Hlavní obsah

Djokovič nemá v Austrálii stále jistou účast, soupeře už ale zná

Foto: ČTK/ABACA/AA/ABACA, ČTK

Novak Djokovič na tréninku v Austrálii.

Reklama

Světová tenisová jednička Novak Djokovič stále nemá jistou účast na Australian Open. Součástí losování však zůstává a dnes mu byl přiřazen soupeř pro první kolo.

Článek

Novak Djokovič zůstává součástí losování turnaje Australian Open, přestože stále není jisté, zda do něj vůbec bude moci nastoupit. Organizátoři dnes odložili los o 75 minut. Ten se měl původně konat v 15:00 místního času (5:00 SEČ), nakonec byl však přesunut na 16:15 místního času.

Důvodem byla právě nejistota ohledně startu srbského tenisty. Ta se sice následně nevyjasnila, avšak los přesto proběhl. Djokovič tak již zná svého soupeře pro první kolo, ale stále není jisté, zda bude moci zápas hrát. Jeho potenciálním soupeřem je jeho krajan Miomir Kecmanovič.

Djokovičovi byl odepřen vstup do Austrálie poté, co minulý týden přistál v Melbourne, kde se měl zúčastnit Australian Open. Po jeho příletu do země totiž pohraniční stráž zjistila, že se srbská tenisová hvězda snažila dostat do země s typem víza, které zdravotní výjimku pro neočkované neumožňuje.

Australský soud však v pondělí shledal rozhodnutí o zrušení víza světové tenisové mužské jedničky jako bezdůvodné. Jeho rozhodnutí hájil soudce Anthony Kelly například skutečností, že Djokovič nedostal prostor komunikovat s pořadateli soutěže a právníky, aby tak mohl plně vypovídat poté, co mu bylo oznámeno, že se mu vízum ruší.

Právní zástupci australské federální vlády po rozhodnutí uvedli, že by tenisová hvězda mohla o vízum přijít na základě rozhodnutí ministerstva pro imigraci, které to má ve svých pravomocích. Djokovič tak stále účast na tenisovém klání nemá jistou a je nucen vyčkat na rozhodnutí ministra Alexe Hawkea.

Nejen srbský tenista tak zná svého soupeře pro první kolo turnaje. Bývalá světová jednička Andy Murray si zahraje proti Nikolozu Basilašvilimu, Barbora Krejčíková se utká s Němkou Andreou Petkovicovou a Petru Kvitovou čeká Rumunka Sorana Cirsteaová.

Reklama

Doporučované