Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Schick opět skóroval, ale Leverkusen ztratil. Daridův první gól Hertě body nepřinesl

Vladimír Darida v zápase s Kolínem vstřelil svůj první gól v sezoně, Hertha Berlín ale i tak v 18. kole bundesligy padla 1:3. Ani sedmnáctý gól Patrika Schicka nestačil Leverkusenu k prolomení čtyřzápasové série bez vítězství. Bayer totiž v 18. kole remizoval s Unionem Berlín 2:2 a klesl na páté místo, které nezaručuje postup do Ligy mistrů. Už v pátek prohrál vedoucí Bayern, jemuž kvůli covidu a zraněním scházelo 14 fotbalistů, s Mönchengladbachem 1:2. Dortmund předvedl velký obrat ve Frankfurtu a po výhře 3:2 stáhl náskok vedoucího mnichovského velkoklubu na rozdíl šesti bodů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Schick se trefil do sítě Unionu Berlín

Na třetí příčku se posunul Hoffenheim, který si doma poradil 3:1 s Augsburgem. Přišel ale o zraněného Pavla Kadeřábka. Čtvrtý je Freiburg, který na svém hřišti neudržel dvougólové vedení a jen remizoval 2:2 s předposledním Bielefeldem.

Hertha poprvé inkasovala ve 30. minutě, kdy se prosadil po rychlém brejku hlavičkující Modeste. Za dvě minuty zvýšil náskok hostů bývalý hráč berlínského týmu slovenský záložník Duda.

V 57. minutě přišla Daridova chvíle, kdy jeho přímý kop z levé strany zapadl do sítě za bezmocného brankáře Schwabeho.

Vyrovnat se Hertě nepodařilo, naopak ještě inkasovala po trefě střídajícího Thielmanna. Svěřenci trenéra Tayfuna Korkuta tak mají v tabulce dál 21 bodů a jsou třináctí. Kolín nad Rýnem si připsal třetí ligové vítězství za sebou.

Před Herthu se dostala v tabulce jedenáctá Bochum, která porazila díky brance Pantoviče Wolfsburg 1:0 a bodovala naplno po dvou porážkách. "Vlci" prohráli v lize pošesté za sebou.

Schickovi to střílí i po zimní pauze

Schick potvrdil vynikající formu z posledních zápasů, v pěti utkáních totiž nasázel devět branek. V 38. minutě se dostal k odraženému míči a z úhlu jej poslal pod břevno. Český kanonýr si tak upevnil druhou pozici v bundesligové tabulce kanonýrů a zareagoval na páteční zásah Roberta Lewandowského, který zůstává v čele s 20 trefami.

Union se ale postupně dostal do hry a zásluhou dvou gólů Prömela otočil stav. V 84. minutě stanovil konečný výsledek hlavou Tah. 

Hoffenheim doma brzy prohrával, před pauzou ovšem skóre otočil dvěma "slepenými" brankami nejlepší střelec týmu Bebou. Krátce před obratem musel ze hřiště Kadeřábek, pravděpodobně kvůli svalovému zranění. Reprezentační obránce se přitom vrátil do sestavy po předchozím zranění teprve v polovině prosince. V závěru pojistil výsledek Raum.

Frankfurt vedl po dvou gólech Borreho ještě v 71. minutě 2:0, pak ale druhý tým Bundesligy zahájil velký obrat. Nejprve po šesti minutách na hřišti skóroval střídající Hazard, v 87. minutě se prosadil hlavou Bellingham a "otočku" dokonal o chvíli později technickou střelou o tyč Dahoud.

Borussia otočila ligové utkání ze stavu 0:2 poprvé od ledna 2020 a zápasu s Augsburgem. Frankfurt je sedmý.

Lipsko doma jasně přehrálo 4:1 Mohuč, která hrála už od 20. minuty bez vyloučeného Hacka. Hrdinou zápasu byl střídající Nkunku, jenž za pouhý poločas nasbíral gól a dvě asistence. Dvakrát skóroval Silva a Lipsko se dostalo na osmé místo o bod před svého soupeře.

Oslabený Bayern opět narazil na Mönchengladbach

V dresu obhájců titulu se sice opět trefil Lewandovski, ale rozhodla čtyřminutová pasáž ze závěru první půle, kdy skóre otočili Florian Neuhaus a Stefan Lainer. Jedenáctý tým Bundesligy na Bayern umí, z posledních sedmi soutěžních duelů s ním prohrál jen dvakrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Mönchengladbach loupil na stadionu oslabeného Bayernu

Borussia se dočkala vítězství po sérii pěti ligových zápasů, během nichž si připsala jen bod. S Bayernem má v této sezoně výtečnou bilanci. Na úvod ročníku s ním remizovala 1:1 a v říjnu ho poté v Německém poháru deklasovala 5:0. V německé lize si připsala 27. výhru nad mnichovským gigantem, což se žádnému jinému týmu nepovedlo.

Faktem ovšem je, že Bayernu scházelo 14 hráčů včetně devíti nakažených koronavirem. Díky tomu se v 75. minutě dostal na trávník i záložník Paul Wanner, který se v 16 letech a 15 dnech stal druhým nejmladším debutantem v bundesligové historii. Mladší byl jen Youssoufa Moukoko z Dortmundu, kterému bylo v den prvního zápasu o dva týdny méně.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:

Bayern Mnichov - Mönchengladbach 1:2 (18. Lewandowski - 27. Neuhaus, 31. Lainer), Freiburg - Bielefeld 2:2 (6. Haberer, 46. Čong U-jong - 60. Okugawa, 87. Lasme), Fürth - Stuttgart 0:0, Hoffenheim - Augsburg 3:1 (38. a 44. Bebou, 90.+3 Raum - 5. Gregoritsch), Leverkusen - Union Berlín 2:2 (38. Schick, 84. Tah - 45. a 50. Prömel), Lipsko - Mohuč 4:1 (21. z pen. a 61. Silva, 47. Szoboszlai, 58. Nkunku - 57. I Če-song), Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 1:3 (57. Darida - 30. Modeste, 32. Duda, 90.+1 Thielmann), Bochum - Wolfsburg 1:0 (65. Pantovič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články