Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka zahájila přípravu na ligu. Chyběl Zavadil i posily

Fotbalisté brněnské Zbrojovky jsou zpátky v práci. Dnes zahájili zimní přípravu na jarní část ligy. Trenérovi Dostálkovi se hlásili na prvním tréninku téměř všichni členové užšího kádru, ze kterého chyběl pouze záložník Pavel Zavadil, jenž se připojí k týmu v nejbližších dnech. V nejbližší době chtějí v Brně přivést do mužstva nové posily.

V kabině brněnské Zbrojovky se toho příliš přes zhruba měsíční přestávku neudálo. K mužstvo se zatím nepřipojily žádné zvučné posily. Dostálek se tak musel spokojit převážně staronovými tvářemi, mezi které patří navrátilci z hostování David Jambor, Claude Lhotecký nebo Marek Mach, kterým chce dát šanci v přípravě. Novou akvizicí tak byl pouze brankář Jakub Šiman, jenž naposledy chytal v Příbrami. O jeho dalším působení v dresu Zbrojovky se aktuálně jedná. Plzeňský odchovanec má kontě tak třináct ligových startů a mohl by soupeřit o post jedničky s Martin Berkovcem.

V řešení je hostování Jirky Flodera, v jehož případě je pro nás stěžejní, aby během jara pravidelně chytal,“ nastínil Dostálek.

Po podzimní části národní ligy, v níž Brno nasbíralo 38 bodů a o deset bodů vede tabulku, opustil tým Daniel Kosek, jemuž skončilo hostování, a Lukáš Kryštůfek, který se po zranění připravuje s B týmem. 

Zavadil chce hrát a posily neprozradíme 

Na tréninkové jednotce se neobjevil kapitán mužstva a nejstarší hráč ligy, třiačtyřicetiletý záložník Pavel Zavadil, jenž doléčuje zranění. Dostálek počítá, že se zkušený hráč připojí v nejbližších dnech. Naopak další z podzimních marodů Jakub Šural už se zapojil. Trénoval také Jan Štěrba, jehož další budoucnost v klubu je aktuálně v jednání. Pro nemoc scházel Pragr, individuální režim pak měli Moravec a Jambor, který se v závěru podzimu ve Vyškově zranil.

Brno, které má jednoznačný cíl, postoupit zpět do elitní soutěže, chce doplnit kádr o nová jména. Trenér Dostálek ale možné posily i s ohledem na aktuální jednání nechce prozrazovat. „Postupně by se kádr měl ještě měnit, především směrem dovnitř, byť konkrétní jména ještě zatím prozradit nemohu," dodal Dostálek.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ Brno

Štítky Zbrojovka, Brno, Národní liga, Posily, Zavadil, Pavel Zavadil, FC Zbrojovka Brno, David Jambor, 1. FK Příbram, Claude Lhotecký, Marek Mach, Jakub Šiman, Martin Berkovec, Jan Štěrba, Jakub Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka zahájila přípravu na ligu. Chyběl Zavadil i posily  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.