Kontroverzní tenista přímo na kurtu oznámil, že do dvou dnů bude covid pozitivní. A už je to tady

od Šárka Blahoňovská
< 1 minuta čtení
bernard tomic
Zdroj: Profimedia

Australský tenista Bernard Tomic vzbudil vlnu kontroverze svým výrokem na kurtu, kdy rozhodčí řekl, že do dvou dnů ho pozitivně otestují na covid.

Po prohraném zápase napsal na svou sociální síť, že se cítí opravdu mizerně a na doporučení lékařů se izoluje. Výsledek testu už zná. A měl pravdu.

Ačkoliv spousta lidí si možná myslela, že se bývalá mladá naděje australského tenisu pouze vymlouvá, ukázalo se, že tenistovi bylo opravdu mizerně.

Zaplatím vám večeři, jestli nebudu pozitivní

Uprostřed kvalifikačního zápasu proti Rusovi Romanovi Safiullinovi, který prohrál, si šel postěžovat brazilské rozhodší, že se necítí dobře.

„Jsem si jistý, že do dvou dnů budu mít pozitivní test, to vám říkám. Zaplatím vám večeři, pokud nebudu do tří dnů pozitivní. Jinak koupíte večeři vy mně,“ citovala tenistu agentura Reuters.

Žádné PCR testování

Tomic nezapomněl ani zkritizovat opatření v Melbourne před úvodním granslamem sezóny, jež mu přišla nedostatečná. Nechápal, jak je možné, že se hráči na kurty dostanou jen díky samotestům.

Absence PCR testování, které by bylo turnajem oficiálně zastřešené, ho rovněž rozmrzelo. S novináři se po své prohře nebavil a zůstal v izolaci na doporučení lékařů.

Nyní dle The Australian devětadvacetiletý Tomic oznámil, že pozápasový test byl pozitivní a mohl by mít další důsledky.

Například by se organizátoři mohli minimálně zamyslet nad otestováním sobo, s nimiž přišel hráč do kontaktu včetně jeho protivníka, jenž ho porazil za 23 minut.

Zdroj: The Australian

Autor: Marek Slanina


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články