8. 1. 2022 | Petr Pavlík

MHK - SPA 0:6 - Vysoká výhra s čistým kontem

28., sobota 8. 1. 2022
Mountfield HK - Sparta MHK - SPA
Mountfield HK: Sajdl – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Pelda – Matěj Beneš, Budina, Kašpar (C), Lang, Šimek, Idžan, Janda, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš.
Sparta: Hrabal – Tomov, Šindelek, Tůma, Tomek, Ducháč (C), Port – Mácha, Hauser, Krupička, Fábry, Vašíček, Stepanchuk, Vágner, Theimer, M. Vitouch, Zembol (A).
Branky a nahrávky: 1. Zembol (Hauser, Ducháč), 15. Fábry (Ducháč, Tomek), 23. Hauser (Tomek), 25. Port (Mácha, Stepanchuk), 38. M. Vitouch (Hauser, Tomek), 51. Zembol (Tůma, Tomov). Rozhodčí: Marek, Mejzlík - Polák, Zídek. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:2. V oslabení: 24:32. Diváci: 123. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 0:6.
Sparťanští junioři pokračují ve svém úspěšném tažení, když zapsali už druhý úspěch v novém roce. Svěřenci kouče Richarda Žemličky nasázeli Hradci Králové na jeho ledě hned šest gólů a zvítězili 6:0! Spolehlivý výkon podal v brance Sparty Michael Hrabal, který zneškodnil všech čtyřiadvacet střeleckých pokusů domácích. V útoku se prezentoval třemi asistencemi obránce Tomáš Tomek, jednu branku a dvě asistence si připsal Petr Hauser.

Komentář

Sparťanští junioři odstartovali první třetinu ve velkém stylu, když po patnácti odehraných minutách vedli nad svým soupeřem už o dvě branky. První sparťanskou trefu na ledě v Hradci Králové obstaral útočník Jakub Zembol, který se prosadil už po dvaadvaceti vteřinách hry. Náš tým si počkal na další vstřelenou branku do patnácté minuty, když skóroval útočník Andrej Fábry. Sparťanský talent zužitkoval přesnou přihrávku od obránce Ducháče. I díky tomu vedl náš tým po úvodních dvaceti minutách o dvě branky.


Sparťané ve druhé třetině navázali na svou úspěšnou práci z prvního dějství, když ve třiadvacáté minutě utkání musel domácí brankář lovit ze své sítě další kotouč. Petr Hauser se stal třetím úspěšným střelcem Pražanů, když zaznamenal svou devatenáctou branku v aktuální sezoně. Pražané byli ve velké euforii a o necelé dvě minuty později se radovali počtvrté. Obránce Vojtěch Port se prosadil poprvé v této sezoně, když zároveň využil sparťanskou přesilovou hru.

Náš tým nedovolil hradeckému týmu téměř žádné vyložené šance až na pár výjimek. V závěrečných minutách druhé třetiny šli domácí hokejisté pykat na trestnou lavici za špatné střídání. Naši hokejisté se svou další početní výhodou naložili nejlépe, jak mohli. Po přihrávce Hausera se prosadil sparťanský útočník Michal Vitouch, pro kterého se jednalo o osmou trefu v probíhajícím ročníku. I proto náš tým držel po čtyřiceti odehraných minutách čisté konto, když vedl nad Hradcem Králové 5:0.


Hradečtí hokejisté chtěli ve třetí třetině zdramatizovat koncovku zápasu. Pozorná obrana Pražanů však svému soupeři nepovolila výraznější drama. V jednapadesáté minutě utkání se sparťané prosadili už pošesté, čímž uhasili malou jiskřičku naděje na obrat ze strany domácích. Jakub Zembol se prosadil v první třetině a taktéž ve třetí, když svým devatenáctým gólem v sezoně uzavřel gólový účet zápasu. Navzdory velkému množství vyloučených hráčů, konkrétně ve třetí třetině, Pražané vybojovali čisté konto pro svého brankáře Michaela Hrabala. Náš tým si i díky poctivé práci odvezl z Hradce Králové výhru 6:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek (Mountfield HK): "Už do prvního střídání jsme vstoupili katastrofálně a po našem nedůrazu jsme okamžitě inkasovali. Sparta dostala křídla, chytila pomyslný lauf a v celém duchu se odehrával celý zápas. Přestože se nám nedařilo hokejově, nebyli jsme schopni se Spartě vyrovnat ani v bojovnosti a důrazu, což nás stálo lepší výsledek. V poslední třetině, kdy měl sice soupeř hodně vyloučení, jsme si vypili pomyslný kalich hořkosti až do dna a nevstřelili ani branku. I když jsme v utkání hráli početní výhody, nedařilo se nám je proměnit. Z takového zápasu je potřeba se velmi rychle poučit a v sobotu začít úplně jinak."

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): "Kluci předvedli výborný výkon. Od začátku jsme předváděli téměř všechno včetně nasazení, na koně nás posadil vstřelený gól po dvaceti vteřinách. Škoda zbytečných vyloučení ve třetí třetině, ale vstřelili jsme hodně gólů a uhráli čisté konto. Myslím si, že ke konci utkání se už klukům možná trochu nechtělo bruslit, zbytečně až moc strkali do situací hokejky, místo aby udělali pár kroků navíc. Z naší strany bylo vidět i zbytečné oplácení soupeři. I přesto jsme s výkonem mužstva spokojeni, minimálně s pětapadesáti minutami. I díky skvělému výsledku zbylých pět minut na konci zápasu už tolik nevadí."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede