Fotbalové naděje z celého Zlínského kraje se utkaly na Zimním Bobík Cupu

Z 1. místa v kategorii mladších žáků se nakonec radovali fotbalisté Jaroslavic. Foto: zlin.cz
HLUK – Do sportovní haly v Hluku se v zimní přestávce každoročně sjíždějí celky nejmladších fotbalových nadějí z celého Zlínského kraje. Oblíbený Zimní Bobík Cup přivítal také letos mladé fotbalisty a fotbalistky napříč čtyřmi věkovými kategoriemi. Nejúspěšnější byly nakonec týmy z Dolního Němčí, Drnovic, Jaroslavic a domácího Hluku.

Druhý lednový víkend patřil v hlucké sportovní hale Zimnímu Bobík Cupu, ve kterém se představily hned čtyři věkové kategorie. V sobotu se nejprve utkaly fotbalové naděje mladší a starší přípravky a neděle následně patřila mladším a starším žákům. V každé kategorii se vždy hrálo 13 minut systémem každý s každým.

O turnaj byl mezi začínajícími fotbalisty velký zájem, celkem se na hlucké palubovce představilo 28 mužstev. „Vzhledem k tomu, že sportovní hala v Hluku patří k nejmodernějším ve Zlínském kraji, je zájem obrovský. Za 14 dní jsme měli plný stav přihlášek,“ uvedl jeden z pořadatelů turnaje Aleš Zlínský.

Turnaj mladších žáků nakonec opanovaly fotbalové naděje z Jaroslavic pod vedením trenéra Milana Borského, kategorii starších žáků ovládl domácí celek Spartaku Hluk. V turnaji mladších přípravek se z vítězství radoval celek z Dolního Němčí a ze staších přípravek byli nejlepší chlapci z Drnovic.

Za předvedené výkony byli mladí hráči také patřičně odměněni, takže o motivaci nebylo nouze. Týmy umístěné na prvním až třetím místě obdržely poháry, medaile, diplomy a věcné ceny. Celky, které skončily na páté až sedmé pozici, dostaly diplomy. „Ve všech čtyřech soutěžích byl vyhlášený také nejlepší brankář a nejlepší střelec. A nejlepší hráč z každého celku obdržel věcnou cenu,“ uvedl pořadatel turnaje Karel Bojko.

Zimní Bobík Cup se v Hluku konal po roční pauze. V loňském roce se kvůli koronavirové pandemii konat nesměl.

Zimní Bobík Cup 2022

Starší žáci

Konečné pořadí: 1. Spartak Hluk, 2. FC Veselí/Strážnice, 3. FC Brumov, 4. Nivnice, 5. Slovácko dívky, 6. FK Dolní Němčí, 7. Smržice

Nejlepší střelec: Tomáš Bačík (Veselí/Strážnice) 7 branek

Nejlepší brankář: Rudolf Obal (Spartak Hluk)

Mladší žáci

Konečné pořadí: 1. Jaroslavice, 2. FK Dolní Němčí, 3. Smržice, 4. Spartak Hluk, 5. Slovácko dívky, 6. Březůvky, 7. Ostrožská Lhota

Nejlepší střelec: Jáchym Černoch (Jaroslavice) 8 branek

Nejlepší brankář: Kolin Strupek (Smržice)

Starší přípravka

Konečné pořadí: 1. Drnovice, 2. Slovácko dívky, 3. FC Brumov, 4. FK Javořina,

5. FK Dolní Němčí, 6. Spartak Hluk, 7. Ostrožská Lhota

Nejlepší střelec: Jan Vrána (FC Brumov) a Richard Vlček (Drnovice) oba 10 branek

Nejlepší brankář: Eliška Bršlicová (Slovácko dívky)

Mladší přípravka

Konečné pořadí: 1. FK Dolní Němčí, 2. Ostrožská Lhota, 3. SK Zlín, 4. TJ Nivnice, 5. Spartak Hluk, 6. FK Kozlovice, 7. FC Brumov

Nejlepší střelec: David Chladil (FK Dolní Němčí) 9 branek

Nejlepší brankář: Petr Minařík (SK Zlín)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x