Nabitý lednový víkend (7-9/1/2022)

Druhý lednový víkend byl nabitý výcviky od pátku do neděle. Začali jsme tradičními pátečními tréninky na Dobříši – kyusho, filipínská tyč & nůž a ADVANCE tréninky ve formě sparringů.

Pokračovali jsme v sobotu, kdy bylo v plánu výcvik KALI (filipínská tyč) pod vedením našeho externího instruktora Daniela Stružky, který k nám zavítal z Plzně, kde vede školu bojových umění Comitatus (www.comitatus.cz). Děkujeme za jím předané zkušenosti, které nás zase posunuli dále ve studiu filipínské tyče a jejího praktického použití.

Po tomto semináři pro pokročilé cvičence a trenéry, jsme pokračovali, lednovým kurzem sebeobrany žen. Sešlo se krásných 13 žen a dívek, které jsme 2,5 hodiny „mučily“ výcvikem toho, jak se bránit ozbrojenému útočníkovi. Všechny úspěšně přežily, takže se těšíme na pokračování.

V neděli 9/1/2022 proběhla nejnáročnější část víkendu – lednová západočeská KAPAP TOUR po trase PLZEŇ – MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – OSTROV NAD OHŘÍ.

V Plzni jsme se na žádost místních cvičenců věnovali tomu, jak reagovat, když dostanete člověka na zem, popř. když se vy sami jako obránce, dostanete nezvládnutím techniky na zem a musíte dále reagovat v této nevýhodné pozici. Takže seminář byl plný technických zvedaček, práce nohou a rukou na zemi, převalování a popř. podrážení nohou principem nůžek.

V Mariánských Lázních, kde v únoru plánujeme otevřít lokalitu, jsme se zaměřili na téma škrcení a vše kolem toho. Během dvou hodin se v počtu 11 bojovníku a bojovnic povedlo probrat základní BASIC aplikace škrcení a nějaké bonusy jako škrcení na zdi. Skupina cvičenců byla velice vnímavá a já se těším, až se s těmito lidičkami potkám znovu. Velice příjemný seminářík.

V Ostrově nad Ohří dorazilo 9 cvičenců a cvičenkyň, z toho 4 členové z KAPAP Chomutov. Obsahem semináře bylo zadrillování a vypilování úderové techniky a aplikace tvrdých krytů jako obrana proti typizovaným úderům. I zde se seminář velice povedl a já jsem rád, že jsme mohli dorazit a zamakat. Díky za účast a nasazení všem 30 cvičencům, kteří se lednové ZÁPADOČESKÉ KAPAP TOUR zúčastnili.

A už teď se můžete těšit na únorovou TOUR, která proběhne po trase CHOMOTUV – OSTROV – CHEB.