Buchinger vyhlíží dalšího soupeře. “Chci se stát ještě silnějším,” hlásí dvojitý šampion Oktagonu

Buchinger vyhlíží dalšího soupeře. “Chci se stát ještě silnějším,” hlásí dvojitý šampion Oktagonu Soustředění před zápasem. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Miláček davů a hvězda domácí MMA scény Ivan Buchinger se už vrátil do tělocvičny. Koncem ledna hodlá naskočit do plné přípravy, do zápasu by chtěl nastoupit už závěrem března, nebo v dubnu. Otázkou ale zůstává, s kým se v kleci potká.

Ivan Buchinger se nesmazatelně zapsal do historie domácího MMA, když se stal prvním dvojnásobným šampionem Oktagonu. A zatímco jiní zápasníci by se po zdolání této mety už nikam nehrnuli, “Buki” si vzal do hlavy, že se pokusí ukořistit i pás welterové divize. Na duel s Davidem Kozmou dřel jako kůň, v gymu se nechával trápit od mnohem těžších parťáků, což se mu nakonec vymstilo.

V rozhovoru v pro Sport.cz přiznal, že mu příprava na “Růžového pantera” nedělala dobře. “Myslím si, že jsem to trochu s těmi tréninky přehnal. Nazval bych to jako únavovou zlomeninu. Byl jsem fakt unavený a cítil jsem se hodně špatně.”

Pokus o takedown v provedení Karola Ryšavého se proměnil v bolestivé zranění. Buchinger musel navštívit doktory, magnetická rezonance poukázala na vážný problém. “Neměl jsem to zlomené, ale prasknuté. Podstoupil jsem atroskopii, kde vyčistili věci v koleni. Řekl mi, že koleno na tom není dobře, ale že se to dá zrehabilitovat a potom to bude v pohodě.”

Král lehké a pérové váhy podotknul, že už podobné trable zažil několikrát. Za sebou má operaci ramene, kolene, nyní přidal do sbírky i druhou nohu. Jako zkušený zápasník se už se zraněním dokáže srovnat. “Povím pravdu, jsem už starý. Teď takové věci vnímám psychicky jinak. Kdyby se to stalo například před deseti lety, tak určitě brečím. Teď jsem to ale vzal lépe. Řekl jsem si, že si musím dát pauzu a potom se vrátím silnější.”

Do gymu se vrátil se začátkem nového roku, do plné přípravy se však samozřejmě ještě nepustil. Zatím se pro jistotu vyhýbá techničtějším cvikům a také rizikovým sparingům, snaží hlavně rehabilitovat a posílit poškozené vazy a svaly. Už nyní ovšem přemítá o tom, kdy se zhruba vrátí do klece. “Na konci března nebo začátkem dubna bych to viděl na zápas.”

“Buki” připomněl, že mu příští měsíc bude 36 let, z hlediska kariéry MMA zápasníka už tedy nepatří mezi nejmladší. S tím počítá i v přípravě, k níž nyní přistupuje s velkou rozvahou. Mnohem rychleji se dostavuje únava a riziko dalšího zranění je vyšší, s tím musí aktivně pracovat. “Raději trénovat méně a do tréninku dát víc.”

I promotéři by si přáli, aby se vrátil co nejdříve. Na šéfa dvou divizí se momentálně stojí dlouhé fronty, v posledních měsících si o něj řekla celá řada rozjetých borců. Na turnaji Oktagon 30 se o slovenskou hvězdu přihlásil gruzínec Mate Sanikidze, který na body udolal Aleksandra Kolontaye. Ve vzkazu na Instagramu úřadujícího šampiona dokonce urazil, když řekl, že jeho největším úspěchem je prohra s Conorem McGregorem.

Na stejném turnaji si pro další zelené políčko došel Jakub Tichota, i on si do Buchingera rýpnul se vzkazem, že ho pošle do důchodu. No a pak je tu “Černý panter” jménem Losene Keita, jenž totálně zdevastoval Karola Ryšavého. O Buchingera by měl zabojovat s Paradeiserem.

“Buď půjde Keita nebo Paradeiser. Potom, až budu obhajobat v 70, tak klidně může přijít i Tichota. Ale ten podle mě bude muset porazit ještě Romana Pauluse. Pak je tu ještě ten Sanikidze. Ten má ještě hodně času. Ani popravdě nevím, kdo to je. Vyhrál jeden zápas a hned vykřikuje,” zhodnotil Buchinger své vyzyvatele.

I nadále ho zajímá také "Růžová panter". V rozhovoru potvrdil, pokud by se znovu naskytla příležitost změřit síly s Davidem Kozmou, s radostí by zápas přijal. To samé platí i pro zahraniční angažmá, už se ale nikam nehrne. “Fakt jsem dokázal, že jsem v česko-slovensku nejlepší. Když bych dostal nějakou dobrou nabídku do zahraničí, tak bych ji určitě vzal. Přiznám se, že mě to ale už ani moc neláká.”

Nejbližší cíle jsou ale jasné - obhájit získané tituly a připsat si co nejvíc vítězných zápasů, dokud ještě tělo slouží. “Před sebou nemám už moc času. Musím poslední síly ze sebe vysportovat. Chci se stát ještě silnějším.”

Zdroje:  Sport.cz

Nejnovější články