LaLiga - souhrn 20. kola: Elche opustilo pásmo sestupu

08.01.2022, 15:58, aktualizováno 10.01.2022, 22:56
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Elche (© AFP)
Elche vyhrálo na hřišti Espanyolu a posunulo se ze sestupového pásma. Nedělní bitva o pohárové příčky vítěze nepřinesla, Villarreal s Atlétikem Madrid remizoval 2:2. Sevilla zdolala Getafe a zůstává v kontaktu s vedoucím Realem Madrid, jenž rozstřílel Valencii. Barcelona neudržela vedení v Granadě a zapisuje pouze bod. Levante doma porazilo Mallorcu a zaznamenalo první výhru v sezoně...

Espanyol Barcelona - Elche CF 1:2

10.01.2022 21:00

Góly: 45+3. Raúl de Tomás (pen.) - 6. Pere Milla, 14. Pere Milla

Espanyol doma nestačil na Elche a překvapivě padl. Hostujícímu týmu tahle výhra, o níž se gólově postaral Pere Milla, zajistila únik z pásma sestupu a poskočení na současnou 16. příčku.

Espanyol šel do domácího utkání jako jasný favorit, přeci jen se Elche před zápasem nacházelo v dost komplikované situaci a především v pásmu sestupu. Ale na hřišti to nebylo vůbec znát. Elche totiž vlétlo do utkání naprosto suverénně a skolilo svého soka vlastně během prvních 15 minut. Po šesti minutách domácí přišli o výhodnou pozici u vápna, Elche se vrhlo do protiútoku a po nahrávce z křídla si na centr naběhl sprintující Pere Milla. Tomu nedělalo problémy z první doťuknout míč do vápna.

To ale nebylo všechno, protože Elche dokázalo Espanyol zmrazit ještě jednou rychlou brankou. Po devíti dalších minutách se brankář Joan García zvláštně rozhodl nesebrat míč ze vzduchu a daleko aktivnější Pere Milla ho svým výskokem naprosto uzemnil. Přesnou hlavičkou do protipohybu překonal váhajícího gólmana domácích a Elche vedlo o dvě branky.

Espanyol samozřejmě nesložil zbraně, pořád měl ještě dost času. V nastavení navíc Verdú udeřil loktem Bareho a domácí kopali jasnou penaltu. Tu zcela samozřejmě proměnil Raúl de Tomás a snížil.

Gól do šatny ale s Elche nezamával tak, jak si asi Espanyol přál. Elche sice bylo nervóznější a rozhodně víc faulovalo, ale jeho obrana zůstala pevná a nepustila Espanyol do žádné větší šance.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 2:2

09.01.2022 21:00

Góly: 29. Pau Torres, 58. Alberto Moreno - 10. Ángel Correa, 67. Geoffrey Kondogbia

Villarreal potvrdil, že jeho forma má stoupající tendenci a že to s opětovným útokem na poháry pravdu myslí vážně. Dnes večer si totiž rozdělil body i s úřadujícím mistrem, Atléticem. Šlágr kola byl hodně napínavý a viděli jsme v něm úplně všechno, co si divák od takového duelu může přát.

Na Estádio de la Cerámica jsme viděli plno věcí, kvůli kterým fotbal vlastně sledujeme. Čtyři uznané góly, dva góly, které sudí neuznal. Jednu červenou kartu, chycenou penaltu, dvacet střel na bránu a taky premiérový gól v dresu Atlética, který si na dnešek schoval záložník Kondogbia.

Domácí barvy od začátku hodně hledaly útočníka Gerarda Morena, který byl velkou hrozbou pro Atlético. Však taky dal 6 branek ve svých třech posledních utkáních. Obrana Colchoneros si ho ale velmi poctivě hlídala a nedovolovala mu větší akce. Naopak, po deseti minutách se hosté sami ujali vedení. Parejovu špatnou nahrávku vystihl ve středu hřiště Ángel Correa, na nic nečekal a když si všiml vyběhnutého brankáře Rulliho, nádherným gólem ze 40 metrů poslal míč do sítě!

Po patnácti minutách mohl srovnat Alberto Moreno, jenže trefil jen tyč za Oblakovými zády. Skvělým zákrokem se na opačné straně blýskl Rulli, který musel do akce po náběhu Cunhy. V turbulentních dvaceti minutách se po nahrávce Felipeho dostal k míči Correa a propálil Rulliho, jenže sudí pro ofsajd branku správně neuznal.

Krátce poté centr Morena ve vápně zasáhl rukou Lemar a sudí okamžitě pískal penaltu pro Villarreal. K ní se samozřejmě postavil střelec posledních týdnů Gerard Moreno, jenže Oblak jeho ránu vyrazil! Dobíhající Parejo sice dostal míč z dorážky do sítě, jenže předtím zahrál rukou, což neušlo pozornosti sudího Alberoly.

Domácímu týmu se ale přeci jen krátce poté podařilo vyrovnat. Parejův centr do kapsy před Oblaka brankáři vypadl z rukou a pohotový Pau Torres už měl snadnou práci. Velká chyba hostující jedničky, která trochu zastínila chycenou penaltu.

Nástup do druhého poločasu se lépe povedl domácímu týmu. Villarreal zachytil špatnou rozehrávku Atlética a Gerard Moreno poslal do šance původně vracejícího se obránce a jmenovce Alberta Morena. Ten si poradil skvěle a v samostatném úniku se štěstím překonal brankáře Oblaka!

Jenže to z branek nebylo všechno. Atlético zvýšilo obrátky a po deseti minutách srovnalo na konečných 2:2. Carrascův centr si zpracoval Ángel Correa a jeho ránu brankář Rulli vyrazil před sebe. Tam nikdo nepokryl dobíhajícího Geoffreyho Kondogbiu a zkušený záložník propálil všechno před sebou. Ke konci utkání si obrana Villarrealu poradila s ránou Lemara na poslední chvíli a pak se ještě po druhé žluté kartě nechal vyloučit střelec vyrovnávací branky Kondogbia.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Athletic Bilbao 0:0

09.01.2022 18:30

Góly: -

Čtrnáct tisíc diváků čekalo na branku marně. Týmy Alavésu a Athleticu Bilbaa vystřelily dohromady jen třikrát na branku a tak není příliš divu, že zápas skončil 0:0.

Na Mendizorrotze se potkaly dva týmy, které potřebovaly vyhrát. Deportivo čeká na vítězství od 6. listopadu a Athletic Club by zase rád bojoval o evropské poháry. Marcelinův tým v prvním zápase nového roku porazil Osasunu a tři body chtěl přivézt i z baskického derby.

Šancí bylo opravdu po skrovnu. Začátek utkání poznamenalo brzké střídání na straně Athleticu a zraněného Vencedora nahradil Zarraga. Boj dlouho žádný výrazný okamžik nenabídl, až ve 33. minutě zakončil hlavou vedle De la Fuente. Byla to největší příležitost Alavésu v průběhu prvního poločasu. V jeho závěru musel vystřídat i Alavés a zraněného Jasona nahradil Escalante.

Nebylo se moc na co koukat, ale druhý poločas byl v tomto směru trochu atraktivnější. V 55. minutě vyrazil brankář Simón překvapivý pokus Duarteho a na druhé straně o patnáct minut později nikdo z hostů na pobídku Garcíi před prázdnou brankou nedosáhl. Athletic ještě zůstával u balónu a vzápětí Pacheco předvedl skvělý zákrok po střele Berenguera.

Nakonec žádný z týmů nebyl schopen utkání rozhodnout a branka na Mendizorrotze nepadla. Alavés tak prodloužil sérii bez vítězství na osm zápasů, zatímco Athletic si ziskem bodu pojistil umístění ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Cádiz CF 2:0

09.01.2022 18:30

Góly: 38. Ante Budimir, 48. Enrique Barja

Zaslouženého vítězství dosáhla v nedělním zápase Osasuna. Brankami Anteho Budimira a Kikeho Barjy zdolala Cadíz, jemuž se záchranářské příčky zase o něco vzdálily. Pro Osasunu to bylo první vítězství po dlouhé době - od 17. října!

Osasuna se konečně dočkala a odskákal to předposlední Cadíz. Hosté nezačali na El Sadaru úplně špatně, ale postupem času Osasuna převzala iniciativu a ještě v prvním poločase udeřila. Nejprve šla volej Moncayoly mimo branku a až ve 38. minutě se domácí dočkali. Do Garcíova stříleného centru se blízko hostující svatyně položil Ante Budimir a Osasuna tak vedla 1:0.

Na tahu byl Cadíz, ale začátek druhého poločasu mu vůbec nevyšel. Po zablokované ráně vyplaval na malém vápně Kike Barja a poměrně šťastně dostal balón do sítě, když ho Ledesma vyrazil do Barjova obličeje, od kterého zapadl za brankovou čáru. Následně se trochu přitvrdilo a výsledkem byly tři žluté karty v krátkém rozmezí.

Osasuna si hlídala dvoubrankový náskok a klidně mohla ještě zvýšit, kdyby z malého vápna nenechal vyniknout Ledesmu. Cadízu se nepodařilo utkání zdramatizovat a domů se vrací s nepořízenou. Pro Kanárky to zároveň znamená navýšení ztráty na nesestupové pozice.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF 1:0

09.01.2022 16:15

Góly: 22. Rafael Mir

FC Sevilla splnila roli favorita a Getafe zdolala jedinou brankou Mira z 22. minuty. Přitom gólů padlo na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána několik, avšak většinu z nich zastavil praporek pomezního. Sevilla je po výhře na druhém místě a stíhá vedoucí Real Madrid.

Rafa Mir byl ústřední postavou zápasu a byl to on, kdo si jako první vytvořil velkou příležitost. V 10. minutě skončila jeho hlavička v síti, nicméně branka nemohla z důvodu jasného ofsajdu platit. Samotnému Mirovi to vlastně nemuselo vadit, protože ve 22. minutě už procedil balón do sítě. Centr Ocampose efektivně zasáhl kopačkou a na přední tyči nachytal brankáře Soriu.

Pro Getafe to byl nepříjemný začátek, ale ještě v průběhu prvního dějství mělo na kopačce vyrovnání. Maksimović dokonce vstřelil gól, ale i tady do osudu zasáhl praporek pomezního.

Neplatných branek bylo v utkání několik. Hned po změně stran ostrouhal Mir, který stál zase v ofsajdu. Sevilla potřebovala vstřelit pojistku, ale to se jí nedařilo. Čtvrthodinu před koncem zamířil těsně vedle branky Alejandro Gómez a na Rakitićůc centr se marně natahoval Diego Carlos. Azulones byli ve hře o body až do závěrečného hvizdu, avšak šanci si nevytvořili a Sevilla nakonec nejtěsnější vedení uhájila. Série neporazitelnosti v podání Getafe skončila na šesti zápasech.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 1:1

09.01.2022 14:00

Góly: 71. Iván Balliu - 45+2. Sergio Canales

Utkání mezi Vallecanem a Realem Betis vítěze nepoznalo a pro oba celky to znamená bodovou ztrátu. Hostům se i díky tomu rozplynul náskok na třetí pozici a v bojích o pohárové příčky tratilo i aktuálně sedmé Vallecano. Verdiblancos se dostali do vedení na sklonku prvního poločasu, když se trefil Sergio Canales, ovšem konečnou podobu výsledku dal v 71. minutě Iván Balliu.

Betis po letech bojuje o Ligu mistrů a po tomto kole se jeho náskok na třetí pozici výrazně pokrátil. V Madridu to měl dle očekávání hodně složité, ale v průběhu zápasu vedl a nebyl zas tak daleko od tří bodů.

Na první velkou šanci se muselo dlouho čekat a připsal si jí až ve 25. minutě Palazón, kterého nadvakrát vychytal Silva. Po půlhodině hry si Betis utkání výrazně zkomplikoval. Alex Moreno byl za svůj ostrý faul rovnou vyloučen a Rayu se naskytla dlouhá hra v početní výhodě. Tu se v prvním poločase nedařilo využít a v nastavení dokonce přišel šok v podobě vedoucí branky Betisu. Parádní akci zakončil po přihrávce Bellerína do prázdné branky Sergio Canales a hosté šli do šaten s náskokem.

Rayo mělo na vyrovnání popřípadě obrat spoustu času, avšak dalo se očekávat, že se hosté zatáhnou a budou houževnatě bránit. Obrana Betisu nechala nebezpečně hlavičkovat Falcaa a v 71. minutě se přes ní prosadil po obrovském závaru Iván Balliu. Betis měl v první vlně útočné akce štěstí, zachránila ho totiž tyč, jenže v následných zmatcích se Balliovi podařilo přeci jenom dorážkou vyrovnat.

Domácí pak ještě měli čas na obrat, ale nebylo jim přáno. Catenovu střelu fantasticky zlikvidoval Rui Silva a Garciovu střelu z 89. minutě vyrazil na rohový kop. Rozhodující branku nepřineslo ani pětiminutové nastavení, takže zápas skončil smírem 1:1.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Valencia CF 4:1

08.01.2022 21:00

Góly: 43. Karim Benzema (pen.), 52. Vinícius Júnior, 61. Vinícius Júnior, 88. Karim Benzema - 76. Gonçalo Guedes

Na čele španělské nejvyšší soutěže se hned tak něco nezmění. První zůstává Real Madrid, který doma na Santiago Bernabéu deklasoval Valencii 4:1. O branky se rovným dílem podělili Karim Benzema a Vinícius Júnior. Čestný úspěch Los Che zaznamenal Gonçalo Guedes.

Real Madrid byl za nečekanou porážku v derby s Getafe zkritizován a v sobotu večer na to našel tu nejlepší odpověď. Valencia sice byla na Santiago Bernabéu outsiderem, takřka čtrnáct let v Madridu nevyhrála, ale možná se čekalo že vedoucí tým LaLigy potrápí více. Zvlášť, když před koncem roku znovu našla ztracenou formu.

Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho nenechali nikoho na pochybách a doma si dokráčeli pro tři body. Už v 6. minutě musel Cillessen rychle na zem po hlavičce Militãa, ale byla to ojedinělá šance. Valencia celkem držela krok a až postupně jí začal "Bílý balet" přehrávat. Gólově to vyjádřil až před koncem prvního poločasu. Nejprve Luka Modrić orazítkoval ve 41. minutě břevno a následně Alderete fauloval v pokutovém území Casemira a sudí Hernández odpískal pokutový kop. K němu se postavil francouzský útočník Karim Benzema a Cillessenovi vůbec nedal šanci.

Zhruba čtyřicet tisíc diváků se dočkalo druhého gólu až po změně stran. Vinícius si narazil s Benzemou, proháčkoval se mezi bránícími hráči a přesně zakončil. Valencia potřebovala na druhý zásah zareagovat, být trochu odvážnější a ve chvíli kdy se o to pokusila, inkasovala třetí gól. Asensiovu střelu ještě Cillessen vyrazil, ale s dorážkou Viníciuse nemohl nic dělat.

Hosté moc šancí neměli, ale když už přeci jenom zahrozili, zasáhl pozorný Courtois. Tak tomu bylo při střele Daniela Wasse, po které předvedl skvělý zákrok. Real se nespokojil se třemi zásahy a dál podnikal nebezpečné výpady. V 75. minutě obrana "Netopýrů" jen tak tak zablokovala pokus Guedese a hned vzápětí došlo na druhé straně k penaltovému zákroku. Mendy zatáhl za ruku Andrého a i tady pískal Hernández pokutový kop. Gonçalo Guedes nechal nejprve vyniknout Courtoise, ale z dorážky balón do sítě přeci jen poslal.

Valencia v tu chvíli ztrácela dva góly a ještě se pokusila utkání zdramatizovat. Wassova střela prolétla těsně vedle a tu Čeryševovu belgický brankář vytěsnil. Hra na vabank se nakonec "Netopýrům" nevyplatila a v závěru přidal Real čtvrtý gól. Karim Benzema se obtočil s balónem a v klidu ho poslal do sítě. Tříminutový nastavený čas už nic dalšího nepřinesl a Real Madrid si po vítězství 4:1 pojistil první místo v tabulce. Naopak Valencia zaznamenala druhou porážku v řadě a zůstává ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

Granada CF - FC Barcelona 1:1

08.01.2022 18:30

Góly: 89. Antonio Puertas - 57. Luuk de Jong

Zase to pro Barcelonu mohlo dopadnout mnohem hůř. Už poněkolikáté se Barcelonští dopustili hrubé chyby v závěru a málem je to stálo ne dva, ale všechny tři body. Nakonec se jim ale povedlo udržet remízu s Granadou.

Už se z toho pomalu stává zvyk. Ty závěry zápasů prostě Barcelona nezvládá a nebýt brankáře Ter Stegena, který se v těchto závěrech začal pravidelně činit ví než by si přál, asi by měla Barcelona o pár bodů méně. Ale pěkně postupně. V úvodu měla Barcelona kus smůly, protože Gavi v osmé minutě připravil krásný pas do vápna na Luuka de Jonga a ten jej zakončil přesně k tyči. Jenže sudí postřehl ofsajd centrujícího mladíčka a gól nakonec neuznal.

Prapor Granady se pokusil vztyčit Darwin Machís, který se několikrát dostal do slibné střelecké pozice, ale obránci Blaugranas si s jeho akcemi zpravidla věděli rady. Pokud něco Barcelonu za první poločas charakterizovalo, byl to především hodně pomalý přesun z vlastní obrany do útoku. I díky tomu se domácí obrana stíhala zformovat a zastavovat ataky katalánské návštěvy.

Do kabin šly oba týmy se stejným skóre, jaké panovalo na začátku utkání. To se ale velmi rychle změnilo po přestávce, kdy musel trenér Xavi (taky si pořád zvykáte na tohle spojení?) střídat zraněného stopera Garcíu a nahradil jej Clémentem Lengletem.

Po třech minutách od jeho příchodu sice Lenglet fauloval za žlutou, ale prakticky hned z protiútoku si Dani Alves - historicky nejstarší hráč, který nastoupil za áčko - jedno áčko připsal. Vymyslel parádní centr na hlavu Luuka de Jonga, který se pověsil do vzduchu a neomylně zavěsil.

Jenže to nebylo všechno, Barcelonu opět postihl syndrom závěru zápasu. Nejprve dostal v 79. minutě druhou žlutou Gavi za další zbytečný faul. A minutu před koncem Barcelona klesla. Po rohovém kopu se dostal míč ke zcela osamocenému a nehlídanému Antoniovi Puertasovi, který jej z krkolomné otočky poslal neomylně do šibenice! V nastaveném čase se ještě musel Ter Stegen opět vytáhnout proti ráně Montora.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Celta Vigo 1:0

08.01.2022 16:15

Góly: 13. Mikel Oyarzabal

Baskický "La Real" přerušil šestizápasovou sérii bez vítězství a doma nad Celtou Vigo naplno bodoval. Stačila k tomu jediná branka, o kterou se zasloužil Mikel Oyarzabal. Real Sociedad se tak vrátil do bojů o evropské poháry.

Přelom roku byl u Celty Vigo povedený, ale na dvě předchozí výhry se navázat nepodařilo. Problémem byla produktivita. Hosté totiž za celý zápas ani jednou nevystřelili na branku a s takovou statistikou je těžké pomýšlet na vítězství.

Jediný gól se urodil hned zkraje zápasu. Ve 13. minutě si seběhl na kolmou přihrávku Mikel Oyarzabal a chladnokrevně poslal Real Sociedad do vedení. Hosté ještě reklamovali ofsajd, ale o žádný se nejednalo. O chvíli později měl "La Real" další velkou šanci a proti případnému vlastenci Aidoa musel zasáhnout Dituro. Ve 26. minutě hlavičkoval nebezpečně i Elustondo a Dituro byl znovu na místě. Domácí měli převahu, ale v prvním poločase ji dokázali vyjádřit jen jediným gólem.

Celta Vigo tak byla pořád ve hře o kýžený výsledek. V 55. minutě jí opět přálo štěstí, když Merinův pokus skončil na břevně. Po hodině hry zase minul branku Araujo a stav 1:0 po domácí se stále neměnil. Celta nebyla schopná ani jednou vystřelit na branku a z Baskicka se vrací s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Levante UD - RCD Mallorca 2:0

08.01.2022 14:00

Góly: 47. Roberto Soldado, 90+7. José Luis Morales

První vítězství v sezoně má za sebou Levante. Valencijský celek se na něj načekal až do nového roku a oživil tak svoje šance na záchranu. Gólově se prosadili Soldado s Moralesem a na vítězství domácích se nic nezměnilo ani po vyloučení Campani. Mallorca měla příležitosti a tu největší zahodil z pokutového kopu Oliván.

Každá série jednou končí a skončila i ta Levante. Mallorca začala sebevědomě a první střelu na branku vyslal Llabres. Žádné strhující tempo se ale nekonalo a spíše než přehlídka gólových příležitostí to byl litý boj o každý metr hřiště. Až před koncem prvního poločasu zahrozila zase Mallorca a technický obstřel Maffea skončil vedle branky.

Druhý poločas přinesl změnu a to především gólovou. Hned po změně stran se domácím povedla blesková akce a Roberto Soldado v koncovce nezaváhal. Levante bylo při chuti a za chvíli to mohlo být o dva góly, kdyby Martí nehlavičkoval do brankové konstrukce.

V 65. minutě se Mallorce naskytla velká příležitost na vyrovnání. Zákrok v pokutovém území posoudil sudí jako penaltový, ale Brian Oliván selhal a nechal vyniknout Aitora Fernándeze! Hosté měli smůlu i v 84. minutě, kdy nebyla jejich branka uznána. První vítězství Levante se blížilo a reálné obrysy získalo v nastavení. V jeho sedmé minutě zužitkoval brejk José Luis Morales, takže Levante nakonec zvítězilo 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid21154245:1849
2.Sevilla FC20135231:1344
3.Real Betis20104633:2434
4.Atlético Madrid2096533:2433
5.Real Sociedad2096522:2133
6.FC Barcelona2088431:2332
7.Rayo Vallecano2094727:2131
8.Villarreal CF2078533:2229
9.Athletic Bilbao21610520:1728
10.Valencia CF2077632:3228
11.Espanyol Barcelona2075823:2426
12.CA Osasuna2067720:2525
13.Granada CF2059624:2724
14.Celta Vigo2065922:2323
15.RCD Mallorca2048817:3020
16.Elche CF2047920:2819
17.Getafe CF20461013:2118
18.Deportivo Alavés20451116:3017
19.Cádiz CF20281015:3414
20.Levante UD20181121:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
Tony Stark

"Historická" remíza s jednou strelou na bránu ?

Reagovat
Kokesh

Konečně ten kokotko dostal dvě žluté. Ten měl snad větší ochranu než Case.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně. Prasemiro měl mít tak 20 červených karet navíc. Gavimu se to stalo poprvé.

Reagovat
Tony Stark

Možno prvýkrát, ale hráva veľmi za hranou väčšinu zápasov.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Často to nejsou přímo zákroky na žlutou, ale dělá jich spoustu, v takových případech by to rozhodčí měli víc trestat, v Barce hraje podobným stylem i Nico. Podle mě je to strašná brzda LaLigy, společně teda s tím, že minimálně polovina týmů se proti favoritům, kteří ani zdaleka nejsou tak silní jako dekádu zpátky, pouze brání se všemi hráči za míčem a nulovou snahou cokoliv vytvořit.

Reagovat
Ed_Hazard

To bude podľa mňa spojené s tou ich mladíckou dravosťou a premotivovanosťou

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Gazdo

Ale Gavimu to beriem ten aspon toho strasne vela ustoji a zaroven hra tvrdo. Neni to nejaky klasicky zmrdecek typu ramos alebo Casemiro co rakvi ostatnych a sam padne pri zmene vetra

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
celeb

hlavne v tom zapase uz to mal na male pri tom chytani za ruku pred nasim pokutovym uzemim a Xavi ho mal stiahnut.

Je to mladucky hrac, potrebuje skusenosti a aj ta CK je svojim sposobom skusenost.

Len skoda, ze skusenosti u nas zbiera aj Xavi a nedosiel az po par rokoch odskusany kvalitnymi europskymi ligami.

Ale hype je hype, raz sa to podarilo s Guardiolom, tak od teraz musi byt kazdy byvaly hrac genialnym trenerom. Teda az na tych 3 pred nim .... , ale raz to vyjst musi.

Ale aspon historicka rezima.

Reagovat
valloire

Já bych řekl, že jestli na to někdo má, tak je to právě Xavi.

Reagovat
Diskostu

Gavi je zmrd....Casemiro je slabý odvar...

Reagovat
Phillipinho

Obhajovat Casemira, na to musi mit clovek zaludek…

Reagovat
CHONG

Casemiro není takový zmrd, jak se tady snaží (hlavně culés) prezentovat, ano měl mít na kontě o pěknou řádku červených víc, ale je to prostě o tom, že hravě tvrdě, ne o tom, že by to byl nějaký zákeřný zmrd...

Reagovat
Kily8

. Neverím, že o Casemirovi hovorí niekto kto hrával futbal, že je zmrd. To šíria fejsbukoví bravčoví zakomplexovanci, čo si kompenzujú absenciu sexu urážaním kohokoľvek slávneho a úspešného, lebo sú tupé anonymné nuly. Áno, Casemiro hrá tvrdo nekompromisne, tak ako má hrať moderný defenzívny hráč. Bolí to proti nemu hrať, ale kedy niekomu zlomil nohu, zmrzačil ho nejakým zákerným úmyselným faulom zozadu?

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
patas92

Zákeřný možná není, ale rozdává a sám neumí přijmout, to je snad ještě horší.

Reagovat
el Principito

Reagovat
2miguel1

Vacsiu ako Case to až nie, ale hra za hranou

Reagovat
Diskostu

Gavi konečne ho vylúčil hra jak prasa aj Pique mal ist ...Alvesa keď bude Xavi dávať hrať to bude komédia zbytočný bod pre Barcelonu s takou podporou rozhodcov a takým luckom ešte nedajbože uhrajú LM...

Reagovat
2miguel1

Dani extremne dobry. Pique sa dostava do top formy. Gavi hra bohuzial takto casto, musia mu povedat uz. Nico parada. Dembele priemer zapas, nebude chybat. Jutgla,Luuk, Abde to su lavičkari. Nech uz konecne posadi Busa, to je ručna brzda. Ten vykon pojde hore s Ferranom,Pedrim,Fatim. A Depay je k hovnu

Reagovat
blaugrana

Depay zasa skapal ako po prestupe do ManU. Nuz, v lete smer L1 alebo Turecko.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jenom druhý poločas, ale ten člověk vůbec neexistoval. Byl aspoň třikrát u míče?

Reagovat
blaugrana

po prichode na ihrisko mal asi tri dotyky a potom sa stratil v casopriestore

Reagovat
Hlahart

Podle mě je Depay docela dobrý hráč (jakkoliv asi ne Barca level), ale jemu se hrozně bolestivě hledá pozice a systém

Reagovat
LAM

LM papá. Letos úplně bez šance.

Chce to mít ten tým delší dobu celej u sebe s pořádnou přípravou, ale toho se letos nedožijeme

Reagovat
drussbarb

V LM věřím

Reagovat
blaugrana

toho sa uz nedozijeme nikdy, kedze smrtelny virus, labilne zdravie hracov a pod.

Reagovat
CHONG

LM dáte úplně v suchým triku, Rayo, RSSS ani Betis to celou sezónu neutáhnou...

Reagovat
LAM

Ani ne. Zatím to vypadá na nějakejch 59-60 bodů na konci sezony, což nemůže stačit

Reagovat
CHONG

Klidně bych se vsadil, že na konci v top 4 budete a celkem s přehledem, ale pokud ne, tak se samozřejmě zlobit nebudu

Reagovat
Jordi Alba

Sevillu třeba nepředženeme, ale od 3. místa reálně každej poztrácí takových bodů, že možná bude spíš rozhodovat to, jestli se rozhodneme bejt víc marný my, nebo Atlético...a i tak to možná bude stačit oboum.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Asi tak no, navíc Sevilla má letos tak o 10 bodů víc, než by odpovídalo jejich výkonům, konkurence je slabá a nebýt v top4 by bylo ostudou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
vagneris

Co bys chtěl, když dlouhodobě hrají základ v útoku 17-letí mladíci doplněný Depayem nebo De Jongem? Na jaře tam snad bude útok Fati, Ferran, Dembelé a bude to o 3 třídy lepší. Herně to je většinou dobrý. Hlavní problém je útok.

Reagovat
La Boca

Dani Alves po piatich rokoch stále najlepší RB aký na danom poste v Barcelone za dané obdobie bol. S ním to vtedy moc neodhadli.

Zápas na celkovú situáciu asi celkom OK. Dúfam, že Sissoko bude na Dembu tlačiť s prestupom. Hráč dobrý, ale nie dosť aby bol rozdielový v kube s vysokými ambíciami. Hra sa okolo neho síce točí, ale v drvivej vačšine prípadov z toho nič nie je. Som docela zvedavy kto mu nasype.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Snad si z toho zápasu Xavi vezme ponaučení, podobný typy zápasů musíme vyhrávat. Jsem zvědavý, jak to chce řešit, ale ta pomalá a nedůrazná defenziva v čele s Busquetsem a Albou se pravidelně dostává pod tlak tím, jak jednoduše prohrává souboje. Na pivotu bude muset být někdo s větší fyzickou silou, rychlostí i pokrytím prostoru, Sergio už podobnou roli nemůže zvládnout.

Dembélé má takový potenciál, ale bohužel je tak hloupý, že nedokáže volit správná řešení. O Memphisovi škoda mluvit, to už bych na tý “9” radši viděl i Moratu.

Reagovat
smazaný uživatel

Velký LDJ má aktuálně o gól víc než madridské smažky Hazard, Bale a Jovič dohromady. Bůh.

Reagovat
smazaný uživatel

presne sa ukazuje preco diskusia o la lige nema zmysel....

Reagovat
Kokesh

Wow, a tak výjimečně velký hráč jako LDJ bude muset v lednu uvolnit místo, aby jste mohli v týmu registrovat maséra.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jordi Alba

A 2 nejlepší střelci Realu mají dokonce dohromady o 2 góly míň, jak u nás v lize všichni dohromady, smažky ubohý.

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
pantondavo

Reagovat
vacin

Reagovat
Pharrell

Reagovat
valloire

Reagovat
sensei25

Uz len ked vidim,ze najlepsi strelec LaLigy je Karim Benzema,tak je jasne,ze cela PD pada do uplneho priemer. Kde nastal problem,ved este 3-4-5 sezon dozadu bola PD top a teraz sa nato neda pozerat. Dnes som pozeral zapas Wycombe-Sunderland a taky futbal som v PD nevidel uz ani nepamatam a to je 3 anglicka liga. Nechcem byt nostalgicky,ale dvojica Messi-Ronaldo chybaju a kurevsky.

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

v prdeli je hlavne barcelon nezhadzuj to na celu ligu..a to to prirovnanie kvality na zaklade toho ze Karim je najlepsi strelec je uz totalne mimo...borec ma formu ako hrom, dava goly ktore by inac daval Cris, nie je tu uz Messi..tak je to jasne...

Reagovat
sensei25

Uvidime v LM tu kvalitu PD. A k tomu Karimovi.Radsej sa nebudem k tomu vyjadrovat. Ved hovori zanho pocet vitazstiev v pichichi:-)

Reagovat
Israha

Degradovat kvalitu Benzemy poukazováním na to, že v uplynulých sezonách nedal více golů, než první a druhý nejlepší hráč na světě za poslední dvě dekády...tím jsi ten pokles kvality La Ligy moc nevystihl

Reagovat
CHONG

Budoucí druhý nejlepší střelec v historii RM je úplná nula, no

Reagovat
Lemiux66

A to zas ne, ale onech trofeji ma… nula, no.

Reagovat
Losinho

Má hodně důležitějších.

Reagovat
Kenneth

Což je vlastně úplně neuvěřitelný. Karim se po právu stane jednou z největších legend Realu v historii.

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, hrozny koste, ze proti Ronaldovi s Messim Pichichi ani jednou nevyhral.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vacin

Ty musel být hustej Silvestr

Reagovat
Lemiux66

Jako chapu te, ale Yoda ses hustej.

Reagovat
misinho7

Reagovat
vladino10

Keby hra Karim za barcelonu tak by si ho fajcil

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Switchback
Reagovat
Kyrill

Reagovat
Tony Stark

Bože to sú komedianti

Nech si spomenú na 3 penalty v jednom zápase pred dvoma rokmi.

Reagovat
QooBo

To co je za argument, ze boli tri v jednom zapase ?

Ked bude mat byt osem cistych penalt tak sa nepisknu lebo to je vela ?

Proste dnes zapiskal velmi pochybnu penaltu a fakt neviem preco sa nesiel ani na VAR pozriet .. Pri tej dlhodobej "kvalite" rozhodcov v La Lige by to malo byt povinne

Reagovat
misinho7

Reagovat
QooBo

Reagovat
m.iker007

co si budeme, byla odporna

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta byla směšná, ale po zbytek zápasu Real jasně dominoval a zaslouženě vyhrál.

Reagovat
CHONG

Za mě spokojenost, dobrý výkon, koulatelná hra, 4 góly, dobrá reakce na nepovedený zápas s Getou

Reagovat
netopier

Od zápasu s Atléticom je to z herného pohľadu sračka za sračkou...

Reagovat
Gazdo

Podpisat Haalanda a posadit Karima

Reagovat
teenz

Reagovat
m.iker007

Zdá se me, že španělská a česká liga mají jeden společný faktor. Rozhodčí pískaj každou pitominu, za zápas je v průměru třicet a víc faulů a relativně málo karet.

Strašná škoda. Neříkám, aby to pouštěli jako někde ve Skotsku, ale hra je příšerně rozkouskovaná a hráči toho metru zneuživaj a to mě bolí

Reagovat
netopier

Reagovat
ciernyribiz

no teraz by to chcelo v stredu ponizit barcelonu nech si xavi s piketom mozu znovu poplackat. dufam ze alves bude hrat zmrd jeden

Reagovat
misinho7

No podla mna to vobec nebude jednoznacny zapas. Dokonca mam blbe tusenie že prehráme.

Reagovat
Gazdo

To si myslim ze nehrozi momentalne sme dost zdecimovany a Xavi ked uz konecne dostal nejaky cas (zimna prestavka) tak mal polku hracov zranenych a druhu pozitivnych. Tam moc natrenovat nejde. Ja si myslim ze ste obrovsky favorit aj s ohladom na vasu formu ofenzivy a nasu formu (i med tu ide skor o nekvalitu ako formu) defenzivy. Tuto sezonu je mi to ale jedno podstatne je aby sa to zacalo cistit, davali sa sance hracom ktori ich dostavat maju, ak bude moznost tak v lete aj mozno nejaka posila a dat Xavimu sancu a cas aby to skusil podla seba. Ci to bude stacit alebo nie tak to ukaze az cas

Reagovat
LAM

Tahle sezona je jen o tom, jestli budeme v Top4. Pokuď ne, tak nebudou ani žádný letní posily.

Reagovat
Registrujisejenproto

Snad nebudete a pak barca skonci v upadku ale bude to tezke, pokud se barceloně bude tahat karka podobne jako v prvnich zapasech travnikare u kormidla

Reagovat
LAM

S tou naší marockou a s hráči po Covidu, jenž nemohli trénovat? Bejt to za dva tejdny, tak bych nějakou šanci viděl, ale teď je to bez šance.

Reagovat
Ed_Hazard

Podobne Ale verim ze to uválčime

Reagovat
m.iker007

Já hlavně doufám, že bude Alvés bránit Vincka.

Jinak Real teď po Vánocích vypadá trochu zatuhle, takže stát se může cokoliv...

Reagovat
Bakary3

Ze by pravy bek branil levy křídlo? No uvidíme

Reagovat
m.iker007

Já bych spíš zůstal u jmen, to mi přijde jako zábavnější představa.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud tohle Xavi fakt dopusti, tak to je na roztrhani trenersky licence.

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky by mohli hrat na 3 stopery, at tam jsou proti Vinckovi na papire vzdycky dva. Ale ja popravde ani nevim jestli ma Barca v soucasny dobe 3 zdravy stopery..

Reagovat
blaugrana

lave kridlo supera väcsinou hhra proti pravemu bekovi

Reagovat
Bakary3

Vzdyt právě

Reagovat
blaugrana

Griezmann zajebal, ze Umtiti je rikladom pre vsetkych mladych fra stoperov. Tak ten musi fetovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jako v čom je prikladom ? ze si skurvil karieru vymenou za majstra sveta ? ze radsej bude sediet na zlatej stolicke ako ist niekde hrat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemiux66

Ve smyslu hodne penez za malo prace urcite prikladem je.

Reagovat
Al Capone

Pique zas brečí

Reagovat
2miguel1

No lo digáis muy alto que os van a sancionar. Haha je to frajeeer

Reagovat
2miguel1

Na El Clasico bude dufam už fit od prvych minut Fati Pedri Frenkie a z lavicky aj Ferran ( ak sa regne )

Reagovat
LAM

Určitě no. Fati a Pedri nehráli dva měsíce a určitě teď budou od první minuty.

Reagovat
2miguel1

Myslim tak, ze budu k dispozicii. A od nejakej 60 minuty na plac

Reagovat
Phillipinho

Canales ma trikrat operovany koleno? Borec Skoda, ze Enrique jaksi z niceho nic zapomnel, ze existuje

Reagovat
misinho7

Mohla by Sevilla zacat nejak výraznejšie strácať...

Reagovat
Ed_Hazard

Aspoň máme stiahnuté rite, že nás niekto naháňa

Reagovat
misinho7

no len aby nas aj nepredbehol uz vidim jak znova stratime proti outsiderom ktory daju proti nam beton..

Reagovat
smazaný uživatel

důvod? RM by mohl začít ztrácat

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Official: FC Barcelona and Samuel Umtiti have reached an agreement to extend his contract until June 30th, 2026. The French defender reduces part of the salary he was going to receive until 2023. [fcb]

Official: Ferran can be registered. [fcb]

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Jakoze chapu ten krok, z kratkodobyho hlediska to dava smysl. Umtitiho plat, ktery mel do konce puvodni smlouvy se rozlozi az do 2026, takze rocne to bude mensi zatez. Na druhou stranu ten typek uz ted neni schopny hrat vrcholovy fotbal a ted tam bude smrdet dalsi 3 extra roky.

Reagovat
smazaný uživatel

jemu sa to oplati ako?

Reagovat
patas92

Měly by tam být i klauzule, že může odejít v létě zadarmo.

Reagovat
rominhoFCB

Barcelona will save more than €50M due to Umtiti’s renewal. (Gerardromero)

To by ma zaujimalo, ci je toto pravda.

Reagovat
Eichel

Umtiti has signed a deal until 2026 but won't earn €1 more. Instead, what was owed between now and 2023 will be spread over length of new terms. [

@samuelmarsden

] ktovie no hlavne ten chlap v tíme už dávno nemal byť

Reagovat
smazaný uživatel

Neni.

Correction by @gerardromero in his news on @JijantesFC — We’ll actually be saving around (at least) €6M due to Umtiti’s renewal, NOT €50M as previously mentioned.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele