Slezský zahájil přípravu

10. 1. 2022
Redakce

Opava – Zimní příprava zahájena. Trenér Roman West dnes poprvé v novém roce přivítal své svěřence na stadionu v Městských sadech. Chyběl mezi nimi záložník Lukáš Holík a také obránce Josef Hnaníček. Naopak se již hlásily posily Bílek s Kopečným.

Dopoledne tradiční kondiční testy, po obědě zátěž na hřišti. Tak vypadá první tréninkový den v novém roce.

Do zimní přípravy, která potrvá osm týdnů, se nezapojil záložník Lukáš Holík. „Aktuálně se jedná o jeho přestupu do Karviné a Lukáš tak dostal svolení, aby se s Karvinou již mohl začít připravovat,“ uvedl sportovní manažer klubu Jaroslav Kolínek.

Kromě Lukáše Holíka se do přípravy nezapojil ani obránce Josef Hnaníček. „S Pepou jsme spolu v létě při podpisu smlouvy uzavřeli ústní dohodu, že když se v zimě bude chtít vrátit blíže k rodině, nebudeme mu v tom bránit,“ okomentoval jeho konec Jaroslav Kolínek.

Do přípravy se nezapojil ani Dominik Smékal, který by měl v jarní části sezony hostovat v třetiligovém Hlučíně a také Nataniel Wybraniec, který dostal svolení hledat si nové angažmá a aktuálně absolvuje testy v Polsku.

Trenéru Romanu Westovi jsou na začátku přípravného období k dispozici i nové tváře. Konkrétně Michal Bílek, který do Opavy dorazil jako volný hráč, když naposledy působil v Ústí nad Labem a také Miloš Kopečný, který hrál naposledy v Táborsku. Kromě nich dorazil také obránce Adrian Nemšovský z FK Pardubice, který v Opavě absolvuje čtrnáctidenní testy. „Dostali jsme na něj dobré reference. Já osobně ho znám ještě z jeho působení v rezervě Hradce Králové. Jedná se o důrazného hráče, který je dobře rychlostně vybavený. Chceme mu dát šanci a uvidíme, jak se ukáže v konkurenci našich hráčů,“ řekl Jaroslav Kolínek.

Do přípravy A – týmu se navíc nově zapojí také další odchovanci. Konkrétně Teodor Janjuš a Filip Jelínek, kteří s prvním týmem absolvují celou přípravu. „Jedná se o mladé kluky, kteří jsou našimi odchovanci a svými výkony v B – týmu si řekli o šanci. Jak jsme již avizovali, chceme dávat našim hráčům šanci se posouvat. Teď je jen na nich, jak se jí chopí,“ dodal Jaroslav Kolínek.

Kvůli nemoci se pak do přípravy o něco později zapojí Matěj Helebrand a Joss Didiba.

KÁDR SFC OPAVA PRO ZIMNÍ PŘÍPRAVU 2022

BRANKÁŘI
Tomáš Digaňa, Kryštof Lasák, Mikuláš Kubný

OBRÁNCI
Michal Bílek, Matěj Helebrand, Jiří Janoščín, Jan Kadlec, Miloš Kopečný, Adrian Nemšovský, Adam Rychlý, Jan Žídek, Jakub Vrána, Josef Celba

ZÁLOŽNÍCI
Denis Darmovzal, Joss Didiba, Matěj Helešic, Teodor Janjuš, Filip Jelínek, David Macháček, Adam Ščudla, Samuel Šigut, Oliver Putyera, Adam Gorčica

ÚTOČNÍCI
Denis Kramář, Tomáš Rataj, Bartosz Pikul

Příchody: Michal Bílek (volný hráč), Miloš Kopečný (volný hráč), Adrian Nemšovský (FK Pardubice, testy), Teodor Janjuš (B – tým), Filip Jelínek (B – tým), Jakub Vrána (FC Dolní Benešov, návrat z hostování).
Odchody: Josef Hnaníček (ukončení smlouvy), Dominik Smékal (FC Hlučín, hostování), Nataniel Wybraniec (testy v Polsku)
sdílet