Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vizio uvádí herní televize M-Series, zvládnou až 240 Hz

11.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Vizio přichází na trh s novými herními chytrými televizemi M-series Quantum X LCD TV. Ty se mají pochlubit možností dosáhnout až 240Hz obnovovací frekvence, chybět nebude ani funkce variabilní frekvence (VRR).
S herními televizemi se poslední dobou roztrhl pytel a novinky představuje i společnost Vizio. Ta uvádí řadu M-series Quantum X LCD TV, která slibuje až 240Hz obnovovací frekvenci. Má to však háček. Takovou frekvenci podporuje maximálně ve Full HD rozlišení 1920×1080 pixelů, těšit se však můžete i na variabilní frekvenci (VRR) v rozsahu 48 až 240 Hz. Pokud budete hrát ve 4K, pak je maximální frekvence 120 Hz a rozsah VRR 48 až 120 Hz. Pochopitelně nechybí ani nízké latence (ALLM) nebo Dolby Vision Auto Gaming a HGiG.
 
Vizio M-series Quantum X LCD TV
 
Základem bude 50" model Vizio M50QXM-K01. Nesmíme zapomenout ani na DTS:X, Dolby Digital+, podporu AC-4 a Dolby Atmos eARC. Poradí si také s bezdrátovými sluchátky přes Bluetooth. Platforma SmartCast pak nabídne přístup k mnoha streamovacím službám, jako jsou Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, HBO Max a další. Samozřejmostí je i podpora digitálních asistentů Apple HomeKit, Google Assistant nebo Amazon Alexa. Vizio také představilo soundbar M-Series Elevate (M512E-K6) se zvukem 5.1.2. Celkem nabídne 11 reproduktorů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.