Rodinná dovolená v obytném autobusu. Na letní jízdu s Donutilem se vydávají Špunti na cestě

Teprve jsme načali nový rok, ale na České televizi už tento pátek začínají letní prázdniny. V rozkodrcaném obytném autobusu během nich neplánovaně projede republiku rodina Veselých, hrdinové nového komediálního seriálu Špunti na cestě. Jeho první epizodu odvysílá ČT1 v pátek 7. ledna od 20.10.

Tento článek je více než rok starý.

Autobus Robur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Donutil, David Novotný a Anna Polívková v seriálu Špunti na cestách

Miroslav Donutil, David Novotný a Anna Polívková v seriálu Špunti na cestách | Zdroj: Česká televize

Veselým plány na dovolenou moc nevycházejí. V roce 2017 se ve filmovém dobrodružství s názvem Špunti na vodě nepříliš úspěšně rozdělili na pánskou a dámskou část, teď jim zase v 13dílném seriálovém pokračování nevyjde zájezd k moři. 

Souhrou náhod, jednou v opilosti podepsanou smlouvou a za nemalého přispění čínského lampionu štěstí se všichni pohromadě ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur, s nímž začnou brázdit křížem krážem půl republiky. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dlouhý výlet, který tyto „podivné členy jedné normální rodiny“ semkne pevně dohromady.

ŠPUNTI NA CESTĚ

rodinný komediální seriál
ČR, 2022, 13× 50 min

Režie: Jiří Chlumský
Scénář: Marcel Bystroň, Petr Hudský
Hrají: Tatiana Dyková, Jiří Langmajer, Anna Polívková, Miroslav Donutil, David Novotný, Pavel Liška, Pavla Gajdošíková, Arnošt Goldflam, Jana Kvantiková, Tadeáš Říha, Filip Antonio, Viktor Antonio, Dita Hořínková, Antonín Holoubek, Veronika Divišová, Ella Dvořáková

„Na místech, kde rodina zastavuje, ať už z objektivních, nebo subjektivních důvodů, se jim dějí rozličné věci, které by se ale v podstatě mohly stát každému. Jde o seriál ze života, ale tím, že jde o humornou záležitost, se to celé posouvá k rodinné komedii,“ popisuje režisér Jiří Chlumský.

Vytěžit to nejlepší z nejhoršího se budou v hlavních rolích pokoušet bratři David Novotný a Jiří Langmajer jako čtyřnásobný otec-pohodář a nastávající trojnásobný otec-právník s nešťastnou tendencí k pravdomluvnosti. K nim se pak přidají jejich partnerky Anna Polívková a Tatiana Dyková, otec Arnošt Goldflam a bratranec Pavel Liška, přeborník v rozchodech a nedotahování věcí do konce.

Divákům se poprvé představí také bigbíťák a původní majitel obytného autobusu Miroslav Donutil nebo Pavla Gajdošíková jako dlouholetá rodinná známá a Liškova dávná láska.

První epizodu třináctidílného komediálního seriálu Špunti na cestě uvede ČT1 v pátek 7. ledna.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme