácí do vedení Roman Přikryl. Po gólově chudém začátku ale přišly střelecké hody, skóre se nakonec zastavilo na 6:1 ve prospěch domácích. Ti tak upravili svoji bilanci z Kalich arény na patnáct vítězství a jedinou porážku. Gólem a dvěma přihrávkami k tomu přispěl zmíněný Roman Přikryl.

Svěřenci Davida Bruka jsou v neskutečném laufu, naopak Havířov se víc a víc přibližuje přímému sestupu. Pro AZet jde o pátou prohru v řadě. Proti Litoměřicím mu nepomohly ani dvě posily: brankář Jan Lukáš z Olomouce a lotyšský bek Gvido Jansons. Havířov doplatil především na svou disciplinovanost, osmkrát se nechal vyloučit a hned pětkrát v oslabení inkasoval.

HC STADION LITOMĚŘICE – AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 34. R. Přikryl (Holý, Válek), 36. Válek (M. Kadlec, R. Přikryl), 48. Hauser (Jebavý, Rouha), 49. J. Jícha (Kracík, Klikorka), 58. M. Procházka (Kracík, O. Procházka), 60. Sihvonen (J. Holý, R. Přikryl) – 38. Dostálek (J. Doktor).
Rozhodčí: Petružálek, Čáp – Štofa, Horažďovský.
Vyloučení: 2:8.
Využití: 5:0.
Střely na branku: 48:25.
Diváci: 1 000.
HC Stadion Litoměřice: Král – P. Marcel, Kremláček, Výtisk, J. Holý, Jebavý, Klikorka, Kuboš – Válek, R. Přikryl, M. Kadlec – O. Procházka, Kracík, M. Procházka – F. Přikryl, J. Jícha, Sihvonen – Rouha, Berka, Hauser. Trenér: Bruk. 
AZ Heimstaden Havířov: Lukáš – Kadeřávek, F. Kočí, Šindelář, M. Hlaváč, G. Jansons, Lytvynov, Korím – Dostálek, Hudeček, J. Doktor – L. Bednář, Becher, J. Žolobov – Maruna, Hotěk, Křemen – Horváth, D. Pastor, M. Hrubec. Trenér: Potěšil.

Šumperk zaskočil Vsetín

Vsetín byl dosud na domácím ledě nejúspěšnější ze všech, získal 41 bodů ze 48 možných. Proti Šumperku však selhal, nevybojoval ani bod a Lapač potěšil jediným gólem. Klíčová byla především druhá třetina, v níž se sice kapitánovi Vítu Jonákovi podařilo vyrovnat, jenže v rozmezí 31. až 39. minuty odlétli Draci do dvougólového vedení. Trefil se i Lukáš Žálčík, který dal svůj 21. gól v sezoně a hlavně zaznamenal jubilejní 200. branku v prvoligové kariéře. Šumperk tak po třech prohrách v řadě zabral a vrátil Vsetínu vysokou porážku 2:7 z úvodu základní části.

VHK ROBE VSETÍN – DRACI PARS ŠUMPERK 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Jonák (Pšurný) – 12. Vildumetz (Kindl, P. Kratochvíl), 31. Žálčík (P. Kratochvíl), 39. Kohút (D. Kindl, P. Kratochvíl), 60. D. Kindl (Žálčík).
Rozhodčí: Čech, Květoň – Hanzlík, Konvička.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 39:23.
Diváci: 1 000.
VHK ROBE Vsetín: Beran – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, J. Říha, J. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, D. Březina, Apolenář. Trenér: Stantien. 
Draci Pars Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Dudycha – P. Kratochvíl, D. Kindl, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, J. Horký. Trenér: Janeček.

Tabulka Chance ligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Stadion Litoměřice 33 24 3 1 5 133:80 79
2. SK Horácká Slavia Třebíč 34 21 4 2 5 103:60 73
3. VHK ROBE Vsetín 33 22 0 3 8 124:76 69
4. HC Dukla Jihlava 34 20 2 1 11 126:93 65
5. HC Baník Sokolov 33 17 3 2 11 110:81 59
6. LHK Jestřábi Prostějov 33 17 2 2 12 111:90 57
7. HC Slavia Praha 32 15 4 0 13 111:93 53
8. HC Stadion Vrchlabí 32 12 7 1 12 92:87 51
9. HC ZUBR Přerov 31 14 3 2 12 95:73 50
10. Draci Pars Šumperk 33 12 3 6 12 114:103 48
11. HC RT TORAX Poruba 32 12 3 6 11 97:88 48
12. HC Frýdek-Místek 33 13 1 6 13 102:106 47
13. SC Marimex Kolín 33 13 3 2 15 92:101 47
14. HC Slovan Ústí nad Labem 34 11 4 5 14 94:112 46
15. HC Benátky nad Jizerou 33 12 0 2 19 76:89 38
16. AZ Heimstaden Havířov 33 6 3 4 20 73:108 28
17. SK Trhači Kadaň 48 0 0 0 48 26:239 0

Další program Chance ligy

Sobota 8. ledna – 35. kolo:
15:00 HC Slavia Praha – AZ Heimstaden Havířov
16:00 HC RT TORAX Poruba – Draci Pars Šumperk
17:00 HC ZUBR Přerov – SC Marimex Kolín
17:00 HC Stadion Vrchlabí – HC Benátky nad Jizerou
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek
17:00 HC Baník Sokolov – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slovan Ústí nad Labem

Středa 12. ledna – 36.kolo:
17:30 AZ Heimstaden Havířov – SK Horácká Slavia Třebíč
17:30 HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice
17:30 HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Baník Sokolov
18:00 HC Frýdek-Místek – HC Slavia Praha
18:00 SC Marimex Kolín – HC Stadion Vrchlabí
18:00 Draci Pars Šumperk – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz