Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE SI POSLECHLI NÁŠ PODCAST S REŽISÉREM PETEREM BEBJAKEM? MIMO JINÉ O NOVINCE SMRŠŤ NEBO VEDLEJŠÍ PRODUKT? NAJDETE HO ZDE.

V kinech od 13. ledna (přehled a ukázky)

Do kin dorazil po letech další Vřískot a nedopadl vůbec špatně. Vyrazit můžete i na nový německo-český triller Je suis Karl, který se dotýká tématu extrémní pravice. Nakonec je v nabídce bosenský snímek Duran o padesátníkovi, který se dostane do existenčních problémů.

Vřískot (USA, 2022)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města.

Vřískot
Scream
Horor / Thriller
USA, 2022, 114 min
Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Scénář: James Vanderbilt, Guy Busick
Kamera: Brett Jutkiewicz
Hudba: Brian Tyler
Hrají: Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox, Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jack Quaid, Marley Shelton, Dylan Minnette, Kyle Gallner, Mikey Madison, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar


Je suis Karl (Německo, Česko, 2021)

Mladá dívka Maxi unikne smrti při teroristickém útoku. Výbuch ji vezme téměř vše co má. Domov, matku, sourozence. Její život je v troskách. Charizmatický Karl ji přesvědčí, aby se stala součástí a tváří jeho hnutí, jež chce změnit Evropu a navrátit jí ty pravé hodnoty. Extrémní pravice už dnes nemá podobu holých lebek, sjezd Karlova hnutí vypadá spíše jako marketingová prezentace nejnovějšího telefonu. Evropa bez přistěhovalců, Evropa, kde je bezpečno a pořádek. Ideály znějí krásně a Maxina bolest a prázdnota jsou prostě příliš velké. Maxi ale netuší, že Karl a jeho skupina mají ve skutečnosti mnohem větší a ambicióznější plán. Její příběh jim může na chvíli dodat sílu a sympatie veřejnosti, ale to nestačí. Kdo chce skutečnou moc, nesmí se bát krve a ohně. Je suis Karl. Sláva vítězství.

Je suis Karl
Drama / Thriller
Německo / Česko, 2021, 126 min
Režie: Christian Schwochow
Scénář: Thomas Wendrich
Kamera: Frank Lamm
Hudba: Floex, Tom Hodge
Hrají: Luna Wedler, Jannis Niewöhner, Milan Peschel, Edin Hasanović, Anna Fialová, Fleur Geffrier, Aziz Dyab, Marlon Boess, Mélanie Fouché, Elizaveta Maximová, Valery Tscheplanowa, Anne-Marie Ponsot, Tabea Bettin, Ruzica Hajdari, Vanessa Loibl, Sara Sandeva, Katharina Rivilis, Laurence Gercke, Daniela Hirsh, Veronika Bellová, Selman Iyi


Duran (Bosna a Hercegovina, 2019)

Padesátník Duran dostane v práci výpověď. Bez jeho příjmu nemají s manželkou dost, aby si udrželi svůj dosavadní životní standard. Východisko ze svízelné situace se pokusí najít v návratu do své rodné horské vsi Lukomir, kde chce přebudovat rozpadlou stodolu na dům. Lukomiru ale vládne velitel z nedávné války, kterému nikdo neřekne jinak než Generál. Naneštěstí si jej Duran hned po příjezdu znepřátelí a jeho sen dostává první trhliny. Duranovo jméno ale pochází ze slova „durati“, což se dá volně přeložit jako trpělivě postupovat k cíli.

Duran
Drama
Bosna a Hercegovina, 2019, 93 min
Režie: Faruk Sokolovic
Scénář: Faruk Sokolovic
Hrají: Duran Masleša, Zineta Masleša, Boris Jugo, Faruk Sokolovic

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast