Přerov: I letos musejí organizátoři akcí dát vědět, kdy chtějí rušit noční klid

12.01.2022 15:03 | Tisková zpráva

Kdo chce v Přerově a jeho místních částech rušit po desáté hodině noční klid třeba hodovou zábavou, pivním festivalem nebo letním kinem, musí to do konce února oznámit městu. To opět vyzývá pořadatele k nahlášení svých akcí, neboť se bude aktualizovat hluková vyhláška.

Přerov: I letos musejí organizátoři akcí dát vědět, kdy chtějí rušit noční klid
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

První vyhláška byla vydána v roce 2017. Za tu dobu si organizátoři zvykli, že když chtějí prodloužit svou akci do pozdních nočních hodin, musejí požádat zastupitele o povolení. 

Anketa

Je omluvitelné, že poslanec Farský jede na půl roku studovat do USA?

hlasovalo: 31241 lidí
„V žádosti je třeba uvést název akce, termín a místo konání, předpokládaný počet účastníků, význam akce a vymezení doby jejího konání - tedy do kdy žádají o výjimku z doby nočního klidu,“ nastínila právnička města Jana Hrubá. Připomněla, že se nemůže jednat o žádnou soukromou oslavu – třeba narozenin nebo svatby – ale musí jít o pravidelné, významné a opakující se akce jako jsou například hudební festivaly, pivní slavnosti, velké sportovní události či hodové zábavy. Žádosti je možno směřovat na adresu magistrátu se sídlem v Bratrské ulici 34.

„Celkem je ve vyhlášce už předem schváleno 55 pravidelných akcí - většina z nich jsou menší slavnosti v místních částech. I pořadatelé tradičních zábav či oslav ale musejí dát vědět městu, kdy přesně se akce budou konat,“ podotkla Jana Hrubá. Výjimky, odsouhlasené zastupiteli města, bývají před konáním akce uveřejněny na úřední desce a na webových stránkách města, kde se s nimi může každý seznámit. „Občas se stává, že si lidé stěžují, že je hudební produkce pořádaná třeba na Výstavišti v noci rušila, ale pokud má organizátor schválenou výjimku, není to nic proti ničemu. Pokud by ale výjimku vyjednanou neměl, měl by problém, protože rušení nočního klidu by mohlo být řešeno v přestupkovém řízení,“ vysvětlila na závěr vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…