Žádné roušky a spousta alkoholu. V letadle do Mexika se navzdory opatření slavilo

ČTK ČTK
6. 1. 2022 10:59
Kanadští uživatelé sociálních sítí sdílejí video zachycující nevázané veselí na palubě letadla, které mířilo 30. prosince z Montrealu do mexického Cancúnu. Na záběrech je vidět lidi bez roušek tančící a zpívající v uličce letadla a na sedačkách, lahve s alkoholem a pasažéry v těsné blízkosti jeden druhého.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Případ už vyšetřuje dopravní regulátor a premiér Justin Trudeau party označil za "facku" všem, kdo se snaží zachovat epidemická pravidla.

Letadlo společnosti Sunwing Airlines mělo na palubě podle agentury AP také účastníky quebecké televizní reality show. Mezi cestujícími kolovala lahev vodky a jedna žena na palubě kouřila elektronickou cigaretu.

"Je to facka vidět lidi chovat se takto nezodpovědně vůči spoluobčanům a zaměstnancům letecké společnosti. Regulátor Transport Canada i my případ považujeme za mimořádně vážný," řekl Trudeau a slíbil zevrubné vyšetření kauzy.

Regulátor Transport Canada se spojil se Sunwing Airlines a oznámil, že pasažéři, kteří porušili pravidla, mohou počítat s pokutou až 5000 kanadských dolarů (85 tisíc korun).

Sunwing podle zástupkyně jejích odborů Reny Kisfalviové jako jediná z leteckých společností v Kanadě nenabízí posádkám rychlé testy na covid-19, které by měly být podle ní povinné. Kisfalviová také řekla, že polovina jejích kolegů musela v prosinci na nemocenskou kvůli symptomům covidu-19.

 

Právě se děje

Další zprávy