Robert Pattinson v Batmanovi nebo Tom Cruise ve stíhačce? Vybíráme nejočekávanější filmy letošního roku

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ccwatchx41

Foto: CinemArt / CC

Top Gun: Maverick a The Batman

0Zobrazit komentáře

Je tady další vydání newsletteru CC Watch, kde shrnujeme nejzásadnější dění ve filmovém a televizním světě, upozorňujeme na zajímavé trailery a doporučujeme, co si pustit. Na úvod roku se rovnou se podíváme, na co se v následujících dvanácti měsících těšit. Vybrali jsme několik nejočekávanějších filmových titulů, které byste neměli minout.

Nezapomněli jsme ale ani na další novinky a trailery, například nový úlovek Applu s Bradem Pittem nebo parodii Ženy v okně. Nakonec také doporučujeme, jak strávit večer už dnes nebo zítra. Třeba s mistrovským dílem Martina Scorseseho nebo dokumentem o možnostech změny lidského DNA.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Nejočekávanější filmy roku 2022: Na kinematografii není vzrušující jen samotné sledování filmů, ale také diskuze o nich a očekávání blížících se novinek. Na začátek roku jsme proto vybrali několik titulů, které rozhodně nebudete chtít minout. V následujících měsících pak samozřejmě všechny z nich i mnoho dalších budeme bedlivě sledovat.

The Batman: Robert Pattinson už dávno není zářící emo upír, ale jeden z nejzajímavějších herců Hollywoodu a v novém Batmanovi se představí ve velice temné poloze. Snímek od Matta Reevese, režiséra Monstra, má být bez nadsázky psychologickým hororem. Premiéra 3. března.

Seveřan: Režisér Robert Eggers se po úspěchu Čarodějnice Majáku vrací se svým dosud největším projektem. Historický thriller Seveřan z éry vikingů má být epický, špinavý, historicky věrný a hlavně nemilosrdný příběh pomsty. V hlavní roli se objeví Alexander Skarsgård, vedle něj pak další známá jména jako Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy nebo Björk. Premiéra 14. dubna.

Top Gun: Maverick: Snad se letos konečně dočkáme pokračování kultovního Top Gunu, tentokrát v režii Josepha Kosinského, známého díky Tronu: Legacy nebo Nevědomí. Zároveň doufáme, že výrazně ubyde kýčovitých emocí a naopak přibude brilantně natočená akce. Tom Cruise při natáčení nalétal mnoho hodin ve skutečných stíhačkách, takže se nám přání dost možná vyplní. Premiéra 26. května.

top-gun-maverick-min

Foto: CinemArt

Tom Cruise při natáčení filmu Top Gun: Maverick

Nope: O ději tohoto chystaného hororu zatím nic netušíme. Jde nicméně o novinku Jordana Peela, režiséra Uteč, v níž se znovu objeví Daniel Kaluuya. To pro velká očekávání stačí. Premiéra 21. července.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One): První dobrodružství Milese Moralese na velkém plátně se takřka okamžitě zařadilo mezi nejlepší animované filmy minulé dekády a tvůrci tehdy zmiňovali, že jsou teprve na začátku. V novince se mladý Spider-Man skutečně vydá do oněch paralelních světů a bude odhalovat jak velkou konspiraci, tak zcela jiná pravidla zdejší reality. Premiéra 27. října.

Avatar 2: Letos je to už skoro třináct let od premiéry prvního Avataru, který představil revoluční vizuální efekty, pohlcující mimozemskou planetu, ekologické poselství a zajistil si první místo na seznamu nejvýdělečnějších filmů všech dob. Vzhledem k tomu, že za kamerou opět stojí James Cameron a že na pokračování skutečně průběžně pracoval více než dekádu, očekáváme opět spadlou bradu. Možná se tentokrát dočkáme i zajímavějšího příběhu, kdy se lidé na Pandoru vrátí pro pomstu. Premiéra 15. prosince.

Na co jsme zvědaví

Loni v květnu vyšel na Netflixu mysteriózní thriller Žena v okně, který měl ceněné tvůrce i hvězdné obsazení, ale kriticky zcela propadl. O půl roku později už streamovací služba přichází vlastně s přímou parodií. Novinka s názvem Žena v domě přes ulici od dívky v okně totiž obsahuje stejnou premisu psychicky nestabilní hrdinky, která u sousedů uvidí domnělou vraždu.

Od začátku si ale z celého konceptu neustále utahuje. Působí atmosféra traileru, těkající mezi hrůzou a komedií, poněkud chaoticky? Rozhodně. Doufáme však, že se filmařům podařilo zajímavý projekt ukočírovat a vznikla komedie, díky níž další hloupé pokusy o konkurování Hitchcockově Oknu do dvora už nebudou potřeba.

Nejnavštěvovanější filmy a seriály týdne na ČSFD

Nejnavštěvovanější seriály:

  1. Zaklínač
  2. The Book of Boba Fett
  3. Hawkeye
  4. Čas
  5. Arcane: League of Legends

Nejsledovanější filmy:

  1. K zemi hleď!
  2. The Matrix Resurrections
  3. Spider-Man: Bez domova
  4. Kingsman: První mise
  5. Duna

(Obsah ve spolupráci s ČSFD.)

***

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme zvědaví, nebo výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, najdete v kompletním vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym