Jan Jaroch
15. ledna 2022 • 07:42

Rivalka Navrátilové a legendární tenistka Chris Evertová má rakovinu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctinásobná grandslamová šampionka Chris Evertová má rakovinu vaječníků. Největší rivalka Martiny Navrátilové a později její velmi dobrá přítelkyně to oznámila na sociálních sítích. Sedmašedesátiletá Američanka již podstoupila operace a nyní ji čeká chemoterapie. Nemoc, na kterou před dvěma lety zemřela její mladší sestra Jeanne, byla odhalená v brzkém stadiu, což jí dává velkou naději na vyléčení.



„Prožila jsem kouzelný život, teď mám před sebou pár překážek. Po chemoterapii by se ale nemoc již neměla vrátit,“ sdělila Evertová ESPN, která zprávu o její nemoci přinesla.

Evertová za kariéru vyhrála 157 turnajů včetně osmnácti grandslamových. Rekordmankou je na pařížském Roland Garros, které ovládla hned sedmkrát a také na US Open, kde se se šesti tituly dělí o rekord se Serenou Williamsovou. Celkem nastoupila ve 34 grandslamových finále, což je rovněž historické maximum.

V posledních letech pracuje jako televizní komentátorka, v čemž bude pokračovat z domova i během nadcházejícího Australian Open.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud