Lidé tráví na mobilu téměř pět hodin denně, ukazuje studie. Loni stáhli na 230 miliard aplikací, vedl TikTok

Čtyři hodiny a 48 minut. Tak dlouho lidé denně stráví průměrně na mobilu. Uvádí to americká firma App Annie, která monitoruje používání mobilních aplikací. Lidé v Brazílii, Indonésii a Jižní Koreji na něm tráví dokonce déle než pět hodin.

Tento článek je více než rok starý.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komunikační aplikace (ilustrační foto)

Za loňský rok stáhlo na 230 miliard aplikací (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

App Annie loni zaznamenala, že lidé za aplikace utratili celkem 170 miliard dolarů, tedy v přepočtu přes 3,5 bilionu korun.

Firma ve své zprávě uvádí, že se za loňský rok stáhlo na 230 miliard aplikací, napsal server BBC.

Lidé mu kvůli přízvuku nerozuměli. Proto se spolužáky vyvinul aplikaci, která ho odbourá

Číst článek

Nejčastěji prý uživatelé loni stahovali TikTok a podle App Annie na něm trávili víc času než předloni - téměř jednou tolik. Nových aplikací a her se loni objevilo na dva miliony.

Nejoblíbenější videoserver je podle zprávy amerických analytiků YouTube a hned za ním v řadě zemí streamovací služba Netflix.

Roste i zájem o hry loni za ně majitelé mobilních telefonů zaplatili celkem 116 miliard dolarů (skoro 2,5 bilionu korun).

Offline mód, doporučování článků a velké písmo pro slabozraké. iROZHLAS.cz vylepšil mobilní aplikaci

Číst článek

Během koronavirové pandemie stoupl zájem o služby typu Uber, rozvoz potravin, ale taky třeba o aplikace z oblastí zdraví a fitness, duševního zdraví - to jsou třeba meditační aplikace, ty zajímají hlavně mladé uživatele -, a různé seznamky. Tam App Annie uvádí nárůst 95 procent ve srovnání s rokem 2018.

Ředitel App Annie Theodore Krantz uvedl, že velký monitor už se pomalu ale jistě stává minulostí, a že mobily lámou rekordy takřka ve všech kategoriích. Ať už je to celkový čas trávený na mobilu, počty stažených aplikací nebo tržby za aplikace.

Společnost App Annie vychází z dat z deseti trhů: Indie, Turecko, USA, Japonsko, Mexiko, Singapur, Kanada, Brazílie, Indonésie a Jižní Korea.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme