Dynamo načalo Poulíčkovu éru výhrou. Obrovská výzva, říká nový kapitán

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Po dvou domácích porážkách, ale s výhrou z venkovního derby vstupovalo Dynamo i s novým kapitánem do zápasu s Karlovými Vary. Ačkoli Východočeši přestříleli soupeře 42:24, dlouho to vypadalo, že body si z Pardubic odveze Energie. Díky výbornému výkonu Dominika Frodla a obratu ve třetí třetině však Dynamo zabránilo třetí domácí porážce v řadě a po výhře 4:2 bere všechny tři body.

Pardubičtí fanoušci po konci Jakuba Nakládala netrpělivě čekali na to, kdo zaujme pozici nového kapitána Dynama. Ve vítězném derby tuto roli zastával Jan Kolář. V zápase s Energií se však do sestavy vrátil Patrik Poulíček a rovnou s kapitánským céčkem.

„Poula je kluk, který tomuto klubu odevzdává naprosté maximum. Má zde podepsanou dlouhodobou smlouvu, je to Pardubák, takže to k jeho volbě úplně vybízelo,“ komentoval volbu nového kapitána trenér Richard Král.

Na Poulíčkovi teď bude navázat na práci pardubických legend a dovést Dynamo k vytouženému úspěchu. „Je to pro mě čest a obrovská výzva tuto volbu potvrdit a pokračovat v práci, co tady byla nastavená od Kuby Nakládala, Honzy Koláře a Tomáše Rolinka. Bude to obrovská zodpovědnost,“ uvědomuje si Poulíček.

Jeho kapitánská premiéra nakonec vyšla po povedené třetí třetině na výbornou. Dynamo však, jako už několikrát v letošní sezoně, muselo otáčet vývoj zápasu. Do vedení poslal karlovarskou Energii nejdříve Tomáš Redlich. Na vyrovnávací branku Anthonyho Camary následně ve druhé třetině odpověděl Martin Kohout.

„Vary tu zahrály výborný zápas a měly skvělý pohyb.“ 

Do třetí třetiny nastoupilo úplně jiné Dynamo. Vyrovnání přišlo v polovině třetí části z hole obránce Dennise Robertsona, chvilku na to překlopil vedení na stranu Pardubic svým druhým gólem v utkání ve skvělé formě hrající Camara.

Uklidňující čtvrtý pardubický gól následně přidal Ondřej Rohlík, který tak napravil své zaváhání u druhé branky Energie. Dynamo však může děkovat hlavně Dominiku Frodlovi, který svůj tým několikrát zachránil při vyložených šancích Energie.

Sestřih utkání

Karlovy Vary tak opět předvedly, že svým bruslením a přímočarostí dokáží nadělat soupeři velké problémy.

„Vary tu zahrály výborný zápas a měly skvělý pohyb. Vždy je obtížné se tlačit do soupeře, který má výborné bruslaře a vyráží do protiútoků. Hlavně z protiútoků pak měly spoustu šancí,“ pochválil svého soupeře pardubický trenér Richard Král.

Za většinu zápasu mohl své svěřence pochválit také karlovarský asistent trenéra Tomáš Mariška. „Odehráli jsme tu velmi dobrých 50 minut. Měli jsme dobrý pohyb a podařilo se nám vstřelit první branku a poté i odskočit na 2:1.“

„Vždy je obtížné se tlačit do soupeře, který má výborné bruslaře a vyráží do protiútoků.“ 

„Jsou ale dva důvody, kvůli kterým si dnes neodvážíme ani bod. Zaprvé jsme nedokázali proměnit naše šance a odskočit tak na větší brankový rozdíl. Druhý důvod je, že jsme na konci dostali během šesti minut tři branky ze slotu,“ popsal Mariška příčiny porážky.  

Dynamo si tak upevnilo třetí příčku v tabulce a na čtvrtou Plzeň má náskok už devět bodů. Naopak Energie bude muset nadále bojovat o účast v předkole play off, na dvanáctý Litvínov momentálně ztrácí dva body. 

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz