10. ledna 2022 • 17:15

Jak podnikají Haškové. U sushi hostili hvězdy, ryby vozí z Japonska

Autor: šp, šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostaveníčko si tam jednou daly i světové tenisové hvězdy Goran Ivaniševič s Tomášem Berdychem, slavný golfista Lee Westwood, zajde i Tomáš Rosický nebo zpěvák Matěj Ruppert. Autogramy dalších prominentních hostů tohoto podniku, hlavně fotbalistů nebo hokejistů, najdete hned za dveřmi. Stejně jako při pobytu v metropoli trenéra Ivana Haška, jenž před lety bar Sushi Yoshihashi otevřel.



Lásku k sushi si přivezl z působení v Japonsku, rok trvalo, než přišel na chuť syrovým rybám – a už ho to nepustilo. „Nechápu, proč jsem se tomu tak dlouho bránil. Byla to největší chyba v mém životě,“ směje se. Tamější specialitu se rozhodl servírovat i v Praze, restauraci v Rámové ulici dostal na starost jeho syn Ivan, ale zapojila se celá rodina.

Její hlava o to více, když „nerajzovala“ po cizokrajných štacích. Zvlášť, když se Ivan junior stal asistentem v Bohemians. „Už na bar nemá tolik času,“ říká Hašek starší. A tak mu náladu občas zlepší další VIP host – Ladislav Vízek . Společně chodí na golf, legenda Dukly se v restauraci zastaví na pokec. Na sushi moc ne. „Nejede mu to, navíc Vizour neumí s hůlkami,“ culí se majitel baru.

Čerstvé suroviny dovážené přímo z Japonska, „vyšlechtěné“ receptury, výtečný kuchař – to vždy byly trumfy Haškových. I oni ale v poslední době poznali úbytek hostů. Kvůli koronaviru odpadli turisté, přičemž ti japonští o tomhle místu dobře věděli. „Teď jde hlavně o to se udržet,“ říká Hašek starší. Jako by to z fotbalu neznal...

Ivan Hašek ve svém sushi baru
Ivan Hašek ve svém sushi baru

Chci dát lidem v Libanonu aspoň radost ze života, říká Hašek. MS do Kataru patří
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud