Hlavní obsah

Odešel uprostřed zápasu a klub ho vyhodil. Nutili mě hrát pod nebezpečným lékem! brání se fotbalista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráč amerického fotbalu Antonio Brown v klubu Tampa Bay Buccaneers skončil. Kouč mistrovského celku Bruce Arians vyhodil 33letého wide receivera poté, co odmítl nastoupit na hřiště a uprostřed zápasu odešel do kabin. Brown cestou ostentativně mával fanouškům. Teď se fotbalista rozhodl bizarní moment, který možná udělal tečku za jeho kariérou, vysvětlit. Vedení týmu ho prý donutilo nechat si aplikovat silná analgetika a hrát přes bolest.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Wide receiver Tampy Bay Buccaneers Antonio Brown na hřišti během utkání proti New Yorku Jets.

Článek

Trenérský tým měl Browna nutit hrát, přestože věděli o jeho vážném zranění kotníku.

„Podlehl jsem tlaku trenéra, abych hrál i přes své zranění. Navzdory bolesti jsem se oblékl do výstroje a zaměstnanci klubu mi píchli analgetika, o nichž jsem se později dozvěděl, že je to silný a někdy i nebezpečný lék proti bolesti," stojí v prohlášení, které zveřejnil Brown prostřednictvím svého právníka.

Brown měl před hádkou s kouči odehráno několik minut. „Hrál jsem, dokud to bylo možné. Ale bolest byla extrémní," vysvětlil fotbalista, který se kvůli tomu dal do křížku i s trenérem Brucem Ariansem.

Hlavní trenér mu měl poté údajně říct, že je vyřízený a měl mu ukázat gesto naznačující podřezání hrdla.

Trenér Bukanýrů Arians jakékoliv pochybení odmítá. O zranění Browna nic nevěděl a hráč ho prý s takovou informací nijak nekonfrontoval.

Dokumenty z nemocnice mají ale potvrzovat Brownovu verzi o vážnosti zranění. „V pondělí jsem absolvoval urgentní magnetickou rezonanci. Mám v noze úlomky zlomené kosti uvízlé v kotníku, vaz odtržený od kosti a chybí mi kus chrupavky," dodal v prohlášení Brown, který prý bude muset podstoupit operaci.

Reklama

Související témata: