Hlavní obsah

Poslední Karviná získala Holíka a Gruzínce Kobouriho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě posily podepsaly v minulých dnech smlouvy v týmu posledního týmu prvoligové tabulky. Do Karviné přestupuje z Opavy ofenzivní záložník Lukáš Holík a z gruzínského Dinama Tbilisi stoper Davit Kobouri.

Foto: MFK Karviná

Nováčci v Karviné Davit Kobouri (vlevo) a Lukáš Holík.

Článek

Odchovanec Zlína Holík rozvázal smlouvu v druholigové Opavě a domluvil se na novém angažmá v Karviné. „Ve Zlíně i v Dukle čísla měl, to samé v Opavě. Lukáš je produktivní, gólový hráč. Věřím, že nám určitě na jaře pomůže," uvedl trenér Karviné Bohumil Páník, který 29letého fotbalistu zná ze společného působení ve Zlíně.

Holík má na svém kontě 132 prvoligových startů v dresu Zlína, Dukly Praha a Opavy. Dvanáctkrát se mu podařilo skórovat a dvanáctkrát dokázal na gól přihrát. V podzimní části aktuální sezóny patřil do základní sestavy druholigové Opavy. Zasáhl do šestnácti utkání, vstřelil čtyři góly.

Gruzínský levonohý střední obránce Kobouri přichází jak náhrada za Martina Šindeláře, s nímž trenér Páník už nepočítá. „Je to hráč s výbornými parametry, kvalitní fotbalista, navíc levák," prohlásil na adresu 23letého fotbalisty sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Pro Kobouriho půjde o první zahraniční angažmá. „Kromě středního obránce občas zaskočím i na levém kraji obrany. Jsem šťastný, že jsem tady, v klubu se mi líbí," řekl Kobouri, který si vybral dres s číslem 23. Karviná navíc testuje 28letého srbského stopera Dejana Uzelu z bosenského klubu Borac Banja Luka.

Karviná hned zkraje přípravy získala na hostování slovenského brankáře Pavola Bajzu ze Slovácka a trio ostravských fotbalistů Muhammeda Sanneha, Ondřeje Chvěju a Adam Jánoše.

V posledním týmu tabulky naopak nebudou pokračovat Antonín Křapka, který se domluvil v Bohemians 1905. Svolení najít si nové angažmá dostali obránce Martin Šindelář a brankář Petr Bolek.

Reklama

Související témata: