Jiří Kajínek promluvil o své přítelkyni, která se potýkala s vážnou nemocí. Znají se 40 let

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
jiri kajinek
Zdroj: Profimedia

Ve vězení strávil Jiří Kajínek celkem 23 let. Jeho přítelkyně doktorka Magda nevynechala za celou tu dobu snad jedinou z návštěv až na tu poslední, u které ale věděla, že se se svým partnerem už brzy zase uvidí. Jak si užívá Kajínek svobody? Pro média popsal, jak oslavil Vánoce i jak moc pro něho Magda znamená.

Magda je psycholožka, která Jiřímu Kajínkovi pomohla v mnohém. Kromě toho, že je pro něho životní oporou, pomáhala mu se psychicky postavit na nohy. Letos je to už 5 let, kdy byl na základě milosti Kajínek propuštěn z vězení a společně si tak již popáté se svou doktorkou užil svátky.

„Neděláme ryby, protože jsme rybářská rodina. Už od dětství jsme na Vánoce neměli rybu, ty totiž vždy jíme celý rok. Takže jsme si udělali bramborový salát a vepřové řízky, hlavně krkovici, ať je to trochu prorostlé. Také jsem upekl kachnu a udělal chlupaté knedlíky,“ nechal se slyšet Kajínek.

Dodal, že dárky si dávají s Magdou tak nějak celý rok, a proto je na Vánoce moc neřeší. Jsou prý na ně stejně příliš dospělí a raději tuto tradici nechávají dětem. Rozhodně by chtěl prý Jiří vztah někam posunout, zároveň je ale rád, že na něho Magda netlačí.

Vždy pro něho udělá první poslední

V minulosti se Magda potýkala s rakovinou. Doteď má podle svých slov následky, trpí únavou a některé věci jsou pro ni náročné. Přesto ale i s nemocí za svým přítelem do vězení docházela. A podle Blesku  dokonce tvrdí, že jenom společnými silami zvládli nemoc ustát.

„Jednou jsem tam na návštěvě zkolabovala. Vlastně před ní. Nesla jsem občerstvení, šli jsme s vychovatelem docela rychle přes nádvoří a ještě schody do věže. To jsem už nezvládla. Když jsem nakonec přišla do návštěvní místnosti, Jirka si myslel, že umírám,“ popsala v rozhovoru děsivý zážitek.

Kdy bude svatba?

Po čtyřiceti letech společného života si dvojice dokonale rozumí. Vypadá to ale, že prozatím pár svatbu neplánuje. „Svatba, ta může být kdykoliv. Otázkou je, kdy paní doktorka řekne ano. Zatím na mě vůbec netlačí, ona je úžasná. A nějakou svatbou se nic neřeší, hlavní je, že se lidé mají rádi a rozumějí si. My jsme navíc ve věku, kdy nám to je jedno. Nemusíme to řešit,“ svěřil se Kajínek.

Z Kajínka, který byl dlouhé roky považován za vraha a někteří lidé stále mají za to, že je ve skutečnosti opravdu vinným, se nakonec stala celebrita. Podle jeho slov mu dnes lidé platí za to, aby jim poradil a pomohl, chtějí o něm vědět víc a on se rád svěřuje se svým soukromím.

„Užívám si života. Jsem rentiér, nepotřebuji pracovat, navíc už jsem starší člověk. Hromada lidí mi říká, ať ještě vystuduji práva a dělám právničinu, ale proč bych to dělal, vždyť je mi šedesát! Bavím se, žiju si takový pohodový život. Občas samozřejmě udělám nějakou práci za peníze,“ uzavírá Kajínek.

Zdroj: expres.cz, Blesk

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články