Hlavní obsah

Škodolibý los. Již ve čtvrtfinále poháru dojde k velkému derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Los si zašpásoval. Do termínové listiny pro jaro nahrál o jedno velké derby víc. Fotbalisté mistrovské Slavie narazí již ve čtvrtfinále MOL Cupu na rivalskou Spartu. Oficiálním hracím dnem čtvrtfinále je středa 9. února 2022. Pohárové derby bude již 301. vzájemným duelem, na podzim v lize zvítězila Sparta 1:0 a zdolala Slavii poprvé od března 2016 a 14 soutěžních derby bez výhry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty a Jan Bořil ze Slavie během semifinále MOL Cupu.

Článek

Předčasné finále. Druhá Plzeň vypadla již na podzim, dva zbývající týmy z nejlepší trojky ligové tabulky na sebe narazí již ve čtvrtfinále domácího poháru. První Slavia v Edenu přivítá třetí Spartu. Dva zbývající zástupci českého fotbalu by se měli utkat ve středu 9. února.

Sešívaní trofej obhajují, cestou k triumfu loni vyřadili odvěkého rivala v semifinále.

První čtvrtfinálovou dvojicí se při losu ve strahovském sídle FAČR stala Sigma Olomouc se Slováckem, následovala dvojice Hradec Králové - Bohemians Praha 1905. Pak přišlo na řadu derby pražských S a poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Jablonec a Mladá Boleslav.

Patronem čtvrtfinále je paradoxně internacionál Petr Vrabec, který získal šest mistrovských titulů jako hráč se Spartou a dva jako Jarolímův asistent se Slavií. Pohárovou trofej jako hráč vyhrál šestkrát.

„Zajímavé zápasy, vlastně samá derby, protože soupeři to k sobě budou mít blízko. Nejvíc přeji Spartě, za kterou jsem hrál, takže věřím jí," usmál se po losu Vrabec.

Nesmiřitelné rivaly každopádně čeká pekelný začátek soutěžního jara. První únorový víkend start ligy, pak hned pohárové derby a již za týden 17. února rozehrají také jarní fázi Konferenční ligy. Slavia na půdě Fenerbahce Istanbul a Sparta doma s Partizanem Bělehrad.

Los čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu
SK Sigma Olomouc - 1.FC Slovácko
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav
Oficiálním hracím dnem čtvrtfinále je středa 9. února 2022.

Reklama