europ_asistance_2024



M-T-B na tripu směr Balkán

Část Mo-To-Bandy poprvé ochutnala kousek Balkánu.

Kapitoly článku

Den 1., stav 0 km, odjezd 15,45 z Dubí

Tohle fakt nechceš! Dlouho očekávané datum odjezdu na letošní trip je tady a venku prší už 24 hodin v kuse. Uchcané Krušné Hory. Dnes, 27. 08. 2021, nastalo plánované datum odjezdu na další trip s naší Motobandou. Po práci vyrážíme s mojí polovičkou Blanche z Dubí na místo srazu s ostatními vyjebanými motorkáři na pumpu Shell v Siřejovicích (aneb jak říká pan Pohádka: „Motorkáři vyjebaní. Akorát bordel to dělá, a ani parkovat to neumí“ - tohle si všichni v té naší jednostopé rodině pamatujte, až se náhodou někde potkáme. Myslíme to přesně tak, jak je to vyřčeno ;-) .

Máme tady sraz s ústeckými Pohádkou a Janinou (BMW K1200R a BMW F800R), a lovosickými Miládkou a Pepou (BMW R1200 GS a BMW F650 GS). Ještě, než se dostaneme na asfalt, Blanche se válí v blátě. Tohle přeci nesmí při delším výletě chybět. Uklouzlo jí to cestou z garáže na polní cestě a svojí Týnu (Yamaha Tracer 700) křtí na další výlet.

Nebýt nedočkavosti konečně vypadnout ze všedního kolotoče, sám bych sice na Baronku (Honda 1000 L Africa Twin) dnes rozhodně nepomyslel, nicméně už od rána jde cítit nadšení všech členů M-T-B, které nějaké počasí zkazit nemůže, a to ani teplotou, která byla toho dne místy i pouhých 12 stupňů. No tak tedy jo, se*e mi to, ale jedu s váma taky, pacoši.   

Protože déšť stále trvá, odjíždíme v nepromocích. To vám je tak úžasná věc, která z jízdy na motorce dělá sprostě praktickou záležitost. Naštěstí od Lovosic na Prahu už je podle prognózy Miládky déšť slabší, pak už déšt ustává a zůstává jen mokrá cesta, no a za Prahou už vesele po suchu. Jupí!

Jedeme sice podle osvědčeného plánu „Nic neplánovat“, nicméně blíže neurčitý nástřel nás má dnes posunout někam směrem k Brnu. Za Prahou ještě nabíráme kladeňáka Standu (Konečník) na Triumphu Tiger 800 XCx, který pro letošní trip zaokrouhluje celkový počet účastníků zájezdu na 7, a bookujeme ubytko. Cestou při pauze na D1 málem končí cesta pro Miládku, když na odpočívadle před exitem Třebíč couvající „uživatelka dvoustopého osobního vozidla, protože tohle stvoření nikdy řidičem nebylo a nebude“, která absolutně netuší, proč jsou v autě zpětná zrcátka (a určitě ani neví, že vlevo pod volantem má ovladač fotonových děl), jen o pár centimetrů mine její Barunu. Asi slyšela hlasitý pískot a řev, a rozhodla se nakonec do toho zpětného zrcátka podívat a šlápnout na takovou tu věc, kterou se to auto brzdí. Nepřeji nikomu tohle potkat na cestě.

Pozdní odpoledne dojíždíme do Domašova, kde bydlíme hned vedle D1 v motelu Annahof. K večeři tady mají pouze pizzu. Alespoň se nemusíme rozhodovat, na co máme chuť. Všichni najednou totiž dostali chuť zrovinka na pizzu. Dlužno dodat, že byla dobrá. Janina nás obdarovává památeční nálepkou. Dnes najeto 297 km prakticky jen po dálnici.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):


TOPlist