Světoznámý kuchař a televizní hvězda Gordon Ramsay je ze svých pořadů známý tím, že nešetří nadávkami. Britský předobraz Zdeňka Pohlreicha a jeho Ano, šéfe! se nebojí seřvat lidi téměř za jakoukoli maličkost. Tedy alespoň před kamerami. Ramsey se totiž rozpovídal o tom, jak vařil pro ruského prezidenta Vladimira Putina. A zdá se, že v tu chvíli už tak odvážný nebyl.

Pro někoho by to byla čest, slavného šéfkuchaře ale možnost vařit pro ruského prezidenta vyděsila. Bál se, že může Putina svým jídlem otrávit. Ramsey v roce 2000 připravoval slavnostní večeři v sídle britského premiéra ve známé Downing Street 10, kde si šéfa Kremlu pozval tehdejší premiér Tony Blair.

Pamatuju si, že mě pozvali do Downing Street, abych vařil pro Tonyho Blaira a prezidenta Putina,“ svěřil se zpěvačce a moderátorce Kelly Clarkson v jejím pořadu. Známý kuchař tak odpověděl na otázku, kdo byl tou nejděsivější osobou, pro kterou kdy vařil.

Opravdu jsem si nadělal do kalhot. Pomyslel jsem si: Dokážeš si představit, že bys ty dva otrávil jídlem? Dokážeš si představit, do jakých sr***k by ses dostal, kdybys ty dva zabil?“ zděsil se známý kuchař.

Pro Gordona Ramsayho to rozhodně nebyl příjemný zážitek. „Stál jsem tam mezi nimi, abych je pozdravil a oni se mě zeptali na anglický chřest,“ vzpomínal šéfkuchař. „Dostaňte mě do pr***e odtud, končím,“ pomyslel si tehdy.

Gordon Ramsay v pořadu The Kelly Clarkson Show | VIDEO: YouTube

Velkého šéfa prý také překvapil nedostatek místa a kuchyňského náčiní v premiérské kuchyni. „Museli jsme si vzít tehdy vlastní hrnce. V Downing Street byste čekali pořádnou kuchyň, ale my jsme si museli přivézt vlastní hrnce a pánvičky,“ dodal.

V rozhovoru také prozradil, že nejslavnější osobou, pro kterou kdy vařil, byla princezna Diana, která navštívila Ramsayho restauraci v Chelsea. „Byl to ohromující okamžik potkat tak úžasnou dámu. Ptala se mě na speciality a bylo to neuvěřitelných šest minut u stolu, na které nikdy nezapomenu,“ zavzpomínal Gordon.

Kelly Clarkson je americká pop-rocková zpěvačka, která jako první v roce 2002 vyhrála American Idol, tamější obdobu SuperStar. Možnost mít vlastní talkshow dostala v roce 2019 a i přes potíže způsobení koronavirovou pandemií ji televize nabídla smlouvu na další roky. Měla by tak nahradit končící show Ellen DeGeneresové.