Testy potvrdily Tomicovy obavy. V Melbourne hrál s příznaky nemoci Covid-19

13. 1. 2022, 11:47
Aktuality 45
Australan Bernard Tomic měl po vyřazení v kvalifikaci Australian Open skutečně pozitivní test na koronavirus, jak předpovídal. Během úterního zápasu v 1. kole s Rusem Romanem Safiullinem si někdejší velký talent stěžoval, že mu není dobře. Brazilské rozhodčí dokonce navrhl sázku o večeři, že se u něj do dvou dnů prokáže nákaza Covidem-19.
Profily hráčů
Bernard Tomic (© AFP)

"Pořád se cítím dost bídně. Je mi hůř psychicky než fyzicky, protože jsem měl opravdu velkou motivaci se vrátit na scénu a ukázat australským fanouškům, že mohu hrát tak, jak ode mě očekávají. Jsem zklamaný, že mi v tom virus zabránil," řekl Tomic listům Herald a The Age poté, co obdržel pozitivní výsledek testu. Už po úterním zápase se na radu lékařů izoloval.

Devětadvacetiletý Australan v úterý nastoupil k zápasu 1. kola kvalifikace proti Romanu Safjullinovi, přestože se cítil špatně a měl příznaky nemoci Covid-19. Na rozhodčí v průběhu zápasu pokřikoval, že do dvou dnů bude mít pozitivní test a jestli ne, tak jí zaplatí večeři. Zároveň si stěžoval, že tenisté nemusí chodit na oficiální PCR testy a pořadatelům stačí samotesty z hotelových pokojů.

Vítěz čtyř turnajů ATP a bývalý sedmnáctý hráč světa je momentálně v žebříčku až na 257. místě. "Vím, že se to nezdá, ale tohle je začátek mého návratu. Kvůli nemoci jsem prostě nemohl jet naplno. I když jsem se snažil, neměl jsem sílu bojovat. Udělám vše pro to, abych se vrátil na vrchol. Opravdu si vážím podpory všech," prohlásil Tomic, jehož kariéru poznamenaly potíže s disciplínou, životosprávou a spory s funkcionáři.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
darek.vrana
Prý "ukázat australským fanouškům, že mohu hrát tak, jak ode mě očekávají."smile
Reagovat
R01316
Ze by ockovani nefungovalo?....
Reagovat
street4
Funguje. Jako prevence pred tezkym prubehem rozhodne. Nicmene omikronem se nakazite a můžete ho sirit dale.
Zakladni premisa o ockovani je, ze v proockovane populaci se deltou s klidnejsim svedomim promorite, aniz by to tezce dopadlo na nemocnice. Nic vic, nic min.
Reagovat
SwissMaestro
O tomto však očkování do této doby nikdy nebylo :D
Reagovat
R01316
presne tak, kazdy tyden je to jina verze pohadky a lidi jim to furt basti. Od jara uz se cele vypraveni otocilo o 360 stupnu
Reagovat
street4
Tahle verze plati od prvniho clanku o takcine proti covidu.
Reagovat
Nenela
Presne tak. Vzdycky se ockovani prezentovalo jako ochrana pred tezkym prubehem, nikoliv pred onemocnenim. Tak to taky funguje
Reagovat
SwissMaestro
Vždycky? Chlíbek říkal trošku něco jiného spolu s dalšíma v únoru 2021 :) Tak nelži.
Reagovat
street4
To jsou ta nestastna vyjadreni. Vakcina je od zacatku pouze jako prevence pred tezkym prubehem. Tzn muzeme se rychleji promorit bez zatizeni nemocnic. A o promoreni u covidu jde predevsim.
Promorovat se v neockovane populaci je sebevrazda. To nejde bez lockdownu a dlouhe agonie plne opatreni.
Reagovat
SwissMaestro
Vakcíny takto nikdy nefungovaly. Rád však poznávám nového odborníka :)
Reagovat
sojka1
nejsem sice odbornik, ale vakciny na chripku takto fungovaly vzdycky....
Reagovat
street4
A ono vadi, ze "jen" chrani pred tezkym prubehem?
Reagovat
mendrit
Samozřejmě, že při tlačení vakcíny do neočkovaných je to lež, protože to by pak nemohli říkat, že neočkovaný ohrožuje očkované, když už jsou přitom chráněni před těžkým průběhem. Toto jim rozhodně nestačí. Pořád totiž mluví o nějakém konci po té další dávce, tečce za covidem a že proočkovanost kolem 70% vše ukončí, pak se to zvedne kapku víc a když je zřejmé, že ani 90% nestačí, tak se vytáhne jiný důvod.
Reagovat
R01316
tak ockovany sirite nejenom omikron ale i deltu.. A po ockovani mate zase vetsi sanci, ze skoncite v nemocnici ci v rakvi s infarktem a krevnimi srazeninami. Takze je to prast jak uhod. Pocty lidi co po ockovani dostalo infarkt je uz do nebe volajici, skoda ze jste si toho jeste nevsiml... Nic vic, nic min
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
street4
Covid jako takovy zpusobuje teomboembolitickd onemocneni. Takze v rakvi v dusledku uzaveru tepny skoncite pro covid ne pro vakcinu.
Reagovat
FulnekUltras
teď je ale otázkou, co z toho je % pravděpodobnější - a hlavně zas nepapouškuj za dva roky už opravdu pořádně vyčpělý mainstream - ten už se zdiskreditoval dost smile
Reagovat
SwissMaestro
hlavně vakcínu a případné vedlejší účinky jenž jsou časté do sebe člověk dá dobrovolně oproti covidu
Reagovat
dappe
Pravda, bolest ramene je po vakcíně opravdu docela častá.
Reagovat
street4
Jezdim na zzs. Jedeme podle nejnovejsoch studii a postupu. Tohle je vedecky fakt, ktery nebyl vyvraceny. Ja chapu urcitou skepsi. Ale tohle jsou fakta. Pokud nekdo od zacatku tvrdil, ze vakcina zamezuje infektu, tak kecal. A odborna verejnost to davala od zacatku dost najevo. Jedine co bylo jiste je a ten hlavni duvod ockovani je, ze snizuje riziko zavazneho prubehu a smrti.
Reagovat
R01316
No tak ja znam osobne vic lidi, co skoncilo v nemocnici po ockovani nez po covidu a zadny covid nikdy nemeli. Ted tam zrovna lezi manzel kolegyne z prace- srazeniny na mozku a a nejspis to neprezije, a to byl jeste v patek v pohode. Tak pred dvema mesici jsem shodou okolnosti celta clanek o nejake mlade naockovane holce,ktera mela podle pitvy takove srazeniny na mozku, ze je k podivu, ze ji za ziva neexplodoval. Ten dotycny, co provadel pitvu, taky zminoval, ze podobne veci u pacientu zemrelych na covid nikdy pred nastupem ockovani nevidel. Nekolik dalsich, co znam,jsou naraz na umreni na rakovinu, ktera se jim pres leto z cista jasna rozjela, viz manzelka znameho z golfu, s kterym jsme byli vcera na telefonu.Pred 14 dny ji nezapomnel preockovat a ted uz vola jenom z nemocnice s tim, ze do rana asi nedozije. Holt pro imunitu tohle ockovani neni zadna vyhra, az se vas snazi presvedcit o opaku. Vzdyt ted uz z nich zacina lez ven, ze nekolikanasobne ockovani prece jenom prinasi vic skody nez uzitku. A to pise Seznam, ktery je do ockovani naprosty fanatik.Pred par dny zemrel herec Bob Saget, taky na infarkt a taky preockovany v prosinci, sportovci padaji jak mouchy, teenager umiraji po ockovani na infarkt. Jinak vyrovou naloz clovek mensi u detly nemel. CLovek mel jenom min symptomu, takze casto ani nevedel ze nejaky covid mel. Takze nebyl zalezly doma a o to vic covid siril
Reagovat
street4
A ted si predstavte, ze i davno pred covidem mela 20 leta slecna v nasem kraji mozkovou prihodu. Zaroven zminujete herce 60tnika. V tomhle veku jsou infarkty bezne uz nekolik staleti. Je to o smule, o predispozicich o zivotosprave. Takze nemuzete rict, ze je to kvuli covidu, nejspis by to vzniklo i bez ockovani, jen ta posloupnost nahrava konspiracim. Je to smutny, ze se takove veci deji a je mi to lito. Ale ockovani nezabiji.
Reagovat
R01316
tady treba jeden clanek ze vcera, jeden z pred par dny. https://www.thegatewaypundit.com/2022/01/investigation-launched-13-year-old-brazilian-girl-died-mother-blames-pfizer-vaccine/

https://childrenshealthdefense.org/defender/joseph-keating-autopsy-death-myocarditis-pfizer-covid-vaccine/

a jeste bych vrele doporucila si poslechnout tohle https://open.spotify.com/episode/3SCsueX2bZdbEzRtKOCEyT
Reagovat
street4
To, ze matka vini pfizera neznamena, ze ta to muze.

Pred par dny jsem vezl neockovane 11 lete dite prave s myokarditidou do prahy, neockovane, po covidu. Se selhavajim srdcem. Do te doby zdrave dite.

Pred par mesici 10 leta holcicka. Zachyt diabetu. Diky 100 let staremu leku insulin dobre resitelne. Holcicka ale do toho chyila covid a zemrela. Neockovana.
https://www.denik.cz/regiony/covid-louny-pozitivni-umrti-20211.html
Reagovat
R01316
tak covid je zase casto resitelny ivermectinem a monoklonalnimi protilatkami, ale to by se holt nekomu snizily zisky. Jinak kdyz teda neverite me, tak tady mate neco od asociace kanadskych lekaru. A treba byste si mohl jeste neco nacist o Maddie de Garray, na ktere si Pfizer vakcinu testoval. A nejsou to zadni antivaxeri, sli do toho dobrovolne. Holka skocila do par dni na voziku a krmena na hadickach, ale Pfizer dokumenty zfalsoval,z testovani ji vyradil a jen uvedl ze mela zadulecni nevolnost. https://americasfrontlinedoctors.org/news/post/vaccine-acquired-immune-deficiency-syndrome-vaids-we-should-anticipate-seeing-this-immune-erosion-more-widely/
Reagovat
street4
Ivermektin je antiparazitikum. Ne antivirotikum. V indii se ivermektin overil jenom proto, ze tam lide jsou oslabeni parazitalnimi nemoceni, protoze tam ziji jako prasata. K cemu je v cesku ivermectin? My ti zadnymi parazitalnimi nemocemi netrpime. Sam vyrobce ivermectin k lecbe covidu nedoporucil.
Reagovat
R01316
Takze v Uttarpradeshi, kde se ivermectin na lecbu covidu pouziva, je covid temer vymycen, asi tam musi mit covid parazitickeho charakteru, zatimco jinde v Indii je viroveho puvodu, tak tam to logicky nefunguje :) Vsak na Covid pomahaji i vysoke davky vitaminu D a taky to neni antivirotikum. Jenomze to nesype tolik penez co vakciny, takze na co by se to propagovalo jako prevence. Vzdyt tady prece nejde o dobro obcanu... Ono jde jenom o to nahanet covidovy cisla, proc by jinak testovali na covid i obeti autohavarii. Uz koncim, nema smysl tu s vama diskutovat
Reagovat
sojka1
osobni zkusenost je zrejme nevyvratitelna, muze vsak byt naprosto ruzna.... uz to tu zazniva, tak jeste ja.... v mem nejblizsim okoli zemrelo 7 lidi na covid, vim o peti pripadech s velmi zavaznymi komplikacemi (nemocnice, ventilace, prusvih) vse pred ockovanim, "PO" jak kdyz utne... predesilam, ze osobne jsem covidovy (podivny, ale bleskovy) prubeh zvladla bez ocka... ale duvod zrejme znam, celkem si troufam napsat, ze jsem stale jeste v dokonale fyzicke kondici byvaleho sportovce, vcetne zivotospravy... ;-)
Reagovat
street4
U delty ockovani i snizovalo - nikoli zabranivalo vstup viru pres sliznici do organismu a zaroven takovy clovek mel nizsi virovou naloz a tim padem i mene siril. U omikroni tohle padlo. Nicmene to, ze 1 posilovaci davka dostatecne chrani pred tezkym prubehem je vice nez jasne a fakty overene.

Nemam problem s mladymi a zdravymi lidmi. Ale lide nad 45 let by ockovani meli zvazit. A hlavne by se meli dosrzovat urcita pravidla. A nelhat v urednich dokumentech.
Reagovat
FulnekUltras
mRNA slizniční imunitu vůbec neřeší, ale žene všechno přes replikaci rizikově zánětlivých spikeproteinových sraček v buňkách - trochu více infa z různých zdrojů by ti skutečně neškodilo...
Reagovat
street4
takovy clovek ale ma vytvoreniu barieru pred covidem. Na zzs jsme meli 2 reinfekce 3 desitek prscovniku. Vsichni mame mrna vakciny a pravidelne uz pres rok mame denne kontakt s covidem.
Reagovat
street4
Oprava infekce - nikoli reinfekce
Reagovat
Nenela
dezinformacni kec
Reagovat
vladka
Zase jeden s IQ tykve smile
Reagovat
RF46
Rodice chorvati, narozen v Nemecku, bydliste Monte Carlo, to tedy nebude typicky australan :)
Reagovat
EllNino
A kdo je? Krom Aboridzincu smile
Reagovat
Krisboy
Kromě Aboridžinců je jedinej pravej australan Mike Dundee. Všechno ostatní jsou imigranti. smile
Reagovat
Krisboy
Aspoň ušetří za tu večeři.
Reagovat
street4
Otazka je, proc nastupoval do zapasu, kdyz se citil zle.
Reagovat
gigin
... protože jsem měl opravdu velkou motivaci se vrátit na scénu a ukázat australským fanouškům, že mohu hrát tak, jak ode mě očekávají. Jsem zklamaný, že mi v tom virus zabránil
Reagovat
street4
Jeho motovace muze prekazit starty dalsim sportovcum.
Reagovat
gigin
Je naočkovaný, tak co.
Reagovat
street4
Ja jsem si vsiml vaseho postoje vuci ockovani. Jsem na opacne strane. Nicmene, kdyz je vam zle, do prace ci na hriste se nechodi. Covid necovid. A v tehle dobe obzvlast ne.
Reagovat
gigin
Lidi chodí do práce i když je jim zle. Musí, pže kačky. Dívejte, já nevím přesně jak to bylo, ale jestli bylo Kobře zle, tak to měl říct předem a měli ho hned otestovat. Jenomže kdyby pořadatelé testovali a testovali, tak by turnaj ani neproběhl, což by pro ně byl masakr no.
Reagovat
street4
Myslel jsem, ze by se nemelo chodit do prace trrba v horeckach a s unavou. Takovy pracovnik je dost na nic a navic muze nakazit dalsi pracovniky. A prechazeni nemoci je taky o nicem.

Nepamatuju si, kdy naposledy nekdo vyhral zapas s tim, ze je mu zle. Z meho pohledu to lamal pres koleno.

Antigeny jsou na dve veci. Pcr testy trvaji dele. Pcr testy do hodiny jsou drahe, mozna by do toho turnaj mohl investovat. Ale zase je to zasah do laboratornich kapacit nutne pro nemocnice.

Takze bud se citim dobre a nastoupim s negativnim testem a vim, ze mam sanci. A nebo se na to proste vyprdnu, protoze se citim na nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist