Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 4:2Dynamo rozhodlo o výhře povedenou třetí třetinou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Redlich 0 : 1
16. Košťálek 1 : 1
28. Kohout 1 : 2
50. Robertson 2 : 2
52. Camara 3 : 2
56. Rohlík 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zdolali ve 39. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a díky tříbrankovému obratu v závěrečné třetině nedopustili třetí domácí porážku za sebou. Dynamo navázalo na úterní vítězství ve východočeském derby v Hradci Králové 4:1. Energie neuspěla po dvou výhrách. Dva pardubické góly vstřelil Anthony Camara, tři asistence zaznamenal obránce Jan Košťálek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky

Článek

Do pardubické sestavy se vrátili útočníci Musil a Poulíček, který se stal novým kapitánem Dynama. Návraty z marodky hlásili i hosté, již mohli využít trojici obránců Parkkonen, Havlín, Weinhold nebo juniorského reprezentanta Kulicha.

Západočeši hráli první přesilovku utkání, ale prosadili se až v 8. minutě, kdy pardubickou ztrátu potrestali v brejku dva na jednoho Beránek a zakončující Redlich. Brankář Novotný ve 14. minutě zasáhl proti střele Camary, ale o chvíli později kanadského útočníka před brankou podrazil.

Početní výhodu domácí využili až v jejím závěru, kdy střílel od modré čáry obránce Košťálek a za autora gólu byl označen Camara. Následovala trenérská výzva Energie, ale podle sudích k porušení pravidel nedošlo. Hosté tak hráli znovu v oslabení, jenže i tak mohli skórovat. Ujel Vondráček, s jehož kličkou si poradil brankář Frodl, zanedlouho střílel z dobré pozice vedle Kohout.

Ve druhé třetině se zbavil protihráče Blümel, z jeho práce pak mohl těžit Kolář, ale Novotného neprostřelil. Ve 28. minutě chyboval pardubický Rohlík, jenž ztratil puk na útočné modré čáře. Do sólového úniku vyrazil Kohout a poslal hosty znovu do vedení.

Hosté navíc zakrátko dostali k dispozici početní výhodu, v níž mohl zvýšit náskok Vondráček. Domácí tým zachránil zákrok brankáře Frodla. Na druhé straně se prokličkoval do střelecké pozice Poulíček, jenže Novotný puk chytil. Ještě ve druhé třetině pak krátce po vhazovaní pomohla hostům tyčka.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Vondráček z Karlových Varů a brankář Pardubic Dominik Frodl.

Ve třetím dějství neuspěl v brejku Flek, v polovině třetiny se pak Pardubicím povedlo vyrovnat. Odražený puk zkrotil obránce Roberston, jenž pak zamířil přesně do poloodkryté branky. Za další dvě minuty a dvě vteřiny už Dynamo vedlo, když Kousal našel přihrávkou zpoza branky Camaru. Kanadský útočník skóroval podruhé v utkání a otočil na 3:2.

V další pardubické šanci se objevil Kousal, jehož zakončení přečetl brankář Novotný. Čtvrtý gól Dynama vstřelil až o chvíli později Rohlík, který pojistil pardubické vítězství. Západočeši hráli ještě přesilovku a bez brankáře, jenže Frodla nepřekonali. Po Plutnarově střele domácím pomohla horní tyčka. Tříbodové vítězství už Pardubičtí uhájili.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Camara (Košťálek, Říčka), 50. Robertson (A. Musil, Košťálek), 52. Camara (R. Kousal, Košťálek), 56. O. Rohlík (Anděl) - 8. Redlich (O. Beránek, F. Novotný), 28. Kohout. Rozhodčí: Mrvka, Veselý - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, J. Kolář, Vála, T. Jelínek - O. Rohlík, A. Musil, Říčka - Camara, R. Kousal, Matýs - Blümel, Poulíček, Paulovič - T. Urban, O. Roman, Anděl. Trenér: R. Král.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, T. Havlín, Pulpán, Weinhold - Kohout, Černoch, Koblasa - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Kulich - O. Beránek, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: