Fotbalisté Karviné porazili po obratu v přípravě Pardubice 2:1

foto Utkání zimní fotbalové Tipsport ligy, skupina C: MFK Karviná - FK Pardubice, 13. ledna 2022 v Ostravě. S míčem je Jiří Kateřiňák z Pardubic.

Ostrava - Fotbalisté Karviné porazili po obratu v přípravném utkání Pardubice 2:1 a v Tipsport lize poprvé zvítězili. Naopak Východočeši prohráli v turnaji i ve druhém duelu.

Pardubice se ujaly vedení v 51. minutě poté, co si dal obránce Stropek vlastní gól. Karviná, která do druhého poločasu nastoupila v kompletně odlišné sestavě, ale skóre otočila. Nejprve vyrovnal nigerijský záložník Durosinmi a poté rozhodl polský útočník Zych.

"Pro nás je to po té dlouhé době bez vítězství důležitý výsledek. Bylo to i vidět na tvářích hráčů, když šli ze hřiště. Potěšilo mě také, že jsme se po vlastním gólu nesložili a zápas dokázali otočit. V první půli jsme nebyli tak důrazní jako po změně stran. To jsme byli agresivnější a lepší," citoval klubový web trenéra Karviné Bohumila Páníka. Jeho svěřenci na podzim v 19 kolech první ligy jako jediní nezvítězili a jsou poslední.

"Stále jsme ve stadiu zkoušení. Výsledek se nám pochopitelně nelíbí, ale náš výkon byl lepší než v minulém utkání. Měli jsme dobré pasáže, bohužel jsme prohráli po gólu, kterému předcházela individuální chyba," uvedl pardubický kouč Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 5°C

Celá předpověď