bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všechna pozornost směřována na premiéru Dostála, ještě před ním ale souboj Blues proti Stars

9. ledna 2022, 20:00

Michal Krobot

V noci na 10. ledna se v NHL odehraje jen jedno jediné utkání a v něm se poprvé v nejslavnější hokejové lize představí Lukáš Dostál. Na led Kačerů se postaví Rudá křídla, které budou chtít odčinit poslední porážku z Los Angeles. Ještě dnes večer se ale Dallas pokusí vyloupit horký led St. Louis s rozjetým Bučněvičem.

Bluesmani mají aktuálně slušnou formu. V posledních sedmi kláních zvítězili hned pětkrát a současně se vyhřívají na třetím místě celé Západní konference. V minulém duelu hokejisté St. Louis nadělili pět branek Washingtonu a třemi body zazářil Pavel Bučněvič, kterému se po přestupu z Rangers poměrně slušně daří. Pozor si dallaské Hvězdy budou muset dát i na Kyroua, jenž zažívá nejlepší sezónu v kariéře.

Na druhé straně stojící Dallas zase střídá vítězné a porážkové vlny. Nyní je ale v tom lepším rozpoložení a předešlé čtyři zápasy ovládl. V sobotu Hvězdy zařízly neskutečně rozjeté Tučňáky a v pátek lídra ligy z Floridy. Proti Pens úřadoval třemi asistencemi Robertson a Panthers zase skolila druhá lajna, které se nyní dosti ofenzivně daří. Tohle bude souboj!

Jediný zápas noci bude v Honda Center.

Anaheim má v posledních domácích duelech smůlu. Šest utkání před domácími fanoušky a rovnou polovinu ztratil buď po nájezdech, anebo v prodloužení. V novém kalendářním roce to mají Ducks padesát na padesát, když jednou porazili Flyers a podruhé padli s Rangers. Forma svěřenců trenéra Eakinse nyní není úplně optimální. Dokáže nejlepší kanonýr týmu Troy Terry rozstřílet i ostatní?

Soupeřem Kačerů nebude nikdo jiný než Detroit. Red Wings se ale na ledech soupeřů vůbec nedaří, přičemž poslední venkovní výhra se mapuje k 1. prosinci. Pro Larkinovu partu to bude o to těžší úkol, protože budou absolvovat už druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin.

České barvy bude v dresu Dallasu hájit Radek Faksa, v rudém trikotu potom Filip Hronek a možná Filip Zadina. Českou republiku ale čeká jedna velká premiéra. Lukáš Dostál prožije svůj debut v NHL.

Kompletní program

20:00 St. Louis Blues – Dallas Stars

02:00 Anaheim Ducks – Detroit Red Wings

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.