Hradec Králové vybojoval výhru na ledě Plzně a přiblížil se vytouženému prvnímu místu

Hokejisté druhého Hradce Králové vyhráli v předehrávce 39. kola extraligy na ledě čtvrté Plzně 3:2 a přiblížili se vedoucímu Třinci na rozdíl bodu. O páté výhře Mountfieldu z posledních šesti zápasů rozhodl v 38. minutě Aleš Jergl. Indiáni prohráli třetí z uplynulých čtyř duelů, ale doma neuspěli poprvé po sérii pěti vítězství.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Lev z Plzně slaví vítězství

Jakub Lev z Plzně slaví vítězství | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Plzeň, která nastoupila bez zraněného švédského útočníka Blomstranda, mohla ve 3. minutě otevřít skóre, ale Marcel z dorážky bekhendem trefil z boku levou tyč. V čase 8:50 se domácí radovali z vedení. Po rychlém brejku po Kodýtkově přihrávce stihl usměrnil u levé tyče z úhlu puk do odkryté branky Schleiss.

Celý tým Třince míří do karantény, nejbližší zápasy extraligového lídra budou odloženy

Číst článek

Ve 12. minutě při Lalancetteově vyloučení nejdříve pomohla hostům horní tyč po Bulířově ráně a vzápětí i po střele Martina Langa. Hradec Králové se dočkal vyrovnání 14 sekund před koncem první třetiny. Po Kindlově chybné rozehrávce sice Orsava v první šanci bekhendovým zakončením Svobodu nepřekonal, ale po pokračujícím závaru nakonec z dorážky uspěl.

Při Orsavově vyloučení ukryl Dzierkalsovu střelu Lukeš v lapačce a ve 26. minutě Mountfield otočil stav. Kevin Klíma si vyměnil puk s Lamperem a mohl slavit branku, zatímco asistent se těžce sbíral z ledu po nárazu do zadního mantinelu. Při Mertlově vyloučení měl možnost zvýšit Kelly Klíma.

Mertl krátce po návratu z trestné lavice ujel bránícímu Jerglovi a blafákem do forhendu vyrovnal. V polovině utkání mohl hostům vrátit vedení v přečíslení Orsava. Při trestu kapitána Východočechů Smoleňáka zlikvidoval Lukeš Mertlovu šanci. Z tlaku už po skončení přesilovky sice dostal puk do branky Thorell, ale gól kvůli Bulířově přihrávce rukou neplatil.

V 38. minutě sebral za brankou Kvasničkovi puk Lev, který jej předal volnému Jerglovi a ten jej po forhendovém blafáku poslal k levé tyči. Další šance Východočechů měli Miškář a Oksanen, ale Svoboda udržel jen jednobrankový rozdíl.

Plzni nepomohlo k vyrovnání vyloučení Kevina Klímy v závěru druhé třetiny ani další přesilovka po Pavlíkově faulu, kdy měl opět příležitost Mertl. Na druhé straně neuspěl s tečí před brankou Oksanen. Ve 49. minutě po rychlém brejku uvolnil Schleiss Musila, ale Lukeš jeho šanci zmařil. V závěrečné power play hosté náskok uhájili a Oksanen ještě sekundu před koncem netrefil zblízka prázdnou plzeňskou branku.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Schleiss (Kodýtek, P. Musil), 28. Mertl (Kodýtek) - 20. Orsava (Gaspar), 26. Kevin Klíma (Lamper), 38. Jergl (Lev)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme