Schick uspěl u fanoušků a odborníků. V Bundeslize byl lepší než Lewandowski

Český fotbalový reprezentační útočník Patrik Schick nadále udivuje fotbalovou veřejnost a připsal si tak na své konto další úspěch. V anketě fanoušků a odborníků zvolili právě fotbalistu Levrkusenu Schicka coby nejlepšho hráče německé Bundesligy v prosinci a tím tak v této anketě porazil i kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského. A nejen jeho, ale i Serge Gnabryho (oba Bayern Mnichov), Christophera Nkunku (Lipsko), Jespera Lindströma (Eintracht Frankfurt) a Nico Schlotterbecka (Freiburg).

A v těchto dnech nemusí zůstat v případě Patrika Schicka jen u tohoto úspěchu. V anketě Mezinárodní fotbalové federace FIFA totiž útočí jeho gól z půlky hřiště proti Skotsku na loňském mistrovství Evropy na gól roku 2021. Pokud tomu tak opravdu bude, to se dozví veřejnost až v pondělí 17. ledna.

Co se týče jeho působení v německé Bundeslize, tak dosud v tomto ročníku  v ní nastřílel 17 branek a díky tomu tak okupuje druhou pozici v tabulce kanonýrů. Je hned za Robertem Lewandowskim, jenž má na kontě o tři branky více.

Protože Schicka loni trápilo zranění, nikdo z odborníků nečekal, že by se střelecky mohl český útočník po svém návratu takto vyšvihnout za tak krátkou dobu. Český fotbalista udivil svou efektivností, neboť se stal nejefektivnějším fotbalistou první poloviny tabulky Bundeligy, když mu na jeden gól stačilo v průměru 68 minut. V této bilanci se za Schickem těsně druhý umístil Erling Haaland z Dortmundu (69 minut) a na třetím místě Lewandowski (76 minut).

V prosinci nejen fanoušky, ale především i odborníky zaujal svým výkonem v zápase proti Fürthu, nad kterým Leeverkusen vyhrál v prosinci jasně 7:1. Právě k tomuto vysokému vítězství Bayeru pomohl Schick čtyřmi góly za první poločas. Nebylo proto divu, že si po tomto zápase vzal míč na památku. „Nechám ho podepsat celému týmu a pak mi přibude domů k mým dalším trofejím," prozradil s úsměvem tehdy po zápase Schick.

Vždyť se stal prvním fotbalistou v historii Leverkusenu, kterému se něco takového povedlo, přestože za tento německý klub v minulosti nastupovali takoví kanonýři, jakými byli Ulf Kirsten, Dimitar Berbatov či Stefan Kiessling.

Za pozoruhodné pak klubový web označil další Schickovo vyjádření po tomto unikátním výkonu o tom, že "ještě není stoprocentní" po návratu po zranění.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Patrik Schick Fotbal

Aktuálně se děje

před 31 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Řecko odmítá tlak EU a NATO: Ukrajině nedáme ani Patrioty, ani S-300

Řecko nemůže poslat Ukrajině systémy protivzdušné obrany Patriot nebo S-300. Uvedl to podle DPA řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy