6. ledna 2022 • 06:40

Simon u velkého obratu, Pittsburgh má devátou výhru v řadě. Mrázek dál čeká

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pittsburghu s Dominikem Simonem v sestavě otočili v NHL na svém ledě zápas se St. Louis z 1:3 na konečných 5:3 a zvítězili podeváté v řadě. Ve zbývajícím zápase středečního programu zdolalo Toronto doma Edmonton 4:2. V dresu vítězů opět plnil roli náhradního gólmana Petr Mrázek, který chytal naposledy 12. prosince. Jeho spoluhráč David Kämpf nebodoval a Ondřej Kaše kvůli drobnému zranění nenastoupil.



Góly začaly v Pittsburghu padat až v prostřední části a St. Louis se dostalo do trháku 2:0 a 3:1. O jeho branky se postarali Brayden Schenn, Jordan Kyrou a Colton Parayko. Za domácí ve druhé třetině dvakrát snížil Bryan Rust. Blues drželi těsný náskok 3:2 až do 53. minuty, po které najednou prohrávali. Z dorážky vyrovnal Sidney Crosby a o dvanáct sekund později využil přesilovou hru Evan Rodrigues. Výhru v závěru zpečetil Brock McGinn.

St. Louis si u trefy Crosbyho vzalo trenérskou výzvu, ale branka platila. „Gólman už držel puk v brankovišti. Crosby mu tam projel, vyrazil mu kotouč z ruky a dal gól. I brusle měl v brankovišti. Podle mě to bylo nedovolené bránění,“ řekl trenér hostů Craig Berube.

Místo odvolání gólu následoval kvůli neúspěšné výzvě trest za zdržování hry, čehož Pittsburgh rychle využil. „Hráči si zaslouží uznání za odolnost, trpělivost. Neustále vyvíjeli tlak, dřeli a byli odměněni,“ uvedl trenér Pittsburghu Mike Sullivan. Jeho svěřenci vybojovali 29 bodů z 34 možných v posledních 17 zápasech a posunuli se na sedmé místo ve Východní konferenci.

Toronto vedlo od páté minuty dorážkou Johna Tavarese. Edmonton otočil skóre dvěma góly během 72 sekund, když se trefili zblízka Brendan Perlini a Leon Draisaitl. Ještě v úvodní třetině vyrovnal T.J. Brodie střelou od modré čáry. Na další gól se čekalo až do 52. minuty, v níž využil přesilovou hru trefou z mezikruží Ilja Michejev. Pojistku přidal při hře bez gólmana Alexander Kerfoot.

Oilers, kteří hráli bez svého lídra Connora McDavida, prohráli popáté za sebou a pojedenácté z posledních 13 utkání. Po dobrém vstupu do sezony klesají tabulkou a aktuálně drží v Západní konferenci poslední postupovou příčku do play off.

„Bojovali jsme a klidně jsme mohli dnes vyhrát, ale zůstali jsme bez bodu,“ řekl Draisaitl ke špatnému období. „Musíme najít způsob, jak to otočit. Sráží nás, že jsou naši klíčoví hráči mimo hru, ale nechceme se vymlouvat. Musíme si poradit. Nevzdáváme se a doufáme, že jsou před námi lepší zítřky. Ale teď je to frustrující. Nikdo nechce prohrávat. Nikdo ale nikoho neobviňuje,“ dodal.

Góly

Domácí: 04:25. Tavares, 19:35. Brodie, 51:25. I. Michejev, 59:45. Kerfoot

Hosté: 10:00. Brendan Perlini, 11:12. Draisaitl

Sestavy

Domácí: J. Campbell (P. Mrázek) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – I. Michejev, Kämpf, Engvall – Simmonds, Spezza, N. Ritchie.

Hosté: M. Smith (Koskinen) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, Koekkoek, Lagesson – Yamamoto, Draisaitl (A), Foegele – Puljujärvi, R. McLeod, Hyman – Kassian, Devin Shore, Benson – Turris, Sceviour, Brendan Perlini.

Rozhodčí

McCauley, Nicholson – Shewchyk, Nansen

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 33:30. Rust, 35:46. Rust, 52:23. Crosby, 52:35. Rodrigues, 58:21. B. McGinn

Hosté: 20:20. B. Schenn, 28:45. Kyrou, 33:49. Parayko

Sestavy

Domácí: DeSmith (34. Jarry) – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Guentzel, Crosby, Rust – Rodrigues, D. Heinen, Kasperi Kapanen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Boyle, Björkqvist.

Hosté: Binnington (Husso) – Mikkola, Parayko, Krug, Faulk, M. Scandella, Perunovich – Saad, R. O'Reilly, Perron – Kyrou, R. Thomas, Tarasenko – Bučněvič, I. Barbašev, B. Schenn – L. Brown, Bozak, Sundqvist.

Rozhodčí

Walsh, Morton – Daisy, Berg

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

17 921 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud