Přestože se herec známý z komedií Jen ho nechte, ať se bojí či Jáchyme, hoď ho do stroje! v posledních letech stáhnul z televizních obrazovek a objevuje se tam spíše sporadicky, o finance nouze rozhodně nemá. A jasným důkazem toho je i prvorepubliková vilka ve čtvrti Malvazinky, kde bydlí se svou o 18 let mladší chotí Adrienou (60). Dům stojící ve svahu, dává už na první pohled tušit, že zdejší obyvatelé mají rádi letité a starožitné věci a umění.

„Pocházím ze Žižkova, ale už od dětství se mi líbilo tohle místo a vždycky jsem si přál tady bydlet. A možná to je i osud, že jsem se sem dostal,“ nechal se už před nějakým časem slyšet herec Luděk Sobota. „Musím však přiznat, že většinu práce zastane moje žena. Nesmírně dům zušlechtila, dala ho celý dohromady a vtiskla mu i neopakovatelnou pečeť.“ Když sejdete jen pár schůdků sevřených v bujné zeleni k domovním dveřím, vstoupíte do vkusně zařízené vily ze 30. let 20. století. Podle fotek interiéru by si náhodný návštěvník mohl myslet, že je spíše na zámku nežli v moderní domácnosti…

VIDEO: Manželka Luďka Soboty Adriena radikálně změnila názor na očkování: „Musela jsem.“ 

Video
Video se připravuje ...

Manželka Luďka Soboty Adriena radikálně změnila názor na očkování: „Musela jsem.“ Kisa Císařová, Lukáš Červený

„Některé věci mám ještě po babičce nebo ze starožitností v Liberci, kde jsem kdysi působil v Ypsilonce. Tenkrát byly velmi levné proti dnešním cenám,“ vysvětluje Sobota. Z větší předsíně vede schodiště k pokojům v patře, dveře pak do koupelny, kde je jak vana, tak i sprchový kout. Najdete zde kuchyni i s jídelnou, kde se rodina schází u stolu, obývák se dá rozdělit dveřmi. Pohodlná sedací souprava s potahem z tmavého sametu láká k posezení před televizí, ze stropu visí působivý křišťálový lustr. Stěny a zákoutí zdobí květinová aranžmá, která jsou prací Adrieny.

Na zahradě najdete venkovní posezení s bazénem zapuštěným do země nebo trávník s ohništěm, kde rodina občas pořádá večírek pro přátele nebo jen tak posedí u táboráku. „Původně byla plocha trochu zkosená, ale jednou nám paní Skamenová spadla do ohníčku, proto jsem nechal celý trávník vyrovnat,“ smál se herec. Kousek od vily má Sobota, i přes svůj pokročilý věk nadšený sportovec, tenisové kurty, může jít navíc na procházky do Prokopského údolí.

Blízko má i k synu Ladislavovi (34), jelikož ten si hned vedle přestavěl na dům bývalou garáž. Také si pronajal i nedaleký bar a fitness centrum, kde mu pomáhá i maminka Adriena.

Fotogalerie
76 fotografií