Špunti na cestě: Prý jsem docela dobrý, vzpomíná Miroslav Donutil na natáčení s dětmi

Špunti na cestě: Prý jsem docela dobrý, vzpomíná Miroslav Donutil na natáčení s dětmi
Zdroj: se souhlasem České televize
Špunti na cestě: Když rodině Veselých ztroskotá plán na léto u moře, zamíří na cestu po České republice. Jednu větev rodiny Veselých tvoří Igor (Jiří Langmajer), právník, který neumí lhát, a těhotná Nela (Tatiana Dyková). Už mají dvě dcery - Báru (Veronika Divišová) a Kláru (Ella Dvořáková).Tatiana Dyková si v seriálu Špunti na cestě zahrála Nelu. Má dvě dcery a třetí těhotenství neprožívá zdaleka tak vypjatě jako manžel. Přesto s ní občas hormony dělají svoje...Igorův bratr David (David Novotný) má s Alicí (Anna Polívková) čtyři děti - Vojtu (Antonín Holoubek), Matese
(Viktor Antonio), Kubu (Filip Antonio) a Kačenku (Jolana Jirotková).+ 6 fotek+ 7 fotek

Česká televize obsadila svůj nový rodinný seriál Špunti na cestě plejádou známých tváří. Na televizních obrazovkách uvidíme Tatianu Dykovou, Jiřího Langmajera, Annu Polívkovou, Miroslava Donutila, Davida Novotného nebo Pavla Lišku. A o čem to celé bude?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 07. 01. 2022 10:00

Děj seriálu Špunti na cestě: Když rodině Veselých nevyjde cesta do Chorvastka, vydávají se na pouť po České republice. V autobusu značky Robur. Přestože si dovolenou představovali trochu jinak, nakonec toto léto možná bude ještě zábavnější. Série katastrof navíc rodinu semkne dohromady a na cestě pak stráví většinu prázdnin. První díl rodinného seriálu Špunti na cestě odvysílá Česká televize dnes o 20:10.

Špunti na cestě a Miroslav Donutil

S rodinou Veselých se na cesty vydá i Karel, starý bigbíťák, který má za sebou kariéru zvukaře a produkčního. Hraje ho Miroslav Donutil, jemuž bude v únoru 71 let. Zpočátku měl z natáčení s dětskými herci obavu, ale rychle jej z toho vyléčili.

„Jolana Jirotková, která ztvárnila Kačenku, co všechno dokázala! První dialog, který jsem s ní měl, jsem čekal, co bude, a ona to odříkala všechno, jak měla, a ještě se dívala na mě, jestli to zvládnu. Po scéně mi řekla: ‚Docela dobrý!‛ Tady jsme nenatáčeli s dětmi. Ona byla tak laskavá, že točila s námi,vzpomíná Miroslav Donutil pro Českou televizi.

Děti v seriálu Špunti na cestě

Těch základních špuntů bylo v seriálu šest - Viktor Antonio, Antonín Holoubek, Filip Antonio, Veronika Divišová, Ella Dvořáková, Jolana Jirotková. K tomu se na různých štacích setkávali s dalšími, takže počet dětí před kamerou narůstal. A to je situace, kterou filmaři obvykle nemají moc rádi, zvířata a děti bývají trošku nevyzpytatelní partneři. „Neposlouchali, život mi stěžovali, ale přesto je mám rád..." vysvětluje Jiří Chlumský, režisér seriálu Špunti na cestě.

Přestože mi bylo umožněno hrát s velkým množstvím dětí a třeba i zvířátek, optimální počet těchto kolegů je čistá nula!" odpovídá David Novotný na otázku, jaký je únosný počet špuntů na natáčení. Novotný ví, o čem mluví. S dětskými herci má zkušenosti i z nedávné doby, objevil se v úspěšném dramatickém seriálu Kukačky.

Zdroje informací:

Česká televize: Špunti na cestě

ČSFD.cz: Špunti na cestě

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články