Hlavní obsah

Slavní herci v Česku aneb Nahý Orlando Bloom v Berounce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko je už dlouhý čas oblíbenou lokací pro zahraniční filmové štáby a není to jen tím, že u nás vyjde natáčení levněji. Vědí, že tu najdou profesionální zázemí, kvalitní štáb a lokace. Které herce bylo u nás v nedávné době možné potkat a jak se jim tu líbilo?

Článek

Jdete po Staromáku a u stánku s trdelníkem si svoji ženu se šlehačkovým knírem fotí udělaný fešák. Romantika jako blázen. A pak večer brouzdáte sociálními sítěmi a zjistíte, že to byl Chris Hemsworth... A není jediný! V poslední době se to v Česku zahraničními produkcemi jen hemží, utrácejí tu obrovské sumy a vy tak máte možnost potkat celebritu třeba ve své oblíbené restauraci.

Orlando Bloom (44)

Potkat v Praze tohoto populárního britského herce není v posledních letech nic výjimečného. Natáčel tu totiž fantasy seriál Carnival Row (2019–21), kde má hlavní roli policisty Phila. Filmovalo se v ulicích hlavního města, v barrandovských ateliérech, ale i na Berounsku, v Liberci nebo na zámcích Kačina, Frýdlant a Sychrov.

Herec, který se proslavil jako Legolas z Pána prstenů (2001–03) nebo Will Turner v Pirátech z Karibiku (2006), si to v Česku užíval. Fandil na Kladně týmu Jaromíra Jágra (49), nahý se koupal v Berounce a procházky Prahou si užíval i se svou partnerkou Katy Perry (37). A vzhledem k tomu, že se uvažuje o dalších řadách, je i v budoucnu šance získat autogram.

Foto: Profimedia.cz

Jít si zaplavat na Adama? Žádný problém. A sdílet to na sociální síti? Taky v pohodě...Foto: Profimedia.cz

Cara Delevingne (29)

Díky natáčení výše zmíněného seriálu, který je plný víl a jiných nelidských ras žijících ve fantazijních zemích, bylo možné potkat v Praze i jednu z nejžádanějších světových modelek, která hraje vílu Vignette Stonemoss. V Praze si užívala chvíle volna se svým psem, kterého vzala na šlapadlo i na festival Prague Pride. A v srpnu oslavovala v pražské vinárně narozeniny tak bujaře, až na ni a její partičku přišla policie.

Foto: Profimedia.cz

Je vám most povědomý? Není divuFoto: Profimedia.cz

Ryan Gosling (41)

Hollywoodský fešák známý z muzikálu La La Land (2016) natáčel letos v Praze špionážní thriller The Gray Man a prý prohlásil, že Praha je kouzelná, dokonce víc než Paříž. A i jeho přijela navštívit slavná partnerka Eva Mendes (47).

Připravovaný snímek má být nejdražším filmem společnosti Netflix. Megalomanská výprava tomu odpovídala, Praha zažila policejní honičky i mohutné exploze. Herec představuje agenta CIA, nyní zabijáka s přezdívkou Šedý muž, který jde po největších zločincích. Jeho protivníka si střihl Chris Evans (40) – filmoví fanoušci ho znají jako Kapitána Ameriku.

Foto: Profimedia.cz

Akční velkofilm se natáčí po celém světě a Česko je jednou z lokací – a Praha si v něm zahrála mimo jiné BangkokFoto: Profimedia.cz

Chris Hemsworth (38)

Udělaný představitel bájného Thora z filmové série o Avengerech u nás natáčí pokračování akčního snímku Vyproštění. V prvním díle hrál žoldáka, který má zachránit syna mafiána. Fanoušci jásali, když vyfotil manželku, španělskou herečku Elsu Pataky (45), jak si v centru Prahy pochutnává na trdelníku. Měla nos od šlehačky a on vtipkoval, že ho učí vybranému evropskému stolování.

Se synem navštívil i Karlovy Vary, kde dělali legrácky na kolonádě. Následně si ovšem postěžoval, že se filmování přesunulo z původně plánované Austrálie do Evropy kvůli koronavirovým omezením, jenže v Česku ho pak zase děsily počty nakažených.

Foto: Profimedia.cz

Ano, takto my Evropané u jídla vypadáme běžněFoto: Profimedia.cz

Rosamund Pike (42)

Do Prahy se s celou rodinou přestěhovala oceňovaná anglická herečka, která za svůj skvělý výkon v krimifilmu Jako v bavlnce (2020) získala Zlatý glóbus a přebírala ho na dálku právě z české metropole. Našla si tu přátele, učitele hry na violoncello a okouzlil ji Český Krumlov. Ale nepříjemně ji překvapilo, kolik jezdí po Vltavě opilých vodáků, zato její malé syny to naprosto fascinovalo.

Natáčela u nás populární fantasy seriál Kolo času (2021) – hraje Moirain, členku mocné ženské organizace, která má najít vládce magie Draka Znovuzrozeného, aby se postavil Temnému. V současnosti v Česku vzniká druhá série.

Foto: Profimedia.cz

Rosamund Pike slíbila, že až skončí pandemie, udělá v Praze velkou party, na které oslaví Zlatý glóbusFoto: Profimedia.cz

Adam Sandler (55)

Kde jinde natáčet Kosmonauta z Čech podle knihy Jaroslava Kalfaře (33)? Hlavního hrdinu ztvárnil slavný komik, známý z třeba dvojrolí v komedii Moje bláznivé dvojče (2011). Kosmonaut Jakub Procházka se vypraví na nebezpečnou misi na Venuši a pozdě si uvědomí, že pro své ambice obětoval lásku své ženy Lenky (Carrey Mulligan, 36). Fanoušci, kteří herce potkali, se shodli, že je velmi milý. A protože miluje basketbal, navštívil i trénink českých reprezentantek.

Foto: Profimedia.cz

Přátelský k fanouškům i fotografům, takový je Adam SandlerFoto: Profimedia.cz

Gillian Anderson (53)

V Česku natáčela také hvězda Akt X (1993–2018), a to historický film z období 2. světové války White Bird: A Wonder Story. Má být o mladé Židovce, kterou v nacisty okupované Paříži ukrývá její obrnou postižený spolužák. Herečka k nám přijela v době pandemie a štáb označila za velmi profesionální. Během filmování získala Zlatý glóbus za ztvárnění Margaret Thatcher (†87) v seriálu Koruna (2016–22) a i ona se k slavnostnímu předávání připojila z Prahy.

Foto: Profimedia.cz

Gillian Anderson přebírala jako mnozí další cenu on-line – a to z PrahyFoto: Profimedia.cz

Filmové novinky roku 2022: Na co se můžete těšit? Na Langmajera v podprsence, nové Svěráky i na nejdražší český film všech dob. Bude stát za to?

Reklama

Načítám