Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Plzeň bude mít nový plavecký bazén! Město vyhlásilo architektonickou soutěž

07.01.2022 11:13

Plzeň v prosinci vyhlásila architektonickou soutěž na nový plavecký bazén na Borských polích. Zájemci mohou podávat své návrhy do 21. února, poté se jimi bude zabývat odborná porota.

Nový bazén v Plzni_foto město Plzeň

Nový bazén za zhruba 250 až 300 milionů korun vznikne jako náhrada za zastaralý plavecký bazén v Kozinově ulici v Plzni, který provozuje SK Radbuza Plzeň. Sloužit bude plaveckému klubu, záchranářům i veřejnosti. Uspořádání architektonické soutěže schválili zastupitelé.

„Předmětem soutěže je návrh novostavby plaveckého bazénu v lokalitě Borská pole na pozemku, který je v majetku města Plzně. Naším záměrem je, aby ho tvořila bazénová multifunkční a relaxační plavecká hala s venkovními bazény, sportovišti a rekreační plochou,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Podle Pavla Šindeláře se jedná o významnou veřejnou stavbu v exponovaném místě, proto bylo logické uspořádat otevřenou architektonickou soutěž. „Ta dává možnost srovnání různorodých návrhů po všech stránkách projektu. Účastníci soutěže mohou své návrhy podávat do 21. února letošního roku a jejich počet není limitovaný. Předpokládané ceny a odměny jsou v hodnotě 3 milionů korun. Těšíme se tak na pestré návrhy, ze kterých pak odborná porota vybere ty nejúspěšnější, kteří splní soutěžní podmínky, zadání,“ dodal technický náměstek.

Samotný pozemek se nachází v těsné blízkosti objektu výzkumného centra NTIS Západočeské univerzity v Plzni u zastávky tramvaje. Vyhlašovatelem soutěže a zadavatelem zakázky je město Plzeň prostřednictvím svého odboru investic. „Účelem soutěže je nalézt a ocenit návrhy řešení Plaveckého bazénu Borská pole v Plzni včetně vazeb na širší území Západočeské univerzity a tramvajovou trať, které nejlépe splní požadavky zadavatele. Poslední slovo bude mít opět zastupitelstvo, které bude rozhodovat o výsledcích. Poté bude zorganizována veřejná prezentace všech návrhů a zahájeno jednací řízení bez uveřejnění s vítězem soutěže o smluvních podmínkách,“ dodala Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Nový bazén v Plzni_foto město Plzeň

Kompletní informace o soutěži jsou dostupné na ZDE.

 

foto: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT