The Book of Boba Fett: Čeká nás velké překvapení a jak se seriál zatím vyvíjí

The Book of Boba Fett: Čeká nás velké překvapení a jak se seriál zatím vyvíjí | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 7 obrázků
Druhá epizoda nového Star Wars seriálu byla podstatně povedenější. A čekají nás velké věci.

Z první epizody nové Star Wars série The Book of Boba Fett jsem dvakrát nadšený nebyl. Seriál prakticky výhradně odpovídal na banální otázky, které položily některé starší příběhy a ustanovoval dvě různé časové linie, kdy jedna z nich je nevýrazným mafiánským příběhem bez zjevné motivace nebo zajímavějšího příslibu.

Druhá epizoda už byla výrazně zajímavější, což mě znovu utvrzuje v myšlence, že se úvodní dva díly měly vysílat najednou. Mafiánská story mne osobně stále příliš nezajímá a nezbývá než doufat, že jí události z minulosti jednou opodstatní. Naštěstí jsme ve druhém díle strávili v přítomnosti jen minimum času. Většina děje byla zasazená do minulosti, kde bylo vyprávění zatraceně výživné.

Příběh o cizákovi a domorodcích, kteří si vzájemně ovlivní životy k lepšímu, je sice starý jak kinematografie sama, v tomhle případě jsme se alespoň dočkali zajímavého zpracování. Kultura pouštních Tuskenů má něco do sebe, spirituální momenty dodávají příběhu šmrnc, výuka jízdy na vznášedlech byla vtipná a akční scéna s vlakem parádně napínavá a vzrušující.

Mám čím dál tím větší pocit, že směřujeme k příběhu o tom, jak se Boba Fett sžil s Tuskeny natolik, že se skrze mafiánské rejdy pokusí z pouštního národa udělat respektovanou součást jejich vlastní domovské planety, aby už se nemuseli krčit pod agresivní botou přistěhovalců odjinud.

Co bude dál?

To je ale prozatím jen spekulace a motivace Fetta v přítomnosti stále zůstává záhadou. Dokonce samotní tvůrci se v rozhovorech odmítají k tomuto tématu vyjadřovat. Záhadnost Bobova počínání tedy zřejmě má být jedním z tažných elementů celého seriálu.

Ať už se potvrdí teorie, že Boba všechno dělá pro Tuskeny nebo ne, je zřejmé, že do jeho snahy o nadvládu nad tatooinským podsvětím budou zasahovat nejrůznější zločinné organizace. Naposledy Fettovi víceméně vyhlásili válku Huttové a v sekvenci z minulosti jsme se setkali se členy Syndykátu Pyke. Ten je v širší mytologii často poměrně úzce provázaný s organizacemi Shadow Collective a Crimson Dawn, které jsou spjaté s Darth Maulem. Mohl by to být další náznak toho, že se opět setkáme s mafiánskou šéfkou Qi'rou ze snímku Solo, jak už se dříve spekulovalo?

A ve hře je ještě jedna dámská postava, která by se mohla v The Book of Boba Fett ukázat. V epizodě vystoupil bývalý wookijský gladiátor Black Krrsantan. Ten je v širší mytologii často spojený s doktorkou Aphrou. To je jedna z nejoblíbenějších Star Wars postav, které se dosud nepředstavily v hrané podobě. Jde o morálně nevyhraněnou dobrodružku, která se vždycky stará jen o sebe samu. V komiksech neváhala spolupracovat jak s Darth Vaderem, tak s jeho protivníky, pokud jí to přinášelo nějaký prospěch.

Blíží se velké překvapení

Pak tu máme ještě několik zmínek z rozhovorů. Představitel hlavní role Temuera Morrison uvedl pro TVLine, že záporáci, které jsme doposud v The Book of Boba Fett potkali, jsou pouze vrcholkem ledovce a máme se těšit na celou řadu nejroztodivnějších oponentů. Mohl by tím Morrison myslet někoho z výše uvedených? To asi nejde vyloučit. A v rozhovoru pro The Hollywood Reporter dokonce Temuera řekl, že speciálně v sedmé (závěrečné) epizodě nás čeká nějaké opravdu velké překvapení! Že by se nakonec potvrdil starší drb, podle kterého v minisérii vystoupí Han Solo? To se zatím netroufám odhadovat.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: TV Line, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu